fredag 9 juni 2023

Fem en fredag: Vecka 23 – ”Harmoni”


”Harmoni” är nog det hittills svåraste temat som Elisa valt. Jag förknippar harmoni mest med musik, inte med människor. Och jag är inte alls säker på att man kan kalla mig för en harmonisk person… Guuuuu så svårt!

1. När var du senast mest balanserad?
Ingen aning. Känner mig varken balanserad eller obalanserad.

2. Hur är ditt liv när du känner ro i kroppen?
Ro i kroppen?! Nej, pass här också. Tror inte att jag ens vill känna ro i kroppen.

3. Vad får dig att stressa ner?
Enligt andra är jag väldigt stresstålig. Kan inte ens minnas när jag senast kände mig stressad. Gissar att en bok skulle få mig att "tagga ner".

4. Vilken del av ditt liv skulle behöva lite mer harmoni?
Ingen.

5. Vad för hobby eller aktivitet ger dig mest avkoppling?
Äntligen en enkel fråga;-) Fotboll såklart.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilden har ingenting med inlägget att göra. Fick den vackra blomsterbuketten av två jättegulliga kompisar:-) Tusen tack! Dessutom passar fotot perfekt till LillaSysters fredagstema - "Färgsprakande".DS.

15 kommentarer:

LillaSyster sa...

Ta du en bok och när du vänder sida lyfter du blicken och tittar på den fina buketten du visar upp. Ha en bra kväll och en superbra lördag ♡♡

Hanneles bokparadis sa...

stresstålig var jag på jobbet men nu kan jag bli stressig av småsaker.

femfemman sa...

Ja, du var inte lätt.
Harmoni, degcär för mej att må bra... att inte känna någon oro eller irritation. Just nu är jag nog ganska harmonisk. Tror att ett glas fredagsvin hjälpt till. Stress... ja, lite är bra att känna. Det dumma är att jag känner en viss press om jag missar en avtalad tid med någon minut.Spelar ju ingen roll, om det inte är ett tåg som ska passas.

Ditte sa...

Verkligen ett svårt ord att ta sig an. Och vad menar en med harmoni. Ordet kan ju tolkas på olika sätt och bero på olika situationer.
Buketten är verkligen vacker och att se på dne kan ju helt klart också gen en känsla av harmoni. Och visst passar den fint också till "Färgsprakande"-

Susjos sa...

Riktiga "BP svar" på dessa frågor, och såklart är det fotboll som ger dej mest avkoppling! Min man är lite besviken för att han missar en "viktig" match imorgon när vi ska på bröllop, fast han ska försöka spela in matchen!
Vilka fina blommor du har fått, hm...födelsedag på gång?
Ha en fin kväll!
Kram

Äventyret framtiden sa...

Då får jag önska dig massor av fotboll så att du känner väldig harmoni! 🙂

Paula sa...

Alla märkliga frågor som ställs är inte alltid lätta att svara på. För min del var veckans frågor easy-piece, för dig inte, inget att hänga upp sig över.
Harmonisk person vill jag inte kalla mig själv heller, men ibland kan jag känna mig överens med livet. Tror du ställde lite väl stora krav på dagens frågor som kändes lite ovana. Men du fick in fotbollen! Bra avslutning där

Mrs Calloway sa...

du verkar vara i balans. jag gillar att känna ro i kroppen annars irrar jag bara omkring och kommer mig inte för att göra något vettigt. ibland tittar även jag på fotboll särskilt "stora" matcher.

Janerik Sundh sa...

Ro i kroppen! Ja, det får vi väl alla till slut. Men det är väl inget att längta efter. Så kan man kanske också tolka frågan.

Men att känna kroppen avspänd och avslappnad, som jag känner efter ett bastubad är ljuvligt.

För väldigt många år sedan så körde jag med mental träning med hjälp av Lars-Eric Uneståhls böcker. Började med självhypnos där man med hjälp av att spänna och slappna av muskel för muskel i kroppen blev väldigt avspänd, det hände någon gång att jag somnade, vilket inte var meningen. Det var en väldigt skön övning.

Klimakteriehäxan sa...

Underbar bukett! Jag hann aldrig med fredagsfrågorna i går, kanske lika bra det, för jag hade inte några klockrena svar.

Carita Liljendahl sa...

Det var en utmaning den här veckan - jag upplevde den också som svår.
Det där med ro i kroppen - jag fick inte till det alls :-)
Blommorna på bilden tycker jag utstrålar harmoni.

Karoleen sa...

Ser du att vara balanserad som något negativt? Jag kanske tolkar dina svar felaktigt, men för sig kanske det är tråkigt eller fel att vara i nivå? I så fall, en intressant tanke 😊 Ha en fin helg!

Guldkryckan sa...

Stresstålig är jag nog ganska rejält på ett sätt men inte på andra kanske, jag vet inte.
Men hur som helst har jag ju en bra balans iallafall, tror jag. ;)

Ha en underbar afton Bp.

nalta norrland sa...

Hipp hipp hurra och Grattis på födelsedagen 🥳 jag vet inte när Du fyller år men jag vet att det är i juni och att Du är tvilling (stjärntecken).
Fina blomster 😍
Harmoni, harmonisk… lugn, lycklig, fridfull 👍
Fotboll lär ju ge Dig viss stress 😅
Ha en fin fortsättning på denna lördag 🤗

Anki sa...

Vilken härlig bukett!
Svårt ord och knepiga frågor ... tycker dina svar passar dig bra :)