söndag 3 oktober 2010

Fototriss: ”Alla lika. Alla olika.”

Fototriss tema den här veckan är ”Alla lika. Alla olika”. Mina tre bidrag är fotograferade igår alltså purfärska för en gångs skull.

Jamie Oliver
Ni som följer min blogg vet att jag älskar mat och att jag gärna delar med mig av mina smakupplevelser på olika restauranger/caféer. Att gilla att äta betyder dock inte automatiskt att man tycker om matlagning. Innan Jamie Oliver uppenbarade sig som ”Den nakna kocken” var jag en urusel kock. Man kan säga att Jamie är min matguru: alla hans rätter är lika enkla att laga men innehåller helt olika ingredienser. Alla är lika goda och trots att de ha olika tillagningstider tar förberedelserna sällan längre en 15 minuter.

Pennor
Har ni tänkt på det: man strosar runt på en mässa, är på konferens/möte eller bara signerar ett kvitto i en affär. Olika situationer och tillfällen. Men en sak har de gemensam: överallt står det pennor som man av en konstig anledning alltid plockar med sig – åtminstone jag. Japp, de är alla lika fast olika i design och utseende.

Skruvar med mera
Skruvar, muttrar och bultar – alla har de lika funktioner men har ni tänkt på hur totalt olika de ser ut?! Och varje gång man behöver en av dessa tre saker så hittar man aldrig en variant som passar just vid det tillfället. Alla lika, alla olika;-)


Fler lik- och olikheter hittar ni här.

29 kommentarer:

Susanne sa...

Vilket kul fototuppdrag, Me like skruvbilden =)

LissenTo sa...

Fyndig triss. Ja, jag tar gärna med mej en penna. Skruvar ska det vara nödvändigt med så olika.

Den där Oliver, borde jag bekanta mej närmare med, gillar det okomplicerade.

Ha en skön söndag. //Lissen

Petra sa...

Det där med pennor är helt makalöst. Jag är en pennoman och plockar gärna pennor överallt. Tom på kollegors skrivbord. Jag är väldigt kräsen dock, de skall falla gott i handen annars kan det kvitta.
Kram

Anonym sa...

Härlig tolkning! Pennor ja... hur många behöver man egentligen?

Jess sa...

Vad bra du lyckats med dina lika/olika foton!
Det där med pennor... vågar inte samla i hop alla våra...det kan bli hur många som helst!

Anneli - A'la Foto sa...

Härlig tolkning! Jag är lite av en pennoman men ändå har jag aldrig några pennor!

ha en fin söndag!

WAS sa...

Strålande triss-bidrag B!

Kul med alla böckerna med/av Jamie. Fast jag inte alls är ett sådant fan som du - så tycker jag att han är bäst av alla kockar jag sett på tv.

Han lyckas göra matlagning lustfyllt och får allt att verka enkelt, och dessutom ser det vansinnigt gott ut.

Dags för middag. ;)

Soliga hälsningar!

Maria G sa...

Snygg triss.
Känner igen mig i det med pennorna :)
Ha en bra dag!

Channal sa...

Fantastisk Triss! Kul! / Anna

cat sa...

Kanonbra tolkning av temat! Kan inte välja favorit, men kanske lutar jag lite åt sista bilden :)

Olga T sa...

Like:) Very much!!!!

tpx@900px sa...

Man vet aldrig vad som kommer härnäst på denna sida.
Datorskruvar har jag använt mycket genom åren, även pennor. Dock har jag aldrig läst en bok ;-)
i vart fall inte med Jamie Oliver.

Monica o Jacob sa...

Mat och skruvar passar ju bra, koka soppa på en spik går ju så varför inte ta en skruv.Läcker triss som vanligt, på tal om pennor så har nog min kleptoman till sambo försett hela släkten med sådana genom åren;-)

Benita sa...

Bra tolkning i din triss!

Pysselfarmor sa...

Det var en himla bra tolkning av temat. Det där med pennor känner jag igen....jag har aldrig någon penna till hands och helt plötsligt så är de 20 minst i väskan!

Svorskan sa...

