måndag 31 oktober 2022

Glad måndag

Det är måndag, och det är Halloween. Dagen till ära var det väldigt dimmigt i morse. Dessutom var min svärmor född den 31 oktober. Ingen risk att vi glömde hennes födelsedag;-) Tänker lägga upp några helg- och dagsfärska bilder som förhoppningsvis får er att le. För även om man inte firar/gillar Halloween så kan man väl bli glad ändå;-) Enjoy! 

Det har blivit en tradition hos bästisen Yvonne att skapa en pumpa till Halloween. Trots att hennes söner är vuxna nu, lever traditionen vidare. Det tackar jag för. Pumpan föreställer en sjödrake. Hennes bästa Halloween-konstverk ever enligt mig. Även det här fotot är tagen hos Yvonne. Lammet Lucas vakar över ”tillfälliga halloweenbesökare”.Mitt eget fotobidrag till Halloween är det här spöket som jag tycker är riktigt vackert. Det står utanför Café Startboxen i Täby Park.Hemma hos mig finns det inget som påminner om Halloween, men jag kan bli glad över fina utsmyckningar hos andra:-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”. 

Det är Orsakullan som håller i ”Oktober 31 dagar”.

16 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Sjödraken där var ju verkligen häftig, snygg dessutom.
Inga utsmyckningar i den inriktningen här heller men likt dig kan jag tycka det är fint att se på annat håll trots det.
Det lyser ju upp tillvaron lite.

Ha nu en fin afton Bp.

LillaSyster sa...

Mycket läcker pumpa =) Inget pyntat här heller- men visst kan jag glädjas åt andras fina kreativa skapelser =) Glad måndag! Du skulle ju kunna pynta din Hinsaväska med ögon? För visst har du en knallorange♡

femfemman sa...

Ingen halloweenfest här heller. Har aldrig tagit till mej den "högtiden".Såg de första halloweenfirarna i London, under förra seklets sista år. Då hade inte Halloween blivit någon allmän företeelse i Sverige, alltså vi lantisar fattade inte alls vad det handlade om.
Supersnygg pumpa. Spöket var fint, det skulle jag kunna tänka mig att ha på trappan.
Glad måndagskväll till dej!

Susjos sa...

Jättefin pumpa som Yvonne har gjort! Spöket var fint också. Nej nåt Halloween -tema har vi inte här hemma alls.
Ha en fin kväll!
Kram

nalta norrland sa...

Så fin pumpa 🎃
Lammet var ju jättegulligt 😍
Det lilla spöket var precis lagom 👻
Inget halloween firande hos oss.
Möjligtvis är jag ett spöke ☠️

Anna i Portugal sa...

Vilken fin pumpa! Jag har inget Halloween heller. Men just pumporna tycker jag om :) Fast mina ligger och väntar på att ätas upp, jag har inga sådär oranga heller, utan bara butternut-varianten och de är ju inte lika skrämmande

KajsaLisa sa...

Jag känner noll för Halloween, bryr mig inte, men gillar pumpan, snyggt skuren. Ljuslyktespöket var också kul.

Ditte sa...

Tack för trevliga bilder att glädjas åt. Och även om en inte "firar" eller gillar Halloween kan en väl bli glad ändå av dekorationerna. (Jag har spenderat ett par Halloween i USA och det var riktigt roligt. Men här hemma? Icke)
Yvonnes pumpa är jättefin och tänk att få till dessa mönster. Eloge-
Även bilden på lammet Lucas tilltalar mig. Gullig.
Visst är även ditt egna bidar gulligt och rent av charmigt. Absolut.
Och precis som du gläds jag åt fina utsmyckningar hos andra.

Klimakteriehäxan sa...

Noll Halloween hos mig också, men Yvonnes pumpa är jättefin!

Äventyret framtiden sa...

Ett riktigt fint hantverk blev det av den pumpan.
Du är som jag, njuter av andras prydnader, fastän jag inte har någonting själv. Här har jag de facto inte sett en enda pumpa att karva i. Märkligt nog för pumpor säljs i parti och minut här annars men bara i halverat skick. Ingen hel som man själv kan gröpa ur i år. I fjol fanns det.
Kanske det är så att det är för tätt inpå Allhelgona i år. Idag är det stängt här, banker, myndigheter och stora arbetsplatser har ledigt. Man firar Allhelgona, går till gravarna etc.

Geddfish ♥ sa...

SÅ vackra pumpor som bästisen Yvonne tillverkar! Du har visat dessa flera gånger och jag bara häpnar. Denna tog nog priset på bästis!
Vacker väder igår, cyklade igår kväll, skönt, men mörkt. Idag är det grått.
Ha det bäst!

Annika sa...

Pumpor är det trevligt att karva.Karvade två till gårdagen till ära.
Gillar Halloween, men bor ju i USA och där firas den ju "rätt" sas. En riktigt rolig dag för både gammal och ung, men speciellt för barnen.
Trots regn och rusk igår kom säkert trettio utklädda barn och knackade på. Vi trodde knappt ngn ville ge sig ut, men tji fick vi.
Idag plockar jag undan allt pynt och börjar ... just det ... smyga fram julen ;-) Men först fönstertvätt och strykning och sånt trist.

Ha en fin tisdag!

Gunnel sa...

Skickligt att få till en sjödrake. Rasmus karvade ur pumpor till mig förr, men nu har han inte tid med det mer....eller lust kanske. Något Halloweenpynt blir det inte heller, men. jag får "njuta" av min sons alla foton från deras hem och grannskapet runt ikring. Men på nåt mysko vis tycker jag det passar in där. Halloweenfirandet har aldrig varit nåt större evenemang för mig trots den vackra färgen som dyker upp överallt.

Anki sa...

Sen som vanligt ... redan tisdag!
Yvonnes konstverk är verkligen snyggt!
Fina utsmyckningar kan man absolut njuta av, även om man inte vill ha några egna :)
Svar: Caspers favoritlag är Manchester United, Ludvig hejar på PSG och mamma Lina har samma favorit som Charlie ... Arsenal alltså :)

Paula sa...

Pumpan var fantastiskt fint snittad. Och ditt spöke gillar jag också, man är lite blek den här tiden på året!

christian sa...

Du lyckas att roa mig med bilderna i alla fall, jag drog på smilbanden :)