onsdag 7 juni 2023

I sommar och soliga dagar

Älskar instrumentpanelen. Spaced out:-) Vid signalhornet på ratten ser ni min vänsterfot. Att lejonet delvis är laxrött beror på att min jacka speglar sig i lejonet.

Bonusbild: Snyggt eller sällsynt?! Har inte bestämt mig här...


Idag vill Orsakullan veta hur jag lever livet under en sommar och soliga dagar. Som de flesta av er vet älskar jag sommaren som i år verkar bli en drömvariant. I skrivande stund har vi haft drygt två veckor med sol och en temperatur som legat runt tjugo grader. Blåst har det också. Ingen idé att klaga alltså;-)

Besök på bilverkstan
Idag gjorde jag dock något som jag absolut inte gör varje dag under en sommar. Det skulle bli väldigt dyrt då;-) Åkte och lämnade nämligen in bilen Tintin på verkstan för reparation av avgasröret som ju hade ett litet hål och därför inte gick genom bilprovningen.

Lånebil
Hade bokat en söt liten lånebil en Peugeot 107. Fick nyckeln, men lyckades inte ens öppna bildörren. Tillbaka in i verkstan, där Conny förklarade att jag skulle trycka på knappen på nyckeln. Ooooops. Ut igen. Tryckte på ”öppet-lås-knappen”, ingenting.

Fel bil
Med min tekniska oförmåga i bakhuvudet samt fadäsen med val av parasoll i färskt minne gick jag tillbaka in i verkstan för andra gången.

Conny: Det går inget bra för dig, va’?

BP: Nej, det gör ju inte det.

Conny: Jag följer med, då ska du få se.

Bilen förblev låst även för honom. Jag pustade ut och kände mig genast mindre som en teknisk idiot.

Conny: Vänta nu, det är ju fel bil. Den du ska ha stå däruppe.

Ja, så gick det för mig idag… 

Det är Orsakullan som håller i ”Juni 30 dagar”.

15 kommentarer:

Ditte sa...

Kan inte låta bli att dra på munnen. Bilkillen hade ingen vidare koll.
Men det hade ju du.
Bra att du fått tid för att ordna avgasröret och en lånebil är ju perfekt. När du nu fick rätt bil.
Visst har vi fint väder och tar oss an detta med glädje. Värre är det i andra delar av Europa.
Håller nu tummarna för Tintin så att de inte hittar något annat.

LillaSyster sa...

Även solen har sina fläckar ♡♡♡

Susjos sa...

Sitter och fnissar lite här också, skönt att slippa känna sig som en teknisk idiot, hihi! Vet inte om jag berättat om bilen min man hyrde när vi skulle ut till Grand Hotell i Saltsjöbaden i påskas, vår bil lånade lilla familjen. När han kom hem för att hämta mej så hittade han inte bilnyckeln- som måste finnas i bilen, fast det var en knapp man tryckte på för att få igång bilen, men nyckeln måste befinna sig i bilen för att kunna köra den.. Vi åkte tillbaka till hyrstället, men innan vi gick tillbaka in till personalen så provade vi att han gick iväg med jackan på, då visade bilen att nyckeln inte fanns i närheten. Han lämnade då jackan i bilen, och då visade bilen att nyckeln fanns i närheten. Vi grävde igenom (den nya jackans)fickorna en gång till, och se där...den låg i en ficka som vi måste ha missat! Heelt galet!!!
Ha en fin kväll!
Kram

nalta norrland sa...

Himla tur att det inte var vara Du som var tekniskt okunnig men samtidigt läskigt om en bilmek vore tekniskt okunnig 😅 jo ja huvudsaken att Du kom in i bilen å kunde köra iväg 👍

Svar, nja jag vet inte om jag direkt vilar i morgon mellan körning till och från Vilhelmina, dels ska jag & Elin på skolavslutning i kyrkan och dels så ska vi käka middag och ingendera är ju direkt lugn och ro, men det blir nog bra.
Fint väder har vi inte, okey idag har det varit hyfsat, +12 och inte blåsigt å inte mer än lite duggregn.
Men det är första dan utan snö hagel och hällregn.
Temperatur omkring +6 är inte kul.

Men det blir väl bättre.

🤗

Äventyret framtiden sa...

Här skrattar jag glatt och högt, så roligt med sådana fadäser. Visar ju bara på vanlig mänsklighet, en bristvara annars.
Jag gillar rabatten...låt hostan växa sig över kanten så blir det dessutom lättskött.

Anonym sa...

HSB är välkomna att höra av sig =) Men då jobbar jag på timme ♡

femfemman sa...

Jag känner mig helt förtvivlad då du skriver om drömsommar! Vattenbrist, torka,missväxt, nödslakt av djur, vilda djur som dlr av vattenbrist, ( gäller även de insekter som behövsc för pollineringen) skogsbränder.... Visst ... vädret är gott...jag njuter av bad och simning i sjöar och hav...MEN jag är livrädd för hur det ska bli. Vill aldrig mer ha en sommar som 2018 OCH denna kan bli ännu värre om det inte kommer regn snart...

Elisabeth sa...

När jag var ung, var jag nattuggla och då sa mamma ofta: morgonstund har guld i mun. I dag vaknade jag tidigt och tycker uttrycket stämde när jag läste ditt inlägg. Mungiporna åkte igenkännande upppåt!

Hannas krypin sa...

Det är så jobbigt de där gångerna man har ett problem och den som kommer för att hjälpa till löser problemet utan att ens blinka. Tur det inte funkade för Conny heller.....

Anki sa...

Bra att det löste sig till slut med nyckel och bil :)
Jag vet ju att du älskar sol och värme, men regn måste komma och det snart. Jag fasar för en sån sommar som 2018 med vattenbrist och då djur fick nödslaktas eftersom betesmarkerna torkade och den dåliga höskörden inte heller räckte till.
Svar: Ölandsbrotten består av 3 böcker (hittills) Nattsångaren, Skuggliljan och den jag läser nu, Mittlandet. De finns som pocket. En fjärde bok är på gång. Jag gillar egentligen inte deckare, men fastnade för de här.

Paula sa...

Sitter här o ler med hela ansiktet åt dig och lånebilen! Jag hade reagerat likadant, va skönt att man inte gjorde bort sig tre gånger om, det var fel bil! Nu hoppas jag du får köra din egen fortsättningsvis och alla eventuella hål är åtgärdade!

christian sa...

Visst är det kul med "sånna där dagar".... :)

Annika sa...

Haha, du hade ju inte minsta fel. Slapp känna dig dum, hehe.
Conny får ta på sig den biten denna gång, fniss.
Alltid kul att köra en annan bil än ens egen också.
Njaee, hostan kommer att ta över den där planteringen. De blir ju stora och sprider sig. nä, minus från mig vad gäller den tunnan :-)

Carita Liljendahl sa...

Hahaaa! Dagens skratt! Fel bil!
Skönt för dig att inse att felet inte låg i dina händer eller i ditt huvud :-)

Klimakteriehäxan sa...

Haha, härligt att bilkillen missade han också! Så slapp du känna dig korkad! Har gjort en liknande grej. Hittade inte nyckelhålet på en lånebil ... det fanns förstås inget till digitalt låssystem.