torsdag 15 juni 2023

Tråktorsdag


Det är kommunen som planterar blommor/växter runt Täby Centrum. På andra bilden har man ansträngt sig att plantera blommor som är annorlunda. Alltid nåt;-)

Fasaden ni ser ovan tillhör Bibliotekgången som är cirka 200 meter lång. Den har till- och ombyggts så länge jag kan minnas. Gillar bilden, men skulle inte vilja bo i någon av lägenheterna där. Franska balkonger är inte min grej, inte i Sverige i alla fall;-)


No way! Ingen tråktorsdag idag heller. Ledsen, men jag kan inte hitta något tråkigt med ytterligare en underbar sommardag som jag faktiskt inte uteslutande tillbringade med balkonghäng;-)

Har försummat Orsakullans teman den här månaden (ja, det kan kanske klassas som tråkigt - att jag inte har tagit itu med frågorna alltså;-). Många av hennes teman har handlat om sommar, så de passar perfekt idag:-)

Det blir en dag på stranden. Berätta om en dag på stranden. Sandstränder undviker jag både här och utomlands. Stränder med gräsmattor däremot gillar jag skarpt. På hemmaplan i Täby finns det fler stränder/bad bland annat vid Lilla Värtan, Rösjön och Norrskogsbadet. Nuförtiden föredrar jag dock ”Balkonien”;-)

Sommaren i city. Berätta om en dag i en stad. Att strosa runt i ett sommar-Stockholm är nog bland de roligazste äventyr man kan unna sig. Här finns något för alla åldrar och smaker.

Vilket vackert väder! Då sken solen. Ja, det har den gjort i snart tre veckor. Så jag klagar inte.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

Det är Orsakullan som håller i ”Juni 30 dagar”.

PS. Bilderna har ingenting med inlägget att göra, men de är dagsfärska:-) DS.

10 kommentarer:

LillaSyster sa...

Jag gillar planteringarna. Sommaren så här långt klagar inte jag heller på, även om gräsmattan är mer gul-brun än grön. Det är bara grönt under äppelträden som gett skugga. Sitter här och njuter av andra glaset rosé och min bok samtidigt som koltrasten sjunger för fullt. Ha en skön kväll på balkongen! ♡
Tråkigt får du ha en torsdag i november.

Geddfish ♥ sa...

Jag lade nyss en lupinbild på min FB-bakgrund. Lupiner är tyvärr numera invasibla, men jag älskar dem och det gjorde min pappa också, men han hade olikfärgade danska trädtgårdslupiner.
Nej, några tråkbilder har jag inte hittat och inte heller letat efter.
Vädret kan knappast bli bättre, eller hur?!?

nalta norrland sa...

Gamla stan i Stockholm är ju mysigt 🤩
Annars så känns sommar i stan inte som världens bästa plats beroende på vars man bor så klart och i vilken ekonomisk situation man befinner sig i.
Just nu kan vi inte tycka att det är tråkigt, detta underbara härliga väder.
Nu har jag nyss sagt hej då till C och det känns skönt att lägga mig framför tvn, J har tagit in AC så det är nästan kyligt i tv-rummet.
🤗

Äventyret framtiden sa...

Planteringarna är ju ett plus i kanten, med tanke på att det har varit lite glest om dem i ditt område. Så inte tråkigt alls.
Sommar i stan kan vara hur skönt som helst...Stockholm är fint.
Njut av väderleken, den du gillar!

Ditte sa...

Kan förstå dig när det kommer till tråkigheter denna vackra torsdag. (Har fått bilder hemifrån, men jag njuter än mer här på vår grekiska lilla ö men havet bara 25 m bort)
Lite trist är ju husen vid Biblioteksgången med de franska balkongerna. Skulle inte vilja bo där alls.
Förstår att du haft en behaglig dag med balkonghäng.
Och svar på frågor behövs ju egentligen inte.Ska jag vara på en strand ska det vara vid havet och gärna en klippstrand. men är supernöjd med den vi har här på Thassos. Det finns perfekta solsängar i massivt trä med tjocka dynor, stora parasoller och trätrallar att gå på- Har aldri sett liknande av välordnade arrangemang. Och att det till varje rum hör två solsängar med parasoller. (Här är bara 10 rum)
Ja, sommaren i Stockholm skulle ju jag också välja. Absolut.
Önskar dig fortsatt fina dagar.

KajsaLisa sa...

Franska balkonger är tråkiga, så är det bara, vad kan man göra på en fransk balkong? Blommorna var annorlunda och färgglada, tack för länken.

Susjos sa...

Biblioteksgången ser ju bedrövligt tråkigt ut med dessa franska balkonger, ligger de i Täby?
Rösjön, där har t.o m jag varit, och min man är så gott som uppvuxen vid denna badplats har jag förstått. Jag gillar ju också gräsmattor vid stränderna, och det har vi på landet vid stugan :-)
Sommar i Stockholm, finns det något bättre...heeelt ljuvligt! Tänk vilken sommarstad vi bor vid!
Solen skiner, och jag med den..är helt lyrisk efter dagens inkoppling av mitt ci-implantat!
Ha det gott!
Kram

christian sa...

Först: Härliga bilder å jag håller med dig angående fransk balkong....det är ju ingen balkong alls, bara ett litet större fönster...meningslöst!
Samma här vad gäller sandstränder, nej tack, gräs å skugga!

Ha en fin fredag!

Paula sa...

Det var verkligen blandad kompott i blomsterprakt. Fransk balkong har jag bara haft när jag även haft en vanlig, franska har legat i sovrummet och varit bra när man ville lufta täckena...
Idag har vi rört oss minimalt, jag o jycken tog en gemensam sval dusch och vi är lika trötta i kropp och knopp bägge två, tur det! Men nu ska det bli en promenad innan middagen, färdiggrillad kyckling jag köpte med hem igår. Räcker till oss båda flera dagar.

femfemman sa...

Så olika asfaltsbönder och riktiga bönder tänker. Vintertid tar jag gärna en resa till en storstad. Men på sommarn vill jag vara på landet. Men landet menas även sommarstugeimrådet, en knapp halvmil från Halmstad centrum, där jag just nu befinner mej. Att cykla in till stan? Nej, vad ska jag där att göra?
God kväll!