fredag 29 oktober 2010

Dagen i siffror


Det var Blindstyret som påminde mig om Tema Fredag i en kommentar igår. Tack SoF:-) Temat idag är "Siffror".

Min busshållplats
Började fota siffror redan vid klockan 7:30 imorse (därav kvalitén) vid "min" busshållplats i Täby (se ovan). Som ni ser har jag det bra ställt - med bussar alltså, men låt er inte luras. Det är bara 608, 624C och 628C som åker raka spåret till Stockholm. Ja 639:an gör det också, men den plockar inte upp passagerare vid hållplatserna. Nu fick ni lite oumbärlig information på köpet;-)

Hissen
Väl på jobbet tar jag hissen på plan 2 och lämnar den på nionde våningen. Kontoret har ett kodlås med massvis med siffror, men den bilden blev inte bra (den heller).


På hemmaplan
Väl hemma på kvällen snubblar jag nästan över dessa märken som talar om för bostadsrättinnehavarna att brandinspektionerna är genomförda enligt två standarder som innehåller ännu mera siffror.


Flera siffror hittar ni här.

PS. Ha en bra helg och glöm inte att fokusera hos Nina. Vad Shannara har för planer får ni nog reda på efter klockan 22:00 ikväll. DS

22 kommentarer:

Hörni sa...

Det måste vara kul med dessa utmaningar på så sätt att man ser sånt man inte skulle ha tänkt på annars. Överhuvudtaget ser man världen på ett annorlunda sätt med en kamera i handen tycker jag.

tPix sa...

Temat uppfyllt med råge!
Sköna och lite ovanliga vinklar på bilderna, som jag gillar!

Unknown sa...

Oj så många siffror. Finns nog fler runt omkring oss dagligen utan att vi/jag tänker på det. Kul idé på det aktuella temat.
Ha en fin helg! /SA

Maria G sa...

En alldeles suverän lösning!
Ha en fin kväll!

anne sa...

Det var då en hel del nuffror, men tackolov "normala" siffror, inte en massa pin- och pukkoder (som jag är lätt trött på...)!

Rantamor sa...

Här är det en som har sin kamera med hela dagen...
Snyggt med många siffror.

Ha en skitbra kväll....

Olga T sa...

Siffror var ju kul! Inte hunnit med att titta på ngn utmaning idag. Nu är det mörkt. Kanske har några siffror i arkivet. Skickar iväg halva familjen till England i natt för fotboll. Glad att inte följa med faktiskt. Hörs och ses i helgens utmaningar. Imorgon ska jag ut och fokusera på rätt och fel saker:)

Svorskan sa...

Jag tog hissen med en katolsk polsk präst en gång (han hade två nunnor med sig). Han tryckte på våningen högst upp och jag kunde inte låta bli att säga " Oh! You are going to heaven!". Dottern skämdes och prästen skrattade medan nunnorna fnissade bakom var sin hand.
Sv: Jag gör så gott jag kan med att gilla vikten, men har väldans svårt för det när magen och rumpan struttar. :D

Jess sa...

Du har verkligen siffror! Har nog druckit för mycket vin just nu för att fokusera på siffror...;)
Nionde våningen? Jag är glad jag inte jobbar där, jag måste kunna hoppa ut från huset om det brinner och ha en chans att överleva...;)

maria sa...

roligt tema :)

ha en fin helg
kram

SoF@Format900px sa...

Hahaha!

Den nedersta bildens information var ju glasklar.

Ha det nu riktigt gott i helgen!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Mycket siffror har du. Synd att det inte var bokstäver då hade jag kunnat delta med ditt fina paket.

Tusen tack och jag kan inte förstå hur du kunde veta att jag skulle köpa en till hubb, tur att jag inte gjorde det tidigare i veckan för den här är ju bara bäst. Min nya "Hubben Beate". Lite skrämde du mig allt. =)

Jag har aktiviteter från 14-tiden i morgon ska hämta vänner in till stan sedan blir det show och en middag på stan. Hoppas därför att Shannara hittar på något enkelt, för mig. Något som jag bara kan säga aha och lägga upp. =)

Nu får jag avsluta för kvällen - God natt och jag lovar att Hubben Beate också ska få välbehövlig vila under natten.

Mrs Bettan sa...

Tur att jag hade lite mer att berätta än siffror då. Jag har förträngt det där med siffror sen jag slutade jobba och det är så härligt.
Kramis

Mona sa...

Vad kreativ du är! Med första bilden slår du nog rekord med antal siffror på en och samma bild. Jag tror jag skulle bli helförvirrad om jag skulle åka buss därifrån.

Anonym sa...

Ibland får jag en sån lust att hänga på men så inser jag hur svårt jag har nuförtiden att ens hinna med bloggen på vanligt vis.

Malla sa...

Rätt många siffror som man kan springa på under en dag egentligen :)

Monica sa...

Här var det siffror så man nästan blir skelögd, ja ni är bortskämda med bussar i Täby. Här har vi bara ett par stycken;-(
Såg att det var Scary som tema på en utmaning, funderar på om man skulle fota sej själv och lägga ut man vann nog förstapris;-)
Lilla gubben var illa däran i går kväll men bra nu på morgonen fattar nada???

Susanne sa...

OMG vad mycket siffror du omger dig med. Borde kanske delta i utmaningarna, för man kommer att se sååå mycket mer av sin omgivning.

Jah Hollis sa...

Det var en väldig massa siffror på en gång det. Jag tänkte själv ha med en bild från busshållplatsen där jag åker ner till stationen. Men det blev en från stationen i stället.

sinneskatten sa...

Hmm du har verkligen visat vad siffror vi har runt oss dagligen.

Ellis sa...

Du borde satt en bild på någon du fann SEXig och så står den för siffran sex!

Tove sa...

Det var mycket siffror det! Och alla så bekanta! Fyndigt! :)