lördag 9 oktober 2010

Rosa


Det är en mycket tom fotohelg: Nina är utan internet, Fototriss har en två-veckors timeout och stackars Shannara, den enda som körde sin roliga SaturdayMix hade inte MrLinky på sin sida). Alltså fick jag komma på något annat idag – och då valde jag mitt eget tema ”Rosa”. Färgen är ju inne just nu – ingen kan väl ha undgått Cancerfondens Rosa bandet kampanj och den stödjer jag helhjärtat. Med det inte sagt att jag gillar färgen rosa. För att vara helt ärlig så hatar jag denna färg intensivt och nu ska ni veta varför:

Rosa klänning
Min första klänning (som jag minns) var en söt, stickad variant som mamma hade gjort. Då var jag tre år. Pappa var fotbollstränare för ett herrlag på den tiden och jag var lagets maskot. På söndagar var det match (på gräs) och jag fick följa med pappa till matchen – i den kliande rosa klänningen. Räcker det med att säga att 1. Klänningen var inte rosa längre när jag kom hem. 2. Klänningen satt inte ens på mig längre. 3. Alla spelare älskade den söta flickan i rosa trosor som kickade boll – utan klänning. Fråga Freud, han säger ju att allt som man gör som vuxen grundas i barndomen.

Fler rosa hatobjekt
Medan jag ändå håller på så ska ni också få veta fler rosa grejer som jag avskyr:
- läppstift/ögonskugga/nagellack
- skal till mobiltelefoner
- bilar
- barnkäder

PS. Bilden jag lägger upp är ett rosa bokomslag. Hatar färgen men boken om hunden Marley var himla cool. Förresten undrar jag varför ingen – och då menar jag ingen - uppmärksammar det vita bandet som står för lungcancer. Har det att göra med att alla lungcancerpatienter automatiskt klassas som (avskydda) rökare… eller???! DS

20 kommentarer:

Olga T sa...

Ha,ha! Nu har jag börjat söndagen med att skratta. Jag gillar nämligen inte heller rosa. (Blommor undantaget)
Kul inlägg. Nu ska jag läsa om vita bandet.

Malla sa...

Hehe, mår du illa då du kommer in till min rosa blogg? :P

cat sa...

Bra tema du kom på :)

SoF@Format900px sa...

Underbart att du tar saken i egna händer och fixar ett alldeles eget fotouppdrag.

Jag får säga som nån politiker sa för länge sedan: "Det hade jag ingen aaaaaning om" - att det fanns ett vitt band också.

De som sköter all PR/uppmärksamhet runt just det rosa bandet får man väl säga har lyckats ordentligt.

Det är säkert flera orsaker till varför det vita inte är så uppmärksammat och visst kan det ligga något i det du säger att lungsjuka liksom "får skylla sig själva".

Våra politiker med hjälp av media (och försäkringskassan) sprider ju också budskapet att "sjukt är fult"
och vill gärna skyffla över allt ansvar till individen.

Dags för frukost!

Det är helt underbart vackert väder här just nu. Dimman lättar och solen lyser intensivt på de röda löven precis utanför mitt fönster.
Så fint så det gör ont. :)

Ha en riktigt bra dag B!

Monica sa...

Haha kunde inte sagt det bättre själv, är en typisk icke färg människa;-)
Det har gått mode i insamlingarna + att SVT och TV4:a har sina skötebarn som man för fram medans allt annat hamnar i bakgrunden.
Snart får man ha en skottkärra med pengar med sej när man går till centrum och handlar om man ska lägga i alla bössor dom sticker under näsan på en;-)

Susanne sa...

Rosa är min favvofärg, men det har du nog inte missat. I köper in rosa servetter på arbetet för min skulle;)

Daniel sa...

å jag som e rosa, älskar bara rosa.. använder det allt i rosa som du avskyr!;)) Men vi kan ju fortfarande va vänner!;)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Ha, ha, ha ...

Det kom ett rosa inlägg tillslut. Jag hatar inte rosa längre trots att jag under en viss period i mitt liv varit svårt allergisk mot färgen, sant, har säkert berättat det tidigare och måste nog berätta det än en gång i något av mina rosa inlägg.

