tisdag 18 oktober 2022

Tråktisdag

Hade det varit torsdag idag så hade mitt inlägg lätt kvalat in till temat Tråktorsdag. Men nu råkar det ju vara tisdag, och jag lovar, den var så himla tråkig att jag kan döpa dagen till ”Tråktisdag" utan minsta problem.

Höst?!
Idag var första gången i år då jag kände att vi går "åt helt fel håll". Klockan 16 kändes det som klockan 18, det var blött, mörkt och eländigt. Dessutom var det råkallt, så jag har hackat tänder hela dagen. Ja, så kan det gå när ”någon” skämt bort oss i år med en fin vår, en härlig, varm sommar och en hittills mestadels solig höst… Så, nej, jag klagar inte. Jag konstaterar bara
 

Innergård
Även innergården är fortfarande en sorglig och tråkig syn. Idag såg jag fler ”plantor” som väntar på en plats i jorden. Bland annat tre(!!!) mini-julgranar. Ja, om man vill ha tidig julstämning så… Undrar var någonstans dom ska planteras. Ja, det undrar jag förresten även angående dessa bruna ”träd”…

Anamma
Har ju sagt det förut – är man i behov av roliga skyltar/dekaler med mera finns inget bättre ställe än Lidl. Eller vad tycker ni?! "Djävlar anamma", "jäklar anamma", "jädrar anamma" är tre varianter  av en egenskap som kännetecknas av djärvhet, mod, kamplust, fräckhet, dristighet, kraft och temperament. Allt enligt Wiktionary. Men kolla bilden! A
namma är uppenbarligen också ett företag som producerar formbar färs för vegetarianer. Såklart! Finns det förresten färs som inte är formbar?  Snart finns nog ingen ”vanlig” mat för vanliga människor längre. Det får gärna vara "oformbart", bara det är riktigt kött, tack;-)

13 kommentarer:

nalta norrland sa...

Har ju testat (inte smakat) steka vegfärs när vi ätit tacos med Karen eller R, rent utseendemässigt ser vegfärs hyfsat lik som vanlig, speciellt när man kryddar med tacokrydda… tror nästan att vet man inte att det är vegfärs så kanske man 👨 hop med diverse taco tillbehör inte märker då stor skillnad 🤔💭
Tråkigt väder… nä sol och blå himmel 🤩 men däremot kyligt fryskallt med is i vattenpölar som inte smält under hela dan och dessutom har vi nu gått in i skrapa is/frost från bilrutan tiden.
Kyligt väder är inte min melodi och + 2 är för kallt.
De där bruna träden kanske är något fint 🤔💭 men julgran 🤷‍♀️
🤗

LillaSyster sa...

De där tre små japanska lönnarna kan få flytta in här =) Julgranarna kan du behålla. Jag undrar som du vilken färs är inte formbar? Tacka vet jag vanlig mat. Samma tråkiga väder här- jag blir ju aldrig klar i trädgården....har fortfarande saker som behöver göras innan vintern, men det går ju inte att vara ute i mörker och jobba, inget trevligt i ösregn heller för den delen. Ja, ja imorgon är det en ny dag med nya chanser..... bara att hoppas att det funkar efter jobbet.
Precis om du så längtar jag efter sol och sköna dagar...

Guldkryckan sa...

Riktigt illa här med vädermässigt, tiden för att gå utan jacka ute är förbi för denna säsongen.
Anar att de där granarna kommer tjänstgöra hos er varje december som julgranar några år framåt, jag gratulerar. ;)
Även jag har ju som bekant det lite svårt för vegansk färs, jag klagar inte, jag bara konstaterar. ;)

Tillönskar dig en fin tisdagskväll Bp.

Susjos sa...

Inget vidare väder idag nej, en kall höstdag med grå himmel. Jädrar anamma vad det finns mycket vegetariskt att välja på, väljer hellre kött dock... i alla fall vad gäller färs!

Ha det gott!
Kram

femfemman sa...

Inte många knop gjorda på din gård. Undrar var man ska sätta ner så stora grenar. Tänker att de borde vara betydligt mindre för att ta sig.
Regn och grått, det har det varit här i flera dagar. Men gott och ljummet... mer än tio grader.
Anamma färs använder vi en del. Sojafärs. Döttrarna äter inte kött, så få blir det rn del sojafärs eller quornfärs. Funkar utmärkt! Skillnad på formbar och inte formbar. De förra har nog någon slags bindemedel i sig. Vegfärs är i sig inte formbar. Men som sagt, helt ok. Tacos tycker jag blir godare med vegfärs...
Ha en fin kväll

Geddfish ♥ sa...

Vegetariskt eller veganskt är inte min grej. Jag har väl smakat npgra såna här Anamma nån gång, nej då kan jag hellre koka ihop något eget.
Jag vill vara mig själv och inte någon konstruktion.
Tråktisdag eller ej, min tisdag var väl inte hejsan hoppsan, mn den dög för sinnelaget.
God kväll!

Ditte sa...

Då skickar jag genast lite glädje. (Har haft en riktigt bra dag. Nåja, började redan igår. Resa till Ekerö, god mat och dryck, övernattning och hem idag)
Men när jag läser ditt inlägg så instämmer jag i det tråkiga.
Er innergård är ju ett sorgligt kapitel och varför är inte plantorna i jorden.
Visst har Lidl ett bra sortiment av roliga syltar.
Men att äta detta substitut gör jag inte. Finns ingen anledning. All färs är väl dessutom formbar. Eller?
Blir också så trött på dessa ersättningar. Jag äter mycket grönsaker men att äta något som ser ut som kött och inte är det skulle jag inte ge mig på. Innehåller dessutom en massa tillsatser.
Vill man åt protein och är vegetarian så kan en äta tofu i alla varianter.
Tur det går att välja.

Anki sa...

Vädermässigt så var det nog samma sak här ... regnigt och blött.
All färs är väl formbar ... jag har inte testat vegofärs, men yngste sonens sambo använder sånt - och jodå det funkar, säger sonen.
Att plantera granar känns inte så genomtänkt ... de kan ju bli verkligt stora inom en inte alltför avlägsen framtid ... men lövträden blir nog bra.
Hoppas onsdagen blir mindre tråkig!

christian sa...

Att plantera vissna träd kanske är ett steg i riktning återanvändning..... :) ;)
Jag håller helt med vad gäller din reflektion över allehanda "konstig" föda....kött är gott!

Anna i Portugal sa...

Formbar färs är fantastiskt god och det går att forma till biffar eller bollar eller limpa t.ex. vilket inte går med annan vegofärs. Jag är himla tacksam för de där produkterna och saknar dem här i Portugal. Även vi vegetarianer vill ju ha en varierad och proteinrik kost :)

Hoppas verkligen innergården blir färdig snart!

Äventyret framtiden sa...

En av julgranarna kunde jag ta hand om. Flera har inte plats. Du kommer att få det toppenfint med tiden där utanför dig. Nu händer det ju någonting riktigt positivt .
Jag brukar göra egen formbar färs av morötter, lök, rödbetor, allt vad jag har som kan användas, ibland med kött av olika slag, ibland inte animaliskt alls. Beroende på vad kylskåpet innehåller.

Freedomtravel sa...

Dina foton ser dock inte alls så där mörka ut som du beskriver! :) Jag avskyr hösten när den blir mörk och blöt. Hittills har den varit ganska snäll tycker jag, ljus och någorlunda solig :) Sedan får man väl se hur länge det varar ... ;)

Carita Liljendahl sa...

Det kan bli hur mysigt som helst med ljusslingor i granarna :-)