tisdag 19 oktober 2010

Tisdagens "Att"

Att vi har många civilingenjörer på mitt företag vet ni vid det här laget. De är extremt tekniskt begåvade människor, vilket är logiskt då de annars blivit civilekonomer. Kollegan som av förklarliga skäl vill vara helt anonym konstaterade imorse att hans dator inte fungerade. Han ringde omedelbart till IT-supporten som kunde konstatera att en kabel hade lossnat. Där satt första morgonskrattet kan jag säga:-) Det kändes skönt att känna sig tekniskt "överlägsen" för ett ögonblick.

Att få ett e-mejl från IT-chefen (han är mig veterligen inte civilingenjör) med ett erbjudande om en Iphone 4 väckte extremt kluvna känslor - typ ska jag tacka ja, ska jag inte, ska jag. Att hoppa från en dinosaurier med kontantkort till en avancerad leksak som jag hittills inte visat minsta talang för känns konstigt. Ska rådgöra med IT-bästisarna imorgon. Här pratar vi ju faktiskt inte lösa kablar utan mobiltelefoner, som jag hatar.

Att få detta mejl från Thomas Ravelli gjorde mig salig. Ser ni leendet på mina läppar - han läste mina inlägg. Yiippphhhiiieeee:-)

Hej Beate!
Kul med din blogg. Ha det bäst!
Thomas Ravelli


PS. Bilden jag lägger upp är ett litet, ihåligt hösthjärta som jag tycker är otroligt vacker. Visst är det!? Det är till er därute i cybervärlden. DS

19 kommentarer:

Lysande ögonblick! sa...

Jättefin bild. Gillar verkligen!

Och du borde verkligen ta dig en funderare om Iphonen, du kommer inte ångra dig. Tro mig. :-)

Kram

anne sa...

Jag håller på och upptäcker iphone 4 som bäst och även om jag har morrat litet grann så tror jag nog att jag kommer att bli riktigt god vän med den!

Man kan ju blogga med den!

Grattis till Ravelli-kommentaren!

Sv. Nää, inte finns det tvättbjörnar i Sörmland heller, de finns väl bara i Nordamerika, det var jag och min mascara som såg granna ut i morse! :)

Herta sa...

Fundrar kring Ditt konstaterande kopplat till civilingengörer och civilekonomer.... Har DU hittat en rangordning där? Är det inte E-matten mm som styr hur man fixar de svåra ekvationerna eller? Herta fundrar bara lite...

Hörni sa...

Vilket fint hjärta! Så vackert.:)

Om det här med iphonen kan jag inte råda. I-fånar kan annars vara rätt så jobbiga. ;)

Kul med mail från Ravelli! Jätteroligt att han läste inlägget.:D

Hörni sa...

Sv: Jag glömde, tack snälla, och vad kul med den där konstsidan, den var ny för mig. Just det här arbetet kan jag inte ta betalt för, de som frågat arbetar ideellt, och jag hjälper dem lite. Som tack får jag en stående länk och en liten presentation på deras hemsida som kommer snart. Men annars ska jag nog börja ta betalt.

Mrs Bettan sa...

Whaaooo, häftigt med kommentar från Ravelli. Skitkul. Jag ser ditt smile faktiskt. Härligt.
Bara att gratta.
Kram MrsBettan

LissenTo sa...

Fantatiskt kul med tekniker som missar en sladd, hihi!

Ta emot Iphonen, skicka till mej om du inte vill ha :-):-)

GRATTIS till Ravelli mailet!

Olga T sa...

Gillar fotot och tar till mej hjärtat. Känns som jag behöver det lite extra idag. Dessutom är det ju den där onödiga dagen idag. Gillar verkligen inte tisdagar.
Tomas Ravelli-mail!! Me like:)

SoF@Format900px sa...

Tack för hjärtat Beate - hur fint som helst!

Jag tycker faktiskt det verkar lite kul med en iphone och det beror enbart på att en av sönerna har en sådan, och faktiskt har lyckats påverka mig genom att visa allt kul som finns på den.

Sonen och maken är intresserade av teknik, och som sagt de "smittar" mig lite med.

Men jag har all respekt för din inställning och hade jag varit helt fri från familjens påverkan så vet jag inte om jag hade haft varken dator eller mobil.
Jag hade väl suttit nånstans och bara "luktat på blommorna"...
Ha, ha, ha!

Va fasiken, kommentar från Ravelli - Lyllos dig! :)

Varma och glada hälsningar!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag vill också ha ett mail från Tomas Ravelli =)

Precis som du är jag och mobiltelefoner ... ja, du vet. Egentligen är det konstigt att två sådana "datornördar" inte gillar det som en mobiltelefon idag kan göra, med hjälp av oss såklart.

Fast nog tycker jag att du ska ta det under övervägande, att få en gratis det är ju dumt att tacka nej för det går att testa och leka lite.

Det där med sladdar -kul. Samtidigt kan jag fundera varför de alltid frågar sådana dumma frågor när man ringer till supporten. Jag är väl ingen idiot, självklart har jag kollat så inget har lossnat innan jag ringer till något så tråkigt som en bredbandssupport.

Det var vackert, lövet alltså. Ett härligt mönster.

Susanne sa...

1. Småfnissar åt "kabelbrottet"
2. Klart du ska välja en "Ajfån"
3. Kul att du och Ravelli har blivit kompisar ;)
Sv: R och jag skrattar gott åt ditt förslag till Skitgala. R undrar Vad har du för kompisar egentligen ;) Bara en massa kreativa kompisar svarade jag.

Ellis sa...

Det var en riktigt fin bild :)

Vad kul att han läste din blogg och även mailade.

Jag står faktiskt emot iphonetrenden, jag går min egna värld!

Okej ja erkänner, har för långa naglar för o kunna skriva på den där jävla manicken då den har fingertouch - SUGER BAJS!

Svorskan sa...

Tack för hjärtat! Vad roligt att Ravelli har kommenterat! Jag kanske skulle skriva lite om Brad pitt? David Beckham hörde aldrig av sig.

Monica sa...

Du väljer säkert en iphone, själv håller jag mej till en antik Eriksson med kontantkort har inget som helst behov av all denna nya teknik. Teknikens fiende
Nr:1 i skogsbrynet du vet;-);-)
Åh vilken LYCKA mail från Ravelli det lever du länge på förstår jag.
Håller med Hösthjärtat var såååå sött;-)

Daniel sa...

Det var ju ett kort med VÄRDEFULLT mail!:)

cat sa...

Åh iphone skulle jag också känna mig rädd inför!
Snyggt lövfoto :)

Jess sa...

Tack för det fina hösthjärtat!
En hälsing från Ravelli, inte illa! :)
En iPhone är inte bara en mobil Beate, det är en extra vän! :)
Nädå, skämtar, men när jag väl lärt mig hur den fungerar skulle jag inte kunna gå tillbaka till en "vanlig" mobil!

Malla sa...

Håhåå vad roligt att han läste din blogg! Jag ser ditt leende ända till Piteå :)

Förresten, du frågade ang. löjrom - det finns att köpa, problemet är att de säljer den i Kalix och kan visserligen transportera den men frakten får man stå för själv, kan höra mig för vad det brukar gå för om du är intresserad - det skickas som ngt special antar jag så den ska hålla hela vägen landet runt :)

Tack för dina fina, fina kommentarer hos mig!

Nina sa...

Svar: Jo, det är syrran :-) Hon gillar både att stå framför och bakom kameran... :-)