tisdag 25 oktober 2022

Några svar på frågorHar sagt det förut, men det tål att upprepas: när det är grått och eländigt ute och jag inte känner ett dugg för att lämna lägenheten för att "jaga material" för ett inlägg, så är jag väldigt tacksam för Orsakullans månadstema. Där finns alltid ett roligt eller tänkvärt tema att ta itu med:-) 

Ett hem ska vara fyllt av böcker. Ett hem utan böcker är inget riktigt hem tycker jag. 

Jag hittade en höstjacka hos Esprit i fredags och jag tvekade inte en sekund och köpte den, fysiskt, på riktigt, irl i affären i  Täby Centrum. Jackan är inte brun som på bilden utan olivgrön.

Min allra första bästa vän var en tjej som hette Ruth. (Inte Ruth in Virginia.) Hon bodde tvärsöver gatan och var ett år äldre än jag. Hon var 6 år gammal och jag fem. Hon var enda barnet på vår gatan tills jag flyttade in i huset som mina föräldrar byggt. Vi hängde ihop tills vi började gymnasiet. Då var det liksom inte coolt längre att umgås med en yngre kompis. Så då tappade vi kontakten.

Det är Orsakullan som håller i ”Oktober 31 dagar”.

PS. Bilden har absolut nåt med inlägget att göra. För den visar min nyinköpta höstjacka. DS.

16 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Böcker måste man ju ha i sina hyllor vilket jag ju har men de flesta ligger i källaren i ett par resväskor.
Min allra första vän bodde väl mittemot mig i svalen, Tony hette han, undrar vart han tog vägen förresten?
Sen var det väl en annan grabb också i samma veva, vi tjuvrökte ihop när jag gick på dagis en tid.
Vilka minnen.

Ha nu en fin kväll igen Bp.

LillaSyster sa...

Klart att man måste ha böcker =)
Snygg jacka/bra märke,grönt är snyggt- men själv trivs jag inte i det. Det är mycket som händer då man börjar gymnasiet. Varför gå ut i regnet om man inte behöver? Bättre att stanna inne och läsa ♡

nalta norrland sa...

Min mobil bråkar… tror den har huvudvärk 😓
Nåväl nu till sak… Har Du några syskon?
Jackan ser fin ut, ett hem utan böcker är ett knapert hem 😝
Utan hundar som tvingar ut mig skulle jag aldrig gå utanför dörren.

Gunnel sa...

Böcker klarar man sig inte utan. Så praktiskt att ha en hög att välja bland när man känner läslust.Snygg jacka! Olivgrön är en färg som jag också klär i. Egentligen borde jag med ge mig iväg oc´jh leta efter en höstjacka, men jag är inte riktigt på humör för det nu.

femfemman sa...

Snygg jacka! Även om den varit brun.
Det sägs att det finns barn som inte blir lästa för när de är små. Om föräldrarna visste hur förödande det är för tiden i skolan. Man ligger ohjälpligt efter från början Saknar det ordförråd som de barn som får höra många texter, har
Min första vän. Det är nog Bengt.Han bor kvar i hembyn. Gift med Svante sedan många år. Har kontakt med honom via Facebook

Ditte sa...

Visst är det bra att kunna ha lite i reserv. Men säkert skulle du ha bloggmaterial helt oavsett.
Och olika teman finns det ju mängder av.
Böcker tycker jag också är viktiga. Väldigt viktiga.
Snygg jacka! Och visst vill en ju se både färg och kvalité innan själv köpet. Handlar bara resor och hotellnätter via internet.
Funderade i sammanhanget på min bästis när jag växte upp. Had en i Norge där vi bodde periodvis och en i Sverige. Lite trist att ni förlorade kontakten. Men så blir det ibland.

Äventyret framtiden sa...

