söndag 18 juni 2023

Skyltsöndag #423

Det händer inte ofta, för att inte säga nästan aldrig att jag får ihop en röd tråd till Skyltsöndag, men idag blev det faktiskt så. Det gäller att ha ett öppet sinne och ögonen med sig när man besöker livsmedelsbutiker;-) Enjoy!

Picks ”Wintersalami” fick inte följa med hem. Väntar på ”Sommersalami”;-) (Obs. tysk stavning av ”sommar”;-)Skövdekebab. Vad har stackars Skövde gjort för fel som förklarar varför man döpt kebab efter staden. Jag älskar kebab, men inte den ”grova” varianten…Marinerad majskolv. Köper faktiskt aldrig förkokta majskolvar, utan bara färska som jag mumsar i mig med smör och flingsalt. Tror inte att jag kommer tända på den marinerade varianten heller.Bonusbild: Fick den här bilden av bästisen Yvonne i morse. Den skyltar med hennes schersmin och dropparna på bladen är ett bevis på att det har regnat söder om Stockholm. Här har det också regnat, men då jag inte hört nåt i natt (jag sov) och vägbanorna inte var blöta så drar jag slutsatsen att regnmängderna var minimala här i Täby. Nu "slöregnar" det lite.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Majskolvar ska vara färska, ätas med smör och gärna var saltade innan. Så är det är hos oss nu, ibland äter vi bara majs till middag. Så gott, så gott. Mättsande också. Schersminen är så vacker och skönt att det kommer livsgivande regn över Sverige ...i Täby gärna nattetid då har jag förstått 😊

LillaSyster sa...

Gör som du, ska vi ha majskolvar så är det färska som gäller. Köper inte färdigmarinerat kött heller- alldeles för salt. Här har regnat sedan kl 22.10 igår och inte verkar det vilja ge sig.....hoppas innerligt att det är klart tills jag ska cykla till jobbet imorgon strax efter kl 07.
21mm hittills, men som sagt det regnar ff. Och pionerna ligger ner.....
Ha en bra kväll och snyggt skyltat!

Susjos sa...

Du fick verkligen till en röd tråd med all mat idag! Skövdekebab, haha, de kan verkligen hitta på namn! Pinsamt nog så köper vi förkokta majskolvar när vi ska grilla på sommaren, fast inte färdigmarinerade.
Så fin bild du fick av Yvonne, och nog behövs det regn, här i Solna var det rejält blött på asfalten i morse när jag vaknade, och sen har det börjat regna igen, dock inga mängder, det behövs mera regn, men just som du säger, det får gärna komma på natten!
Ha en fin kväll!
Kram

Hanneles bokparadis sa...

barnbarnens favoritsalami

byblixtra sa...

Butiker är skylteldoradon. :-)
Det lät ju roligare med sommarsalami. ;-)
Skövdekebab var nytt. Kanske vill man visa att kebabköttet är lokalproducerat?
Har inte testat marinerade majskolvar men håller med dig om att färska med smör och salt är gott.
Jag har sett att det ska komma regn söderut och här ska det fortsätta att vara varmt +25-29, ända till på torsdag, fredag (Midsommarafton) 19 grader och regnskurar och kraftigt regn men det kan ju hinna ändras tills dess. Å, andra sidan så behövs det regn för det är torrt och risk för skogsbränder.

femfemman sa...

Nöjd och belåten. Mulet, 18 grader, 10 mm regn. Fick dofta på schersmin hos grannen vid sommarstugan igår. Här dröjer det någon vecka tills vår buske blommar. Sitter under takfönster och känner doften av doftnejlikor. Mycket blommor i år.
Skövdekebab lockar inte! God kväll!

nalta norrland sa...

Igår grillades det fördigmarinerad flintastek inre min favorit
Men ibland är det vara att gilla läget och ta det som butiken erbjuder
Jag vill helst marinera själv
Majs äter jag icke om jag slipper och kebab äter jag absolut inte Du vet selektiv matstörning- varifrån tror Du Elin fått sin selektiva matstörning?
Fin blomma och jag förstår att Ni sörlänningar blev lyckliga över regnet.
Vi har haft + 27 ☀️
Just nu säger termometern + 25 lätt molnighet
Ha en fortsatt skön söndagskväll
🤗

Guldkryckan sa...

