torsdag 1 juni 2023

Tråktorsdag
Spontant tänker jag på att ”industrisemestern” i Blogglandia verkar ha inletts väldigt tidigt i år. Det märks verkligen att lusten, orken och viljan att blogga går på sparlåga hos många sedan ett par veckor tillbaka. Det är både synd och tråkigt enligt mig.

Att ha någonting att blogga om
Det gäller ju förstås också att ha någonting (vettigt) att blogga om, och det varje dag om man väljer dagligt bloggande. Inget problem om man fortfarande jobbar. Lite mera problematiskt när man är pensionär. Det har faktiskt gått upp för mig med på sistone;-)
 

Periodare
Har märkt att några av er är riktiga periodare. Ni bloggar då och då när någonting har hänt, typ semester, en resa, ett event eller en sjukdom. Ni använder bloggens inlägg som kom-ihåg-lappar som ni kanske kommer att läsa någon gång i framtiden. Tråkigt?! Kanske…
 

Ja, alla är vi ju olika som tur är.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. Kan bara konstatera att dessa läckra taklampor är just det läckra, men som belysning är de rätt så värdelösa. Tråkigt. Hur var det nu igen - design och/eller funktion?. DS.

9 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Det brukar ju alltid lugna ner sig i blogglandia när våren är ett faktum. Sommarbloggandet går också lite på sparlåga, många prioriterar andra akvitiviteter. Sen mot hösten sätter det fart igen. Det är min egen tanke, erfarenhet sedan jag själv började blogga år 2007.
Det går i vågor, vilket jag tycker att är fullt förståeligt. För bloggandet tar ju lite tid när det kommer till kritan och livet kommer emellan ibland. Själv tänker jag mera på att läsa mera noggrant de bloggar som är aktuella just nu. Många gånger hastar, åtminstone jag själv, lite väl snabbt förbi.
För min del så har bloggandet varit en stund av vila, som jag har mått bra av själv. Men att blogga ska kännas bra!

Ditte sa...

Ja, detta med bloggandet kan en ju fundera över. Och visst finns det även som pensionär massor att blogga om. Absolut. För mig har lusten inte återvänt. Har egentligen massor att skriva om men tyvärr har inte lusten återkommit. Jag har ju bloggat i princip varje dag sedan september 2007 och först i mars 2023 tagit en paus. Och att blogga har jag verkligen tyckt om. Men så försvann lusten att skriva. För mig var bloggen mer än "kom ihåg lappar" . Jag visste vad jag ville med den. Men det gör jag inte nu. Funderar vidare.
Å andra sidan läser jag fortfarande gärna bloggar och tycker om det. Några bloggar läser jag varje dag och andra några gånger i veckan.
Och visst är vi alla olika.
Kul att läsa hur du tänker.

Susjos sa...

Som tur är så bestämmer man själv över sin blogg, och visst är det väl olika hur man gör. Jag bloggar absolut som om det är min dagbok, gissa om jag och min man när vi funderar på när vi gjorde vad, går tillbaka i min blogg och kollar! Det roliga är ju att det finns massa bilder också, vilka minnen, blir ju som ett fotoalbum också.
Mycket fantastiskt i blogglandia är ju att man lärt känna nya människor, och även träffat några! Visst är det spännande att man känner varandra ganska väl genom bloggen fast man inte har träffats?... och så många tips man får genom blogglandia, det är ju så kul!
Men visst har man bloggtorka ibland...
Ha en fortsatt fin kväll!
Kram

LillaSyster sa...

Så sant.... nu har jag uppdaterar mig=)

KajsaLisa sa...

Det är bättre att blogga ibland än inte alls. Men visst är det tråkigt när man går in till någon och det inte är uppdaterat på länge.
Häftiga lampor, lite svårt att bedöma storleken här men dom verkar rätt stora.
Tack för länken.

christian sa...

Tycker inte lamporna var så vidare värst fina.....
Man kan ju använda sig av orsakullans teman om man har idétorka, men sen ska man aldrig känna tvång utan blogga med liv & lust!

nalta norrland sa...

Lamporna är väl kanske tänkt för offentlig miljö? Det hänger något liknande i taket på centralhallen Lycksele Sjukhus.
Vår lampa i tv-rummet är oxå en variant 😅 ger sällsynt dåligt ljus och är en riktig dammsamlare.
Jag vet inte varför jag inte kommenterade här hos Dig igår kväll? Bloggade Du sent… jag kollar sällan i mobilen efter kl 21 om jag inte har väldans tråkigt 😜 nä men allvarligt så brukar jag oftast se nån tv-serie den tiden på kvällen.
Snart ska Elin & Cai hämtas och efter det blir det födelsedagsfirande 🎂 🥂
Så jag vet inte om jag kommer att kommentera hos Dig ikväll 🤷‍♀️ beror på hur jag känner mig när vi är hemma.
Jo jag har ju varit på en ”mässa” idag ihop med J så jag har bilder till Skyltsöndag 😃
🤗

Klimakteriehäxan sa...

Ursnygga lampor.
Jag gnetar på vareviga dag ...

byblixtra sa...

Det har varit mycket i maj och har material att blogga om men haft svårt att hitta tiden för att skriva inlägg, men jag lovar att de kommer. :-)

Men visst är det så att det blir lugnare med bloggandet under semestern.