Böcker har väldigt stor betydelse för min del också men från att ha haft flera hyllor fyllda av böcker så har jag en hylla nu istället. Några få faktaböcker som bara måste finnas men resten är böcker jag får av vänner, ger vidare osv...Vi är några här som läser mycket och som är svenskspråkiga. Då är det fint att byta böcker med varandra. Här finns böcker men på portugisiska och engelska, vilket i och för sig vore något att bita i. Åtminstone de portugisiska men först måste jag lära mig lite mera av det språket.
Jag borde också köpa en höstjacka åt mig, kom jag på. Din är snygg!
Jag var väldigt mycket en pojkflicka, blev det per automatik som enda flickan i familjen och i kvarteret. Ett par andra flickor fanns med de var så annorlunda än vad jag själv var. Jag var mera vild än tam om man säger så. Min bästa kompis hette Kurre. Vi har fortfarande lite kontakt trots alla år som har förflutit sedan dess. Han flyttade rätt snart till Stockholm, som homosexuell på den tiden var det svårt att vara på Åland. Nu är det tack och lov annorlunda.

Susjos sa...

Snygg jacka, olivgrönt gillar jag!
Kul att höra om din kompis Ruth, synd att man tappar kontakten, men så är det i livet.

Svar: Jag tappade ju ett av Efva Attlings örhängen på ABBA konserten i London, berättade det för min man ( det var han som hade köpt dem!). Jag var till Attling-butiken efter London och frågade om man fick köpa ETT örhänge eftersom jag tappat ett, men det gick inte. När jag fyllde år så fick jag ett nytt par av min man, men av ett par som jag redan har! Så idag bytte jag örhängen helt enkelt, fick dock betala lite till för dessa örhängen, men det är de värda!

Anki sa...

Håller med ... ett hem utan böcker känns tomt! Jag älskar mina böcker - och sörjer alla dem jag var tvungen att göra mig av med när jag flyttade - hade helt enkelt inte plats för dem ...

Svar: Tyvärr upphör en god mans alla åtaganden i samma stund personen han är god man för avlider … så jag är den som måste ta tag i saker och ting, men har varit i kontakt med en begravningsbyrå som förhoppningsvis fixar allt det nödvändiga. Känner att jag inte riktigt orkar gå igenom allt en gång till.

Anna i Portugal sa...

Så glad jag numera bor i ett hus igen så jag kan ha lite böcker. I husbilen fanns det varken plats eller viktutrymme. Jo i en husbil behöver en hålla koll på vikten. Så skönt att ha hittat en jacka som du gillar!

Annika sa...

Jag har flyttat ner min bokhylla till källarrummet och numera har jag gjort myshörna av den plats där hyllan stod.
Så inga böcker finns egentligen på mellanplanet i mitt hus, men däremot i källaren och på övervåningen. Minns att jag brukade tycka att ett hem utan böcker saknade själ. Jag har kanske ändrat lite uppfattning med åren, men jag älskar också ju böcker och att läsa.
Drömmen vore att ha ett bibliotek, men jag har inga sådana extrarum som jag kan göra en bibbla av.

Härligt med ny vinterjacka!!

Klimakteriehäxan sa...

Tror du hittat en bra jacka! Jag har en (helt sann) berättelse om det där med att ha en kompis som är "för liten", kanske vill du läsa?
https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2006/05/lderssegregation.html

Paula sa...

Wow snygg jacka! Du är så smärt och fin i kroppen så den klär dig verligen, om jag tar på mig en dylik liknar jag ännu mer en Michelingumma.
Visst ska ett hem ha både bokhylla och böcker. Risken är stor att jag snart är utan, för jag har ju slutat köpa böcker och de jag har ärvt har dottern nu tingat! Har en del gamla fina med snygga ryggar som hon tänkt pryda sin nya hylla med...och det får hon såklart! Minns inte, är det så att du är enda barnet eller har du syskon? Själv har jag vuxit upp som ensambarn men har en drös halvsyskon.

christian sa...

Helt rätt....å många böcker ska det va..... !

Carita Liljendahl sa...

Nu har jag inte hunnit med Orsakullans utmaning, eller kanske närmast glömt den under en tid. Ska försöka skärpa mig!
Snygg jacka på en snygg kvinna, som jag gärna hade sett ansiktet på :-)

byblixtra sa...

Snygg jacka!