måndag 10 oktober 2022

Glad måndag

Ja, varför inte! Jag menar solen sken från en nästan klarblå himmel, jag blåste inte bort då jag var smart nog att stanna på balkongen och inne i lägenheten, och så damp det ju ned ett kuvert på hallgolvet också. Dessutom fick jag ett riktigt roligt och rätt otippat foto av bästisen Yvonne i fredags kväll. Vi börjar med det sistnämnda.

Sinful.se
Nej, jag tänker inte länka till denna (totalt harmlösa och) roliga sajt. Vill inte få fel besökare på min blogg. Men automaten på damtoaletten på Kvarterskrogen Hötorget innehöll allt från negligéer till exklusiva leksaker. Minns ni 1980-talet? Det enda roliga man då kunde hitta på en krogs damtoalett var kondomer. Det var inte bättre förr;-) Tusen tack för bilden Yvonne:-) Enligt bästisen gör företaget mycket reklam om sina produkter på radio. Bra där! Även maten på krogen fick MVG av Yvonne och hennes man. 

Mun- och fotmålarna
Nästan så det känns att Mun- och fotmålarna läst min blogg med ”julvarningen” igår. För rätt som det är damp ett tjockt kuvert ned på hallgolvet idag. Innehåll 6 julkort, 6 små presentkort och 2 fejkade bokmärken. Jag tackar och tar emot. Ja, jag betalade också såklart. Det har jag gjort i minst tio år. Beundrar dessa människor som målar med mun respektive fot, ibland med både och.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

21 kommentarer:

Susjos sa...

Det var värst vad det säljs spännande saker på damtoan!
Å visst är det fantastiskt vad de kan måla med mun eller sina fötter.
En solig men blåsig måndag, jag har hållit mej inne med min förkylning...hoppas på bättring till i morgon...
Ha en fin kväll!
Kram

nalta norrland sa...

Såg Du mitt fejk bokmärke i lördags, varifrån tror Du jag fick det?
Glad Måndag kram

Guldkryckan sa...

Kul att det säljs lite roligare saker än kondomer i dessa tider antar jag. ;)
Måla med fot eller mun, hade jag ingen aning om att man kunde köpa, fantastiskt ju.

Tillönskar dig en fin fortsättning på kvällen. :)

femfemman sa...

Där fick jag dåligt samvete. Mitt tjocka kuvert ligger oöppnat i "högen" på köksbänken. Hade inte hjärta att slänga det.... vilket jag först tänkte göra... Usch, på mej!
Visst är det väldigt fina kort. Borde skärpa mej och betala en summa. Har gjort så vid några tidigare tillfällen, men inte på sistone. Tror f.ö. att det finns ytterligare ett oöppnat brev från de duktiga målarna. Ska ta tag i detta på onsdag! Promise!

KajsaLisa sa...

Dom är otroligt duktiga, tänk vilket jobb att träna upp en sån förmåga.

LillaSyster sa...

Väldigt vackra kort. Jag skulle inte kunna åstadkomma något sådant ens med händerna.
Jo soligt och fint och jag har stått inne och jobbat hela dagen=)

tant Hannele sa...

damtoletter finns alla sorter, men kö i alla. I England där toaletterna oftast gratis, men en toalett krävde mynt, vi kvinnor grävde i fickorna, men grinden funkade ändå inte... så ett gäng damer typ 70+ fick KRYPA under toagrinden 🙂

Ditte sa...

Verkligen en glad måndag.
Passerade krogen häromdagen, men gick inte in. Men den såg trevlig ut. Kul sortiment på damtoaletten.
Kanske får vi ta ett besök vid tillfälle. Ofta blir det ju här "Kajsas fisk" i Hötorgshallen.
Har inte ännu fått leveransen från Mun och Fotmålare men kanske kommer den. Brukar också ta emot och betala. Hoppas den snart komme.r

Äventyret framtiden sa...

Mun o fotmålare brukar få ett bidrag även av mig men jag förmodar att de har tappat bort mig och räknar mig som borta med vinden. Jag känner igen motiven.
Glad måndag BP!

Geddfish ♥ sa...

Mun- och fotmålarna är fantastiska. Jag får inga sådana kuvert, de dog med Sigge, det var han som fick och betalade, mig har de inte hittat.

Svar: Tacksägelsedagen, som firas den andra söndagen i oktober, och Thanksgiving, som firas fjärde söndagen i november och några andra datum i USA, är båda detsamma, de är skördefester.

Glad kväll!

Åke sa...

Oj vad saker på en damtoalett... där kommer man ju inte in typ. Det var nog inte bättre förr. Nu fick jag en glad måndag tack vare Ditte när hon påpekade mitt inlägg ikväll.

Anna i Portugal sa...

Fantastiska kort verkligen! Har också haft en bra måndag men fick bara 0,4mm regn fast de utlovat mer..

nalta norrland sa...

SVAR Mitt fejk bokmärke = julkort från min & fotmålare, Du förstod ju inte vad jag menade… nu kanske Du förstår, Du bloggar ju om jul och min & fotmålare, så enkelt var det 👍
Jag antar Du sover nu, det gör inte jag… men snart återvänder jag till sängen och sover ett par timmar till 🤗🤗🤗🤗

nalta norrland sa...

SVAR Du skrev i Din kommentar till mig i söndags ” Så back to basic efter den helgen skulle jag nog säga;-)” och jag länkade till Dig och skrev det värsta är när jag accepterar något länge… och typ ändå gnäller 🤪 Det är ju liksom inget nytt jag kommer med.


Anki sa...

Valmöjligheter som heter duga på damtoaletten!
Jag väntar på mitt kuvert från Mun- och fotmålarna. Betalar också varje år. De är suveräna!

Annika sa...

JASSÅ, haha, där ser man vad so säljs i automaten på den krogen. Som du säger, lite annat än på 80-talet då automaterna på tjejtoa innehöll kådisar och tamponger, haha.
Ja, vad fantastiskt duktiga de konstnärerna är.

Anki sa...

Jag igen ... tror du missat min Skyltsöndag ...

christian sa...

Här har det också kommit julkort från "fot/munmålarna", alltid lika fantastiska alster!

Gunnel sa...

Jag väntar fortfarande på korten från mun och fotmålarna, men gissar att de dyker upp endera dagen.

nalta norrland sa...

Förstår Du nu varför jag länkade till Dig igår? Kram

Paula sa...

Vilket fint urval med produkter där på toaletten! Syns man inte så finns man inte, och hur många raggar inte på krogen fortfarande!
Jag har inte fått mina julkort ännu, jag har också fått dem i evigheter, de utgör basen för mina julkort o sen kompletterar jag med några flera.Kan inte bli bättre än att välja konstnärliga julkort målade med annat än händerna. Det är vi helt överens om.