måndag 24 oktober 2022

Glad måndag

Rishi Sunak. Foto: Simon Walker / HM Treasury - Flickr, OGL3,  https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=106282571

Ibland har jag svårt för att hitta något passande till Tråktorsdag, men idag kan jag inte komma på något vettigt till temat ”Glad Måndag” heller, åtminstone inte på hemmaplan. Men då satte jag på tvn och fick snabbt veta att Rishi Sunak är Storbritanniens nya premiärminister. En relativt glad nyhet tycker jag.
 

Fördelar
En av fördelarna med Rishi Sunak är att han är himla snygg. Glad blev jag också över att Boris Johnson hoppade av racet om att återigen bli premiärminister. Därmed visade han att han har viss självbevarelsedrift i alla fall. Kul är också att Sunak är Storbritanniens första premiärminister med asiatiska rötter. Dessutom har han varit finansminister under Boris Johnson så han borde ha ett hum om hur han ska hantera den sviktande engelska ekonomin. 

Nackdelar
Sunak sägs vara rik. Väldigt rik. Det ryktas att han inte är en Robin Hood typ, tvärtom. Han tar från de fattiga och ge till de rika. Hur nog det praktiskt går till. Sedan är han bara 1,70 meter kort. Okej, då lär Emmanuel Macron nog blir hans bästa kompis, men han är tre centimeter längre;-) Men om Sunak har "komplex", så står Ulf Kristersson till buds. Han är en centimeter kortare. Tusen tack Klimakteriehäxan för det påpekandet:-)

Så, japp jag tror att britterna är någotsånär glada över Rishi Sunak som ny premiärminister. Jag med;-)

16 kommentarer:

nalta norrland sa...

När det gäller huruvida han är snygg eller inte så har vi skilda åsikter i detta fallet 😅
Vi har fått första snön för denna vinter ❄️

Guldkryckan sa...

Tur för Boris och England tycker jag, knepig gubbe det även om han var unik.
Tillönskar dig en jättefin måndagskväll Bp.

femfemman sa...

Fina ögon. Och det kan man komma långt med Hoppas att han kan tillföra lite lugn i landet. Men...han får allt bli lite RobinHood- lik, om det ska funka...

Ditte sa...

Boris var det ju viss fart och fläkt över men han kunde kanske ta den rollen inom filmen i stället. Bra att han drog sig tillbaka.
Nu hoppas vi att detta blir bättre för så mycket sämre kan det ju inte bli i grannlandet i väster.

Susjos sa...

Haha, vad vi tänker lika! Jag sa till min man att den nya premiärministern är i alla fall snygg att titta på! ;-D
Mer vet jag inte om honom, oj, är han inte längre än 1,70, nåja det syns inte i TV.
Glad måndagkväll nu!
Kram

Geddfish ♥ sa...

Nja, snygg, det kan vi diskutera, men vackra ögon har han. Sen det viktigaste är ju hur han styr och ställer och det verkar ju si och så, eller inte.
Skönt att Boris dragit sig tillbaka i alla fall, glädjande.
Nä, inte alltid så lätt att se det glada i tillvaron. För mig slutade det väl med skjuts till gospelövningen.

KajsaLisa sa...

Han står inte nära mig politiskt, men verkar ju bättre än dom föregående.

Klimakteriehäxan sa...

Korta premiärministrar är kanske trendigt? Macron, Kristersson och nu Sunak? Skönt att inte Boris dök upp igen på allvar. Sunak är tveklöst rikast, kanske mest välutbildad också? Stanford brukar ju vara "bra".

Anki sa...

Har ingen åsikt om honom, men är nöjd med att slippa se Boris Johnson i alla fall :)

Äventyret framtiden sa...

Glad Tisdag får jag säga i min tur, för jag hann aldrig in hit på måndagen, vilket kändes mycket tråkigt.
Jag skulle aldrig i livet vilja vara statsminister, premiärminister eller någonting liknande, inte ens om lönen var hur hög som helst.
Att ta från de fattiga och ge till de rika; tja, om det nu är mera möjligt än det har varit tidigare så är karln en trollkarl allra minst. Och vad det anbelangar så är man så lång eller kort som man är. En del är källarvåningar, andra högskrapor. Ha en fin tisdag BP!

Eva sa...

Undrar jag om det var särskilt klokt av Old England att utträda ur EU. Tvivlar lite på att han komer att klara uppgiften att få dom på fötter igen, men önskar honom i alla fall lycka till.

Annika sa...

Ja, det är bara att önska lycka till.
Läste att det är lite av ett Obama-moment för UK.
Go for it now, Rishi S!

christian sa...

Haha, du är ju rolig....klart är "att vara snygg" är en förutsättning för en premiärminister... :)

Stefan Karlsson sa...

Har inte brittiska premiärministrar en tendens att vara korta? Kanske något jag missuppfattat, men det känns så.

Monica sa...

Ja, vi får se hur det går. Han talade hyfsat sansat i alla fall till folket men sen om han har den minsta aning om hur folk lever och har det får tiden utvisa. Särskilt välutbildad är han inte, en Master men pengar flödar runt honom i miljarder. Det är vad han sysslat med hela livet och frun får miljarder från sin mångmiljardär till far.
Och snygg? Tycker t o m att BoJo är snyggare, haha. Men får hoppas att det blir mer än fem veckor som spås. Det blir för rörigt annars.

Carita Liljendahl sa...

Hoppas det blir nåt slags ordning på premiärministerposten där i Storbritannien nu, det har ju varit närmast farsartat såsom dom hållit på, eller tragiskt.
Nåja, snygg eller inte, vi har lite olika smak - som du vet (Craig) 😍
Och ja, väldigt rik lär han vara och då önskade man ju att han kunde bli givmild och känna empati med de mindre bemedlade.
Craig är inte lång han heller, men nio cm längre än Sunak. Och jag gillar ju nog mest långa män, kanske borde flytta till Nederländerna :-D
Om Ulf K:s utseende säger jag inget, så har jag inget sagt.