onsdag 12 oktober 2022

Onsdagsmix
Utan Orsakullans teman skulle jag troligen inte få ihop det till en onsdagsmix idag;-) Men jag kan väl börja med det underbara vädret vi har haft den här veckan. I skuggan är det svinkalla 6-8 grader, i solen är det över 20 grader. Visst kallas det för brittsommar. Väldigt uppskattat:-) 

Jag vägrar ställa mig i ledet… Det var svårt. Kan dock säga att jag sällan gör vad andra förväntar sig att jag/man bör göra. Exempel: gå med i PRO; joina boulegänget; äta PK-hälsokost i form av bland annat quinoa och veganrätter. 

Med eller utan styre… Ja, styre betyder ju en massa olika saker. Personligen tänker jag på Sveriges politiska styre idag. Om jag har förstått det rätt har vi inget styre just nu. Inte att det gör någon större skillnad mot att ha ett styre, men ändå. Att låta ett parti som fick ynka 19,1 procent av rösterna i årets val bilda och styra en ny regering är bara löjligt enligt mig. 

Det är Orsakullan som håller i ”Oktober 31 dagar”. 

PS. Bilderna jag lägger upp visar INTE morgongymnastik eller yoga, absolut inte. De visar en av trädgårdskillarna som gör nåt helt annat än att plantera olika buskar. Frågan är bara vad;-)Men visst är fotona roliga:-) DS. 

15 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Landets styre i detta nu lämnar ju lite övrigt att önska, verkar inte vara någon som har ansvar idag, vi får väl se om det blir bättre på fredag.
Jag vill ha en samlingsregering alá krigsmodell, det vore det bästa för fosterlandet enligt min ringa mening.
PRO är säkert bra men inget för mig heller i framtiden tror jag, boule likaså, jag skulle bara förlora varje gång. ;)

Ha nu en fin kväll Bp.

femfemman sa...

Har hållit på med något som heter postural yoga ett tag. Bra för min säckiga hållning. Det finns ett antal övningar. En liknar den killen håller på med...Yoga på jobbet alltså....
Jag ställer mig inte i ledet för fortsatt militärt stöd till Ukraina. Dags att sluta med det, anser jag. Retar ju bara upp idioten i Kreml...och det finns det inget som blir något bra utav. För någon.
Ha det fint

LillaSyster sa...

Vet inte heller vad han gör eller inte gör =)
Kram

nalta norrland sa...

Att Du skulle hänga med boulgänget eller gå med i PRO det skulle jag aldrig tro… inte att Du skulle gå på pensionärsdans heller 🤪
Jag försökte få mamma att gå med grannarna på nått PRO relaterat, men hon vägrade. Jag tänkte det kunde vara bra om hon kom ut bland människor, i stället slutade hon umgås med grannarna 🤪

Äventyret framtiden sa...

Just nu är det socialdemokraterna som styr. Så brukar det vara medan en ny regering bildas. Det är alltid lite vingligt i övergångsskedet, kanske efteråt också, det återstår att se.
Blockpolitik är inte särskilt upplyftande....

Undrar vad karln håller på med?

Susjos sa...

Han fixar med nåt på den fina stenläggningen där tror jag. Jag håller med dej, hur kan ett parti som bara fick 19 % av rösterna få bilda en regering, suck!
PRO låter kul tycker jag, men vet inte vad de har för aktiviteter?
Kram!

Ditte sa...

Visst är det gott att glädjas över det fina vädret. Jodå, brittsommar är det. Men lite sent. Inte gör det något.
Säkert blev det balkonghäng även för dig idag.
Vad gäller att ordna in sig i leden kan jag göra det. Men ofta ifrågasätter jag och undrar "varför". Tror vi är ganska lika där .
Vad gäller styre så kan det ju innehålla en hel del.
Skrattade åt dina bilder. Undrade just vad som pågick. Hade kanske gått ut och tittat.

Anna i Portugal sa...

Jag gissar att arbetaren rensar ogräs mellan stenarna i gången. För bakom är det helt rent medan det framför finns en påse och väldigt mycket grönt emellan. Eländigt trist arbete om du frågar mig :) Men fint blir det! Jag gillar både veganmat och quinoa, men inte för att det är PK på nåt sätt, utan för att jag mår bra av det. Vi är alla olika och det tycker jag är bra.

Anonym sa...

Men erkänn, nog blir man lite glad av att se folk jobba i rabatter, klippa gräsmattan eller skotta snö? Vetskapen om att man själv slipper är ju om inte annat ganska skönt ;)

Gunnel sa...

Det skulle vara roligt och veta vad killen sysslade med. Han kanske bara tog en paus.

christian sa...

Härlig arbetsställning på gubben där....Om/när jag blir pensionär på riktigt lär jag nog inte heller ägna mig åt dessa aktiviteter å hälsokost intar jag dagligen...jag äter lite av varje å gärna det som är gott!
Inte nog med att det tredje största partiet bildar regering, nä, det näst största ska helst inte vara med å det ynka lilla liberala partiet kräver ministerposter...ja tjena!

Annika sa...

Japp, japp håller helt med dig vad gäller blivande regering och det parti som ska bilda den ...SÅ fel.
Enig till max där.
Nä, det skulle vara väldigt osannolikt att jag också skulle börja spela boule etc när jag blir pensio.
Sådär som din trädgårdskille ser ut kan jag se ut när jag rensar ogräs etc. Kan nästan ligga ner ibland. Fniss.

Anki sa...

Ja, man kan ju verkligen undra vad han gör ...
Jag vägrar pensionärsföreningar och sånt - det räcker bra med Naturskyddsföreningen för mig. Många pensionärer där, men många "vanliga" också :)
Fattar inte heller hu detta parti ska kunna bilda regering ...

Anni sa...

Jag tror som Anna att han rensar ogräs mellan stenarna. Obekvämt jobb, minst sagt!
Om regeringsbildningen säger jag inget. Tyst min mun får du socker ...

Paula sa...

Jag gjorde nyligen tvärtom, gick ur PRO! Sedan jag flyttade för över ett år sedan har jag känt att jag inte vill/orkar/har lust att engagera mig i föreningslivet. Kanske kommer lusten tillbaka senare, kanske inte. Boule är ingen spännande sport, alla pensionärsföreningar envisas med att ha den, den kräver ju inte så stor fysisk ansträngning, men SPF i Falun de väljer långvandringar istället!Kan du inte fråga killen vad han sysslar med? Vi är ju nyfikna!