Kebab ska ju helst vara av den tunna sorten annars tycker jag det blir lite svårtuggat, helst ska det nästan smälta i munnen.
Kör en del majs på burk här som mellanmål ibland men "färskmajs" är ju alltid bäst.
Duggar lite här nu tycker jag mig se genom fönstret, mulet som bara den, behövs ju, liiite svalare blir det ju iallafall.

Ha nu en underbar kväll Bp.

Åke sa...

Salamin såg lockande ut :) Vinter eller sommar saknar nog betydelse kanske. Bokved jo jag tackar :) Kebab är något jag hatar... provade det när det måste introducerats uti Svedala... och aldrig mer i min mun. (jag törs inte skriva här vad det påminner om) Men Majskolven det håller jag med om till 110% men kan vara utan flingsaltet då. Bonusbilden var vacker.

Geddfish ♥ sa...

Salami är namnam. Den kebabvarianten såg inte lockande ut. Annars står Skövdeslakterier högt i kurs hos mig, men här var det ju ett annat fabrikat. Jag bor 5 mil från Skövde, en stad som jag annars inte är imponerad av.
Majs är gott.
Pangbild som du fick av bästisen, verkligen vacker!
Här har det regnat nästan hela dagen och det behövdes.

Paula sa...

Först, angående dalregementet som vi alla undrade över https://smvu.se/registerkort-nr-w29/, man slopade tydligen olika militärtitlar och det har blivit ett minnesmonument av det, haha.
Jag blir alltid hungrig här på söndagskvällarna, får börja se till att jag har snacks tillgängligt, t.ex en god salami. Har inte förut sett att man marknadsför salami som lagrad. Har aldrig köpt de hela salamikorvarna som ser helt torkade ut för jag misstänker att jag inte skulle lyckas kapa den i skivor!Då behövs nog en extra vass kniv. Jag är i utbildningsstadiet angående kebab, köper ibland på pizzeria, men hem köper jag bara frysta kebabstrimlor, tunna och lätta att fräsa i pannan. Majskolvar har jag slutat tugga på, skalen fastnar ju mellan tänderna, haha! Tack för aptitretarna...

Ditte sa...

Absolut en röd tråd. Men det går lika bra även om skyltar är "trådlösa"
Ja, sommarsalami låter ju mer adekvat i dessa tider. Log gott åt att man använt 159g griskött för att få till 100g salami. Men lite svinn blir det ju.
Skövdekebab från Gudruns kan det nog heta. Vad jag minns så finns "Gudruns" i just Skövde. Den här grov varianten avstår jag också.
Avstår även marinerad majskolv. Färsk vill jag ha den . Lite kämpigt bara med att kornen fastnar i tänderna.
Bonusbilden är riktigt fin. Och jag kan nästan känna doften från schersminen genom bilden.
Vad gäller regn har det då och då under dagen fallit ett lätt sommarregn hos oss på Söder. Men ganska behagligt var det.

KajsaLisa sa...

Den var ju lagrad i 80 dagar och då var det vinter. Skövdekebab, nog ett skyddat varumärke i EU, den får inte göras i Askersund. Tacka vet jag Ängelholmstapas :)
Länkar upp nu.

Anki sa...

Majs ska kokas färsk och avätas med flingsalt och smör ... håller helt med dig!
Härligt att ni ändå verkar ha fått lite regn över huvudstaden. Här kom det sammanlagt 23 mm tills igår kväll, men jag hoppas på mer!

Svar: Tack BP! Muffin mår prima och är lyckligt ovetande vad som hänt.
Charlie fick sin svarta Arsenaldräkt i april och den är nog använd nästan dagligen. Oberoende av väder och vind!
Poolen är favoritplatsen för grabbarna när det är varmt ... den och fotbollsplanen på gräsmattan :)

Klimakteriehäxan sa...

Skövdekebab???????