När jag tittar på gamla foton så har inte jag haft speciellt mycket rosa i min barn- och ungdom. Kanske på de svartvita fotona. Fast en del skräckexempel i tonåren har jag sett, ett åtminstone.

Jag har en rosa telefon, valde den på grund av den snygga färgen.

Pojkarna har haft en del rosa, kanske mer åt cerice. En rosa bil, nja vet inte hur många jag har sett i den färgen kan vara ganska kul skulle jag kunna tänka mig men inte med mig som ägare, absolut aldrig. Använder inte ögonskugga och rosa måste göra att man ser direkt sjuk ut. De mycket få gånger jag använder läppstift skulle de nog gå i en svagt rosa färg, har sådana läppglans i alla fall. Nagellack är inte att tänka på för mig. Förutom de tillfällen då jag snofsat upp mig riktigt och satt lösnaglar. Trots min ålder så är jag nagelbitare. När jag var ung var jag så äcklig att jag till och med kunde bita på tånaglarna. =)

Som jag skrivit så visste jag inte att vita bandet också står för lungcancer. Jag hade en god vän som dog i lungcancer och hon var inte rökare och det berodde inte heller på att hon vistats för mycket bland rök. Det var en cancer som utvecklats vidare och spridit sig till lungorna.

Det måste bero på att bröstcancer är mer laddat av flera anledningar och att den också är den vanligaste cancern bland kvinnor. Jag är av den åsikten att prostata också får för lite uppmärksamhet. All sjukdomsforskning egentligen.

Vi kvinnor kanske är lite starkare på att få till sådana här aktiviteter och hade männen börjat kanske det blivit ett ramaskri bland några. Jag vet inte som är från landet ... bara en tanke.

Hörni sa...

Hahaha! Kul inlägg, men jag gillar ju, som du vet, rosa och hatar ingen färg, utan är snarare ganska förundrad över att en färg kan väcka så starka känslor. ;)

Mrs Bettan sa...

Jag skulle ha vilja sett dej i den rosa klänningen! Ha, ha, kan överhuvudtaget inte tänka mej dej i klänning. Men det kanske kommer med åren!!!! Gå och och kolla på min sida så får du se hur Leon ser ut idag. 2,5 år gammal med en snygg tröja målad av mej.
Kram MrsBettan

Susanne sa...

Sv: Tack för infon om råkostdagen. Jag rensade mina garderober (igen) och insåg att ytterligare en tokshopping inte var nödvändig, så jag stannade hemma istället ;) Synd att jag missade A-hallen

Monica sa...

Bildlikt talat är igång i alla fall;-)du har väl fotat i dag.

Hörni sa...

Sv: Tack tack!:D Bilden är snyggare i datorn är i verkligheten, men tack ändå, allt beröm peppar mig att fortsätta.:)

Tigris Predikantan sa...

Bra fråga ... visste inte att det fanns ett vitt!
:)

LissenTo sa...

Marley boken måste jag läsa någon gång. Med ROSA omslag :-)

Ellis sa...

Meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen vad ont de gör i mig. Rosa är döfint. DOCK inte som ögonskugga, men som lack! Det har jag ju nu också :O Hatar du mina naglar? =(

Shannara sa...

Hahaha... Hatar rosa barnkläder? Jag börjar bli omåttligt trött på roda jag med, men här är det alla barnens favoritfärg...

Jess sa...

Är det den rosa kliande klänningen som har gjort att du inte tycker om rosa? ;)
Sen ska jag säga att jag gillar inte rosa på de sakerna du sagt förutom rosa barnkläder, de gillar jag, men inte helt rosa, gärna lite tuffa jeans till eller liknade!

B i r g i t t a sa...

Lyckost alla ni som kan läsa böcker säger en fd bokälskare

Nina sa...

Som vanligt är en titt in hos dig som en liten vitamininjektion! Bilderna är en fröjd för ögat och texten får smilbanden att dra uppåt... :-)

Bra tema och bra att du uppmärksammar den viktiga forskningen!

... och tusen tack för länkningen! Nu är jag tillbaka och bilduppdraget kör som vanligt igen...