onsdag 5 oktober 2022

Onsdagsmix


Jämfört med gårdagen så var det helt klart höst idag, grått, lite blåsigt men ändå 14 grader.Om SMHI har rätt, blir det bättre från och med imorgon. Kan inte låta bli att lägga upp en mix av dagsfärska bilder som förhoppningsvis faller er i smaken.

OKQ8 macken
Här visade sig den här killen idag. Hoodien förkunnade att personen hade ”tappats som barn” – eller? Tyckte det var ett litet överraskande tryck på en huvjacka, så vid hemkomst googlade jag ”Tappad som barn”. Ja, ni kan läsa själva här. Jag har fortfarande inte förstått vad det hela går ut på. Men då är jag ju inte den vassaste kniven i lådan heller;-) 

Prishöjningar
Alla pratar om prishöjningar just nu. Det gäller allt från drivmedel till el och mat. Då kan jag kanske komma med ett hett tips. Vad sägs om en diet med tofu och makrillfiléer i en vecka eller så;-)


14 kommentarer:

femfemman sa...

Jaha, där ser man. Är inte bra på poddradio.
Men makrillfile, det duger. Varken gott eller o-gott.
Gråväder... men ljummet. Ok för mej, bara jag slipper kylan.

Ditte sa...

Fattade ingenting! "Tappad som barn" kan vara en artist och det verkar som om de lite har tappat fotfästet. Om de haft något. Tror det också kan vara en "musikgrupp"-
Vad gäller prishöjningar så är det ju så att många varor blivit dyrare. Helt klart. Men vi är ju ganska bortskämda med att kunna handla så visst blir det en omställning. Och du hade ju ett tips- Men jag hade hppat makrillen- Men tofu kan jag laga till på kinesiskt vis så den blir riktigt bra.

LillaSyster sa...

Jag gör tvärtom mot Ditte, jag väljer makrillen =) Undrar varför den är så billig i din Ica butik....här kostar den runt 65kr sist jag tittade och det var kanske i våras.
Tappad som barn.... det var inga billiga tröjor och inte blev jag klokare heller. Det kanske krävs att man lyssnar på ett avsnitt det har jag ju inte gjort. Regn till och från hela dagen.....men vem vet det kanske kan bli fint igen - jag hoppas det för jag är inte klar i trädgården. Kram

Äventyret framtiden sa...

Tappad som barn, ja säg det vad det nu betyder. Kanske inget alls, det bara är ändå men jag vet att man för ett antal år sedan brukade skämta om att man hade blivit tappad som barn om man ansågs att inte ha alla knivar i besticklådan. Sjuk humor så det förslår.
Makrill blir det för min del. Har inte lärt mig detta med tofu. Kanske jag borde ta tofu just därför med tanke på allmänbildningen? ;)

Hannas krypin sa...

Makrill är gott men tofu nej tack! :-) Tappad som barn måste jag läsa om.

Anki sa...

Tappad som barn ... hm ... fattar ingenting!
om jag ska välja blir det absolut makrillen! Annan billig mat är nudlar... såna med kryddpåse som följer med - ca 4-5 kr per portion och många olika smaker :)
Regn och blåst här nu på morgonen, men det ska visst bli sol längre fram på dagen :)

Anna i Portugal sa...

Värdelös hemsida som inte berättar något om vad det är för podcast, vad det är för verksamhet och vad namnet komme ifrån. Sånt stör mig :)
Varken tofu eller makrill går hem här..

Gunnel sa...

Jag lyssnar aldrig på poddar och detta fattade jag inget av. Jag kan tänka mig makrillen, men inte en hel vecka. Tofu har jag aldrig smakat så där vet jag inte om jag är med på tåget.

Geddfish ♥ sa...

Jag hade alla gånger valt makrillen. Älskar fisk i alla former. kan även hitta på egna ganska billiga och nyttiga maträtter. Finns ju kikärter, bönor m.m.
Idag håller jag på och blåser bort!

christian sa...

Där gjorde du ännu ett fynd vad gäller vardagsfoton.....tappad som barn..... :)
Lyssnar inte på poddar så vet inte heller vad det är frågan om....orka....
Makrillen var prisvärd å det är gott, tofu? Nja.....
Har är det visserligen lite sol idag, men en enorm storm....

Stefan Karlsson sa...

Apropå de hutlösa matpriserna såg jag just på nyheterna en man som lagar matlådor i tillräcklig mängd för att räcka till sommaren. 7 kronor per portion räknade han ut.
Nej tack, säger jag som älskar god mat. Jag vill ha variation och lägger gärna några kronor extra ibland.

Susjos sa...

Tappad som barn har jag heller hört talas om, verkar vara en podd?
Tofu hoppar jag nog över, smakar ingenting- men kanske det är dags att köpa makrillfilé, det är gott!
Blåste hemskt ute idag när jag var ut med soporna...inte kul, tur jag har bilen ikväll också till jobbet!
Ha det gott!
Kram

Jossu sa...

Jag köpte hem ett par förpackningar tofu i veckan, men makrill väljer jag bort och ersätter med bönor istället.

Carita Liljendahl sa...

Tappad som barn - var inne och kollade men slog inte igång podcasten.
Bra marknadsföringstrick, verkar det som.
Men att inte direkt förstå vad det handlar om irriterar en aning 🙄