torsdag 27 oktober 2022

Tråktorsdag

Rough and ready, lite thai stuk över utomhuscafét. Gillar sådana ställen. Ägaren är hur cool och trevlig som helst.

En tvåhövdad hund? Nej, det är två jyckar av samma ras, tror jag. Svansen borde lämpa sig som dammvippa;-)

Det här är bara en av hundarna i en väldigt konstig liggställning. Leksakerna ignorerades totalt av båda hundarna.


“Your wish is my command” heter det ju. Det var Paula som igår önskade sig lite fler bilder från mitt favo café Starfish& Coffee vid den nybyggda stadsdelen Täby Park. Och det ska du/ni få. Har iofs visat foton från det charmiga stället förut, men idag kommer jag kombinera bildskörden med Tråktorsdag. 

Hundrädd???
Strålande sol, 13 grader, vindstilla – perfekta förhållanden till en matig fika hos Starfish & Coffee. Ni kommer inte att tro det, men jag glömde återigen fota min pizza slice. Å idag hade jag inte glömt mobilen - oooops. Istället för pizza får ni nöja er med mina (rätt så lyckade) mammarazzibilder på två ouppfostrade, gläfsande och skällande hundar.
 

På gamla dagar…
… har jag blivit mindre hundrädd, vilket dock inte betyder att jag gillar hundar i min närhet. Hundarna (hanhundar) ni ser på bilden fick först en skål med vatten av caféets ägare, sedan medhavd hundgodis i plastlådor och efter det plockade matte fram alla leksaker. Som tack för besväret skällde jyckarna så gott som nonstop. Men bilderna blev bra om man säger så.
 

Tråkigt
Jag har aningen svårt för att förstå att man skaffar hundar som substitut för barn. Dessa två hundar var tyvärr typexempel för detta faktum. Både barn och hundar kräver uppfostran, fast hundar är inga barn... Ja, jag vet att jag inte ska gnälla på hundarna utan på den olämpliga hundägaren, men ändå. Sorry - Tråktorsdag är ändå Tråktorsdag;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

16 kommentarer:

femfemman sa...

Skällande hundar ogillar jag också. De måste ju fostras till att inte göra det. Finns ett antal hundar i vår by. Tog en runda i trettongradiga vädret...med lite sol som bröt igenom. Kom fram till första hundstället. Två hundar satte igång. Grannställets tre jyckar föll strax in i den oharmoniska hundkören. Irriterande...men så är det alltid.. Så man blir van. Hundar ska inte skälla på mej... jag var mer än femtio meter från deras hundgårdar.
Ha det gott!

nalta norrland sa...

Söta hundar.
Men jag ogillar skällande hundar.
Blir galen när jag går ut med Teddy på kvällspromenad runt samhället och mötande hundar skäller och gör utfall mot oss, Teddy är cool 😎 han vara går tyst bredvid mig men ibland händer det att han vänder sig om och kollar på den skällande varelsen typ som om han tänker Vad var det?
Om mina hundar skulle skälla skulle de inte få följa med ut bland folk.

Susjos sa...

Hundarna var fina på bild i alla fall, men skällande hundar, nejtack, mina öron tål inte det!
En fin dag var det idag i alla fall!
Ha en fin kväll också!
Kram

LillaSyster sa...

Kan bara instämma.....både barn och hundar måste fostras =)
Cool pose på hunden. Kram

Carita Liljendahl sa...

I väntan på bilden av pizzaslicen 🤣
Kaffeplatsen ser mysig ut, på första bilden.
Jag visste inte att du har varit hundrädd, men skönt att du är det LITE mindre nu.

Äventyret framtiden sa...

Här blir jag nedskälld nästan jämnt men de hundar som bor granne med mig börjar känna igen mig och Uffe nu, börjar förstå att vi hör hit så nu för tiden viftas det bara på svansarna och så vill de klappas. Men i övrigt så är det här hundarnas ö, vilket du redan vet.
Ibland förstår jag inte alls varför folk har hundar när de ändå inte har tid att ta hand om dem på rätta sätt. Det är synd om de fyrfotade som har sådana tvåfotade som sitt folk.
Härliga bilder BP!
Pizzaslicen får du ta nästa gång istället.

Ditte sa...

Gillar också dessa lite ruffiga kaféer som har lite "stämning".
Strålande sol har vi inte haft söder om stan , men halvsol och +13 blev det. Riktigt behagligt.
Trist med gläfsande och ofostrade hundar. Men bilderna blev bra.
Och minst lika trist med ofostrade barn.

Gunnel sa...

Skällande hundar kan jag vara förutan, men bilderna är väldigt kul. Jag är alltid lite försiktig när jag möter hundar jag inte känner för man kan ju aldrig var säker på hur de reagerar, även om ägaren säger att den är så snäll.

nalta norrland sa...

Vilken blogg Du väljer läsa är ju Ditt val och om Du bara ska läsa en blogg så är väl Nalta Norrland ett givet val 👍 även om En dörr på glänt http://naltax2.blogspot.com/ är läsvärd ifall Du frågar mig 😜 har ju diverse olika åsikter både politiska och samhällsnära… jag kan ju inte hålla tyst 🤐

Nu är det strax säng säng sova sova sova kan väl tycka dagen blir aningen kort då jag typ sover från senast 22.30 till 12.45 vilket gör att den vakna delen av livet är kort.

Tack för kommentar angående mitt fotograferande 🤗

Geddfish ♥ sa...

Mysigt café och hundar, precis som småbarn, behöver uppfostran. Annars går det åt h-e. De vill alla egentligen ha regler att jobba för, så är det bara, annars behövdes inga skolor eller valpkurser.
Ha det bäst, natti!

KajsaLisa sa...

Ha ha, rolig bild. Något som jag reagerar på är alla som skaffat pandemihund när dom satt i karantän och jobbade hemifrån. Oj vaddå blir hundar över tio år.
Ja så är det och pandemier varar inte så länge.

Klimakteriehäxan sa...

Nä det är inte hundarna man ska skälla på, utan på ägarna. Sen ska hundarna helst inte skälla alls, om de inte är vakthundar och säger till om/när buset kommer.

Anki sa...

Fina bilder på jyckarna ... och jag kan bara hålla med - hundar liksom barn kräver uppfostran. Tyvärr var Muffin ouppfostrad i mötet med andra hundar när han kom till mig, men vi jobbar på det. Annars skäller han aldrig ...

Annika sa...

Jag är också hundrädd och inte så hundkär just därför. Min frisör, som jag var hos igår, har en liten shojutzi, eller vad de heter. Den är ganska bjäbbig ibland, och så ville den upp i mitt knä. OCH den fick sitta där, men nääää vad jag inte är en en fan ändå ...
Kan gilla vansinnigt snälla och fina hundar, väluppfostrade goldens och labbar. Men sen, nej ...
Cafeet ser trevligt ut. Reggar på killen med shorts. NOOOO!!!
För sent, oavsett väder!!
Trevlig helg till dig!!

Freedomtravel sa...

Jag gillar hundar, men inte när de är alltför ouppfostrade ... Och det händer ju tyvärr då och då att man träffar såna hundar. Men, det är väl som sagt hundägaren man ska bli mest irriterad på ;)

christian sa...

Ouppfostrade hundar är lika eländiga som ouppfostrade ungar...att du inte sa till eller demonstrativt gick därifrån?!?