tisdag 11 oktober 2022

Hallelujah!


Trodde aldrig att dagen skulle komma då man faktiskt planterade nåt i rabatterna på innergården, på riktigt alltså. Men det är just det man gjorde idag. Planteringen ersatte alltså allt ogräs som togs bort hela tre gånger under året. Bara en sån sak - hallelujah;-) 

Näring för jorden
Bästisen Yvonne påpekade förresten att det är bra med ogräs, alla sorters sådant alltså. För ju mera ogräs ju mera näringsrik är jorden för ”riktiga” växter. Okej, I believe it when I see it;-) 

Tre olika buskar(?)
Nu är jag ju i högsta grad asfaltbonde och lekman vad gäller planteringar. Så jag gick bara en kort ”inspektionsrunda” där jag tog bilder av buskarna eller var det nog blir. En av buskarna verkar vara (tråkiga) snöbär. Plantorna kom i krukor i fredags och planterades sedan i rabatten. Ungefär hälften av växterna var redan gula… Resterande arterna har jag ingen aning om vad det ska bli när de blir stora. De rödbruna sakerna såg dock redan aningen hängiga ut…

14 kommentarer:

Ditte sa...

Heja! Bara att glädjas åt detta mirakel. Så fint set ser ut att bli. Vad gäller det ogräset så blir det ju upp till bevis. Men är det så är det ju bra.
Att planteringen inte så alltför pigg ut är ju lite trist men å andra sidan är det ju nu lite hopp om att det kan bli bättre än det varit.
Snyggt fotat.

nalta norrland sa...

Halleluja prisad vare trädgårdsarkitekten 😅
Go natt och sov gott kram

Susjos sa...

Se där, den som väntar på något gott....eller vad man ska säga, haha! Har ingen aning om vad det är för växter som de har planterat? Och att plantera i oktober, gör man inte det på våren..funderar asfaltbonden nummer två!
Ha en fin kväll!
Kram

Äventyret framtiden sa...

Hösten är en bra tid att plantera perenner,buskar och träd på och det är på gång. Jag förstår ditt Halleluja! Äntligen. Vore de kloka nu lade de marktäckningsduk mellan plantorna så slapp de tänka på ogräset som annars kommer som ett brev på posten.
Kul! Det var på tiden....

Paula sa...

Du ska se att det blir fint nästa vår! Vore ju positivt om man planterade buskar med bär som fåglarna gärna äter så växterna gör någon nytta också utom att bara se stiliga ut

Anki sa...

Ännu är inte undrens tid förbi! Det blir säkert fint när våren kommer :)
Kul att fått följa denna omvandling under den långa tid den pågått.
Ha en fin onsdag!

femfemman sa...

Hade inte en aning om att ogräs skulle ge näring till jorden. Alla växter tar ju näring....Iså fall måste man väl ta bort rötterna och vända ner det gröna...

Är dålig på att se vad det ska bli för buskar, utifrån bladen. Men det blir säkert bra. Snöbärsbuskar har jag inte sett på länge. Renässans?

Ha en fin onsdag!

Geddfish ♥ sa...

Jag säger också Halleluja till att ni äntligen fått ordning på växtligheten 🍁🍂🤎🍂🍁
Balkongväder här också men ganska så kylig.

Anna i Portugal sa...

Vad roligt att du nu äntligen ser lite färg och form i planteringarna. Till våren kommer förhoppningsvis det de planterat att förgylla din utsikt med skira gröna blad :) Men jag har ingen aning om vad det är för växter. Grattis!

Guldkryckan sa...

Toppen att de äntligen fick till det, såg ju Inge vidare ut innan.
Jag gratulerar… Amen.

christian sa...

Hahahaha....plötsligt händer det, grattis!
Men hur blir det nu med tråktorsdagarna när du inte kan klaga å fota eländet längre..... ?!? :)

Monica sa...

Ja vad säger man men bättre sent
än aldrig.
Vilken kul automat, bra jobbat
och bra för dom som är ute i sista
minuten:-)
Halloween märker man inte mycket av
här ute ungarna som brukade ringa på
är i 25/30 års åldern nu.
Inget jag saknar faktiskt.
KRAM

Annika sa...

YES! Då ska vi bara hoppas att det blir fint sen!
Snöbär är inte världens roligaste, vi brukade smälla dem under skorna då vi var små och kallade dem således smällbär. Fat ja, det är en tråkig buske.
Men nu ska väl iaf allt se bättre ut :-D

Anni sa...

Hoppas verkligen att man håller efter ogräset mellan buskarna senare!
Den rödbladiga är Djävulsbuske eller Smällspirea som den också kallas. Den är superfin!
Den med lite ludna blad känner jag igen men kan inte placera just nu. Är i alla fall inte något Snöbär.