fredag 8 oktober 2010

Thanks God it's Friday

Det har varit en bra fredag, en mycket bra fredag till och med jämfört med den för en vecka sedan (om ni har glömt kolla här). Finnen är i och för sig kvar men han har ändrat form och ögat ser återigen mänskligt ut. Dessutom blåste det inga höststormar idag och gårdagens ösregn hade dragit vidare. Gick på (företagssponsrad) zonterapi imorse, åt en lyxlunch på restaurang Station och jag mötte årets första jultomte med svarta lackstövlar (kolla bilden) i Vasastan. Han var väldigt ung kan jag tala om så jag utgår ifrån att han är trainee hos en av de många bemanningsföretagen i området;-)

Svenska dialekter
Arbetskompisen Yvonne grävde fram den här länken med svenska och finlandssvenska dialekter. Urkul och intressant att lyssna på om ni inte har något annat för er under helgen. Någonting för Margareta och Anne tror jag;-)

Fotoutmaningar
Helgens fotobloggare har tagit semester - samtidigt, vilket är enda smolken i bägaren idag. Älskar att kolla de olika teman och klura ut något roligt bidrag. Som tur är håller Shannara's SaturdayMix ställningen. Hon överger oss inte. Kolla efter klockan 22:00 ikväll och var med!
Nu ska jag ta mig en (välförtjänt) vinare och gå på en bloggrunda. Mitt sociala liv nummer 1 sitter framför sin dator och gör vad han gör, mitt sociala liv 2 äger uppenbarligen rum "in cyberspace";-)

PS. På vägen till bussen idag la jag märke till att två av tre löv på marken ligger med undersidan uppåt. Undrar varför. Kolla bilden. DS

18 kommentarer:

Susanne sa...

Hahaha min fredagskväll ser likadan ut som din, fast jag drinkar istället. Numera tittar jag sällan på tv:n, så när mina kollegor pratar om arga idoler, ensamma pappor söker bönder eller hur det nu va, så fattar jag inkentinken ;) Men mitt bloggliv är nog mer hädelserikt än de tv-tittande kollegorna ;)

Olga T sa...

Ja, tack att det är fredag! Är det en slamkrypare, din fråga?

LissenTo sa...

Det låter lite som livet leker!
Skål! Fast tomten redan, vad dom måste träna nowadays.
Paus på Idol här, "dotra" byter på lillan.
Vi myser.........
Du också, efter vad jag kan förstå....

Hörni sa...

Härligt med zonterapi. Tror jag, jag har visserligen aldrig provat.
Tomtar vill jag inte höra talas om ännu! Julen är inget jag längtar efter..
Ha en mysig fredagkväll..:)

Anders W sa...

Vilken iakttagelse med löven. Måste kolla om det stämmer med mina tusentals sådana.

SoF@Format900px sa...

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!

Inga tomtar!!!

Igår såg jag ordet j u l för första gången hos en bloggare.

Lika jobbigt varje år...njae det var väl lite överdrivet.

Tack vare medveten närvaro-träningen så slipper jag ju tänka på och ha ångest över saker som (ev.) kommer framöver.
Tack och lov för mindfulness - bland det bästa som har hänt en f.d. oros-mästare som jag.

Ha nu en riktigt fin helg B!

anne sa...

Det finns säkert någon som gjort en undersökning på fenomenet-för tillfälligheter, det tror jag inte det är! :)

Dialekterna ska jag lyssna på när jag inte sitter framför fotbollen och kan räkna med ett "stäng av!!!!" från dottern.

Jultomte redan? Ptjaa..Någon skulle på julmarknad såg jag och julbord har annonserats redan i ett par veckor, så lika bra att Santa blir varm i kläderna också! :)

anne sa...

PS. Tack för länken! :)

Susanne sa...

Sv: Ojjj, är det ett heltidsarbete. Det var ju du som "uppmuntrade" mig att börja kommentera, så nu vet du vem jag kommer att "skylla" när både jag och mitt hem förfaller ;)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

=) Hur kunde du gissa? Du kan lyssna och tänka kombinationen. Jag bor i Nederluleå, min far var från Kalix och min mor är från tornedalen. Nu fanns inte tornedalen men någon röst från finska Österbotten kanske. =)

Tror du att du någonsin skulle förstå mig om jag pratade till dig?

