lördag 15 oktober 2022

Bokmärke och världstrombosdagen


Idag är det återigen LillaSysters tur att visa upp ett riktigt snyggt fejk-bokmärke. Eller ja, det är ju jag som lägger upp märket som jag fått av LillaSyster. Hade aldrig hört talas om Titanringar, varken som företag eller som produkt. Titanimplantat däremot är ju ganska vanliga. Ooooops! Nej, min allmänbildning har aldrig varit den bästa. Länkar till företaget som har otroligt läckra produkter. Tusen tack för bokmärket LillaSyster:-) 

Nu till ett av Orsakullans teman

Världstrombosdagen den 13 oktober. Hon vill veta vad jag kan om tromboser. Dessvärre kan jag alltför mycket om tromboser. Har ärvt åderbråck efter min mamma och haft tromboser i benet tre gånger i mitt liv. Blodproppar i ben är inte alltför besvärliga egentligen, bara de upptäcks i tid med hjälp av ultraljud och behandlas med blodförtunnande. De är bara farliga om de vandrar "norröver" till lungorna.

Det är Orsakullan som håller i ”Oktober 31 dagar”.

12 kommentarer:

nalta norrland sa...

Uppvandrande blodproppar bör/ska man undvika… så är det ju.
Med dessa fejk bokmärken lär vi oss mycket.
Regn hos mig, det har regnat stort sett hela dan, den tid jag varit vaken 🌧
Idag blir det potatisgratäng och ryggbiff till middag.
Kram

LillaSyster sa...

Det är just det där med att upptäckas i tid.....
Hu, minns än idag när jag var 6 år och lämnades ensam med min lillasyster - mamma följde med mormor i ambulansen och det visade sig senare vara en propp. Nu var vi inte själva så länge för moster ryckte ut och var hos oss strax efter att ambulansen passerat vårt fönster. Men hon hade ändå nästan 2 mil att köra och jag kan säga att det kan omöjligt gått lagligt till. Men det gick bra för alla den gången - som sagt man måste komma in i tid.
Hade glömt bort att du fått det "bokmärket". Kanske har du kunnat sitta på balkongen en stund idag? Även om dagen började lite mulet och med viss nederbörd så rättade det ju till sig fram på eftermiddagen. Kram

Hannele sa...

titanringar köpte sonen när han gifte sig

Carita Liljendahl sa...

Världstrombosdagen hade jag aldrig hört talas om.
Man får ju allmänbildning här :-)
Blodproppar har jag hört att en del personer fått efter att de haft covid, utan att känna till att de har haft covid. Lite läskigt.

Guldkryckan sa...

Frugans bror åkte på en sådan i tisdags, operation igår och det tycks ha gått riktigt bra.
Läskigt det där ju.
Titanringar tror jag att jag står över men tjusiga var de ju trots allt.

Ha nu en underbar kväll Bp.

femfemman sa...

Vet vad en trombos är, men inte vad det innebär att ha en sådan. Vilket jag är tacksam över...förstås.
Mina stora ben har inga åderbråck heller... Kanske är en fördel att ha mycket kropp ibland. Blodkärl syns inte då tydligt.
Titan... ja, man kanske kan göra smycken sv det... Behöver inga fler smycken, använder inte de jag har.
God kväll!

Ditte sa...

Snyggt bokmärke och snygga ringar från "Titanringar". Har själv en ring härifrån spm jag fått o present "Close together" som jag verkligen tycker om.
Om tromboser kan jag en hel del och du också. Och om man inte kan det finns det mesta att läsa och ta till sig via nätet.

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

Ja just ja du är ju som mig och haft proppar i benen. Jag hoppas det bara ver en gång och inget mer för mig, men vad vet man :).

Nira Shalom sa...

Hej, jag heter NIRA SHALOM, jag är här för att sprida dessa goda nyheter till hela världen om hur jag fick tillbaka min ex-kärlek. Jag höll på att bli galen när min kärlek lämnade mig för en annan tjej förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för Baba Wale da Wiseman, den stora budbäraren, berättade jag om mitt problem för Baba Wale om hur min ex-kärlek lämnade mig och även hur jag behövde få ett jobb i ett mycket stort företag. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe där jag kommer att få mitt hjärtas önskan utan några biverkningar. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter att det var gjort, under de kommande 2 dagarna ringde min kärlek mig i telefon och sa förlåt för att jag levde innan nu och även under nästa vecka efter att min kärlek ringde mig till vädja om förlåtelse, jag kallades till intervju i mitt önskade företag där jag behövde arbeta som handledare. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta detta för hela världen om hur Baba Wale hjälper mig att uppfylla mitt hjärtas önskan. Baba Wale är specialist på alla typer av trollformler och god magi. Om du behöver någon form av hjälp, kontakta Baba Wale på följande e-postadress: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Tack mig senare

Gunnel sa...

Titanringar kände jag inte till, men ringarna jag såg på deras hemsida var väldigt tjusiga. Själv är jag förskonad från åderbråck, men min mor hade stora problem. Ha en skön helg.

Anna i Portugal sa...

Jag kan inget om varken Titanringar eller tromboser. Eller kunde. Nu har du ju lärt mig lite!

Anni sa...

Tromboser behöver jag läsa på om, har en del åderbråck som i o f s inte stör mig men det är ju bara bra att vara påläst.
Titan använder kollegor på Castor för att göra smycken. De gör många olika varianter. Snygga!