lördag 2 oktober 2010

A flashLIGHT can come in HANDY


Sorry för den engelska rubriken, men det är inte mitt fel;-) Det är Nina och Shannara som har valt helgens fototeman och de är ”Ljus” (Light) och ”Handy” (Händigt). Självklart gick jag igång på ett gemensamt foto här, det förstår ni väl. Tur för mig då att ”handy” inte bara betyder ”händigt” utan även ”väl till pass” (enligt den engelskspråkiga maken alltså). Nu ska vi se om ni hänger med mitt fyndiga inlägg…
En liten ficklampa, som onekligen ger LJUS när man som bäst behöver det kan vara skillnaden mellan att hitta rätt med nyckeln en sen kväll eller att bli utestängd. Jag lovar. Den här lilla flashLIGHTen har använts många gånger – speciellt utomlands, där gatubelysningen oftast inte är lika avancerat som här hemma. Yes, it’s come in handy many times. (Japp, den har kommit väl till pass många gånger.) Och en liten bit av min hand får ni med som bonus;-)

PS. Asgarvade åt era kommentarer till gårdagens inlägg. Kunde – med viss tillfredställelse – konstatera att somliga av er är ännu trögare än jag – och det är en bedrift i sig. Men ni som förstod direkt (flertalet som tur är) ska få en cyberpuss. Till er som är lika tröga som jag ska jag förklara en gång till: Finnen sitter på in-/undersidan av ögonlocket. Japp Gärdsmygen "Som en finne i ögat" låter bra. Å ni – det är min första finne någonsin, någonstans och den sitter tyvärr inte där ni tycker att den ska sitta. Ska vi beLYSA det hela lite mera eller… DS

Hos Nina hittar ni "Ljuset".
Hos Shannara finns "händiga" bidrag.

18 kommentarer:

cat sa...

:) bra tolkning!

Jess sa...

Kan bara hålla med Cat!

Misswhatsit sa...

En fin bild där både light och handy passar som "hand i handske.":)
Ha en bra dag!

Svorskan sa...

Vi kan väl få en bild på finnen? ;D

Petra sa...

Håller med Cat och Jess. Du har lyckats igen.

Kram

Monica o Jacob sa...

Yes vem klarar sej utan inte jag i alla fall som går i kolsvarta skogen;-)
Smart lösning att slå ihop 2 teman, mindre jobb så att
säga;-)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Lite fuskigt med en engelsman till make som hittar nya betydelser. =)

Aldrig står det på finska (eller meänkieli)så att jag kunde få lite extra bonus.

Fast ärligt när du skriver handy och väl till pass så är det som mina nyinköpta handskar till handen, helt perfekt. Det låter nästan som att jag kunde skrivit det själv. =)


Därför blev bilden ännu en fullträff för ljuset kommer ofta väl till pass oavsett om det är en ficklampa eller bara dagsljuset.

Är jag trögare än du? =( men jag kunde inte tänka mig att du skulle få en finne bara så där och inte i ögat. Jag brukar få några som dyker upp och det brukar jag lik dig skämta om att jag har kommit sent i tonåren eftersom jag fick min första tillsammans med min egen övergångsålder, kom i och för sig tidigt in i de där, lite och 40.

Nu ska jag koppla ner den sega uppkopplingen. Vi åkte iväg till Haparanda och Santasaari på förmiddagen och nu drar jag till goda vänner på Seskarö.

anne sa...

Jag kunde inte ha gjort det bättre själv, tolkningen ie!!!!

Pialotta sa...

Ljus i mörkret.. en fiffi liten ljuslampa att ha till hands:) Bra tolkning:)Ha de..

Ellis sa...

Jag förstod ju vart den satt!

Därav den hemska drömmen jag fick då jag tänkte om hur de är o klämma den, mitt spruckna öga varade så som din finne hade gjort om man klämde den haha.

Mardrömmar är de värsta som finns och den jag hade var ju waaaay to much too handle.. blev ju rädd!

Och jag läser ju bloggar när jag har tid - igår kl 03 haha

Hörni sa...

Vad smart du är!

Och så håller jag med Svorskan.;D

Malla sa...

Du har då minsann bra ideer! :D

Anonym sa...

Jag är djupt tacksam om jag slipper se det acneskadade ögat.

"Lillagul" sa...

Där satt den :)
Jättebra tolkning !

Susanne sa...

Du får väl visa mig finnen på måndag, så att jag förstår ;)
Sv: Tack för komplimangen. Gillar min bild skarp, tänk hur de kan få till det våra fotografer ;)

Daniel sa...

heheh superbra, svorskan vet!

Per-Anders sa...

Ser ut som en svetslåga.

Shannara sa...

Hahaha... Du är underbar!

Efter en snörvlig vecka är det skönt att ta en läspaus om finnar på underliga ställen och annat smått och gott härinne hos dej. =) (är dock inte lika duktig som dej på att lämna kommentarer efter mej, men du ska veta att jag uppskattar dina kommentarer sjukt mycket... Det ger mej lite ljus i vardagen)

Och du...

Välkommen in i veckans Mix!