Jag har i alla fall bokmärkt sidan så tack för den.

När jag tittar på dina löv så tycker jag att det stora ser ut som att den är ledsen eller lite skamsen och lagt sig upp och ner för att den inte vill visa sig. Ja, du ser vilka konstiga tankar som ploppar ut ur min hjärna och ögonen kanske behöver nya glasögon, vad vet jag som är från landet och alltså inte lika intelligent som er Stockholmare. =)

Tomtar, känns avlägset men som sagt det går fort och ännu fortare än till vårtulpanerna kommer.

Du verkar ha haft en bra dag och låter som att du gjort dig förtjänt av att fortsätta i samma goda anda (med tanke på vinaren).

Jag håller med dig om att pengar är bra och jag tackar inte heller nej till dem. Och en sanning med modifikation. En del extra arbete gör jag ju som genererar i extra inkomster. Sedan bor jag oerhört billigt genom föreningens goda ekonomi.

I morgon får vi skapa lite magi här ute i cyberrymden, svårt ämne. Det tål att funderas på och trots fantasi så är det inget som sätter igång just nu i alla fall.

Hoppas att du och din vinare har det trevligt på er bloggrunda. Nu fortsätter jag på min.

Unknown sa...

Trevlig blogg som vanligt!
Ha en fin helg!/SA

Ellis sa...

Vad trist att de hhar semester samtidigt.

Hahahah vad tänker du på när du kollar löv? Jag kollade på dem idag och tänkte gud ja kommer halka pga alla jävlarna närsom! Men inte fan tänkte jag på hållen de var på :D

sv: Jag hoppas jag aldrig mer behöver åka dit igen för o dra en tand igen... Hemskt som in i helvete!

Ellis sa...

sv: Tack för alla dina fina ord <3

Det är grymt o ha en ung mamma, men tro mig. Hon kan vara pain in the ass för det. :O

Monica sa...

Verkar ha varit en givande fredag, zonterapi god mat och lammkött;-)med andra ord inget att klaga på.
Ja konstigt var det att alla tre stängde butiken den här helgen, lite synd eftersom jag också brukar kolla av alla bidrag men gänget får en välbehövlig semester.
Med tanke på att du har ögon på skaft har jag svårt att förstå att du missat skorstenen i så många år hihi

Jah Hollis sa...

Jag var på Sankt Markus vinkällare fredag kväll och konsumerade, tillsammans med sju quizkollegor, en del av alla quizvinster vi samlat på oss genom åren. Klart godkänt.
Den där dialektsidan var jag inne på en del för några år sedan, men det verkar vara samma utbud fortfarande (det verkar alltså inte ha fyllts på med nya). Men den är kul hursomhelst.
Kul dialektprover hittar man även här:

http://www.youtube.com/watch?v=Wc3-AyPLa6I

Det tog faktiskt några år här nere i södern innan jag började särskilja olika skånska varianter. Där jag jobbar nu (Kristianstad) hör man rätt roliga typer av göingedialekt (kolla Broby på dialektsajten!).
Sedan kan man testa sina kunskaper här:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=411&artikel=3964703

Ha en fortsatt fin helg, i cyberspace och i verkliga livet.

oumberligating sa...

Det här med löven har faktiskt med vinden att göra, ligger de neråt så stannar de kvar så då luftströmmarna inte når in under.....hm....kände mig helt plötsligt djävligt tråkig när jag skrev raderna ovan....så vuxet så trist.........jag vill vara som min Dotter och bara konstatera..ja de ligger så...kul för dem!
Ha det Bäst!
Kram ifrån Peter!

Mrs Bettan sa...

Jag tror att det har med tyngdlagen att göra faktiskt att löven lägger sej så.
Kram MrsBettan

cat sa...

Jösses det är inte illa att se en tomte i oktober!!
Hoppas du har en härlig helg :)