Lite som med män det där. Alla lika, alla olika. :D

LEna Norgen sa...

Härlig triss och skruvarna blir min favorit....men man kan ju fundera på hur många pennor man behöver fast alla är ju olika så de kommer nog till pass vartefter....

Ellis sa...

Hahaha det där med pennor är SÅ jag, jag får varken plats i min pennskrin eller min pennburk i strl XL. Måste sluta plocka med de där jävlarna :O

Och skruvarna håller jag med om till tusen!

Hörni sa...

Det är imponerande hur bra tolkningar du gör gång efter gång, och hur snygga bilder du har till alla utmaningar.

Jag får nog börja sno med mig pennor jag också, vi har slut på dem här hemma. Skruvar har vi dock en massa. Både lösa och i verktygslådan.:)

anne sa...

Läckert! Jag gillar ditt fotobidrag mycket!!!

Jag är också en pennkleptoman....! :o

Anni sa...

Kom inte längre än till Jamie här... vi är nog lite lika du och jag - trots att vi är så olika...

Har du provat hans farfalle med savoykål, pancetta och pinjenötter? Kan väl säga att vi är fem i den här familjen som just nu längtar efter att savoykålen ska komma i affärerna... (den sjätte får något annat till sin pasta...)

Svorskan sa...

Sv: Jag testade funktionen "icke-röda-ögon" i min kamera, men då funkar blixten så att personen som fotas lätt står med halvslutna ögon och dessutom tar kameran tid på sig. I och med att jag är skakis blir bilderna lättare suddiga då. För mig är den perfekta inställningen "rörligt motiv". :)

Maria Berg sa...

Välplannerad och helt bra triss!
Jag gillar också Jamie - han är liksom så männsklig, synd att inte projektet med skolmat föll ut så att det verkligen infördes över allt.

Undra om inte en av skruvaran tillhör mig, ibland känns det i alla fall som man har en skruv lös.... hihih MB

Lisa sa...

Vilka snygga foton!!! Nakna kocken är alltid kul att se på TV. Gillar hans läspande ;)

Lysande ögonblick! sa...

Jaaa, Jamie Oliver. Honom gillar jag också. Tycker att dina bilder var väldigt fiffiga och fina. Första blev såklart min favorit. :-)

Daniel sa...

Lika med olika ja!:)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Vilken häftig tolkning och så mitt i prick. Jag visste ju din passion till både mat och Jamie Oliver, men så mycket visste jag inte. Hade inte heller en aning om att det fanns så många.

Pennorna ja det ser nog lika hos många. Däremot har jag en vän som brukar samla ihop till en man som samlar på pennor och jag har väl bidragit en del.

Vet inte om det ser ut så där med skruvar och spikar hos sambo. Har gjort det hos mig tidigare men numera sedan jag övertagit mammas stuga och alla förråd då kan jag berätta att det inte ser ut så där, så lång ifrån det kan. Några små spiklådor har jag väl kvar här hemma. =)

Helt perfekt till alla lika men olika.

Jah Hollis sa...

Hoppas jag inte gör dig besviken, men jag har aldrig fattat grejen med tv-kockar (undantaget kanske Svenske kocken i Mupparna och en rätt präktigt packad Keith Floyd). Jag tycker ofta de är lite överentusiastiska inför sin uppgift. Men du har tydligen hittat något hos JO, den saken är klar.
Pennor däremot, där har vi liknande samlingar. Och min favoritbild är skruvarna som ju verkligen uppfyller alla krav på veckans tema.
Och här är en kock, och lite annan restaurangpersonal, att pigga upp humöret med.
http://www.youtube.com/watch?v=AwZaqZaRe78

Yvonne sa...

Hej, hej!

Jag gillar ditt triss och var billd för sig. Dessutom gillar jag din blogg. Den är trivsam - skönt att va' här.

Om du, liksom jag, redan längtar efter FotoTriss, så har jag längst upp till höger på min blogg lagt in Mister Linky jag också, men för RIMMADE NYHETER. Vill du va’ me’?
Kika in hos mig och kolla vad RIMMADE NYHETER handlar om …

Trevlig helg till dig från mig!

/ Yvonne