onsdag 19 oktober 2022

En och en halv ny erfarenhet

Läcker solnedgång:-)

Kan väl börja med den halva nya erfarenheten. Fyra till fem gånger per år brukar HSB ställa upp containrar för återvinning av bland annat möbler, brännbart och elektronik. De får stå på innergården i en vecka i hoppet om att de fylls med skräp. Och de fylls snabbt och byts ut minst en gång under veckan.

Lätt att slänga
Som ni vet har jag väldigt lätt att slänga saker. Allt som inte använts på två år ryker. Det var maken som tillhörde familjen ekorre och kunde inte förmå sig slänga varken gamla datorer eller fackböcker. Idag offrade sig den gulliga grannen med tio vändor till containrarna. Han var rätt svettig trots endast fem plusgrader kan jag säga. Så det var den halva nya erfarenheten. Varför en halv då? Jo, det är andra gången han ställde upp;-)
Smycken
Tror att  de flesta ”sitter på” smycken de ärvt eller köpt för länge sedan men inte använder. Jo, jag med. Guldsmycken har aldrig varit riktigt min grej, och när det damp ned en lapp i brevlådan med ”Vi köper guld&silver”. Fri värdering på Scandic Hotel i Täby" idag och imorgon åkte jag dit med smyckena under armen. En helt ny erfarenhet!
 

Fullt
Kan säga att hotellet var smockfullt med folk – konferenser, möten, mingel med mera. Hotellbranschen tar igen sig efter pandemin, till synes framgångsrikt.

För en gångs skull väntade jag med att fota tills de flesta gästerna återgått till sina konferensrum.

Värdering
Jo då, killen värderade smyckena samt guld- och silvermynten. När han var klar visade han upp värdet på en vanlig, gammalmodig miniräknare. Det enda jag fick fram var: - Skojar du eller?! Nej, det gjorde han inte. Jag var helt ställd, vilket jag sällan är. Det är otroligt vad man kan ha i en skrivbordslåda…

High five rummet passade perfekt efter värderingen - i dubbel bemärkelse alltså.

13 kommentarer:

Stefan Karlsson sa...

Vacker solnedgång.

Jag tror jag äger lite smycken som gått i arv. "Smycken" innebär manschetter, slipsnålar och ringar. Har inte hjärta att sälja, utan de lär ligga i samma låda om 20 år.

LillaSyster sa...

Schysst granne - fast hade min granne skadat ryggen och behövt hjälp så hade jag också ställt upp alla dagar i veckan. Kan man hjälpa så gör man ju så klart det=) Igår hjälpte jag en kompis.....visste om att hon hade galet mycket på agendan och efter hennes hjärntumör var det egentligen alldeles för mycket så jag var nere till henne med en matlåda på nygjord kålpudding och det var uppskattat, verkar som hon ätit kålpudding idag också.

Jaha så nu har du inga smycken kvar.... nja jag låter nog mina ligga kvar i lådan. Tänk om man vore lika duktig som du på att rensa..... här finns saker som inte har använts på mycket mer än två år....ååå andra sidan äter det inte bröd och så länge jag/vi har plats, får det väl ligga där. Fast jag slänger mer än maken och jag rensar gärna då jag är själv hemma, för då är det ingen som kan stoppa mig=) Kram

femfemman sa...

Använder man inte, ja, då behöver man inte. Fast visst, en del kläder har jag svårt att göra mig av med... de KANSKE kan komma till användning... Hm.

Har inte så mycket guld... men använder inte det jag har. Har också en del annat.. föremål... som borde värderas Döttrarna vill ändå inte ha det... och det vore gott att bli av med lite av allt som man inte använder...eller uppskattar.
Schysst granne! Guld värd!
God kväll tillönskas dej!

Guldkryckan sa...

Vi gjorde oss av med en massa guldsmycken en gång i tiden, att det var värt så mycket som det var var ju inte vad vi varit beredda på, det fick bli en resa till spanien. ;)

Bra motion det där med containern för en del förstår jag, nyttigt ju. ;)

Ha en fin kväll Bp.

Äventyret framtiden sa...

Fin granne du har som hjälper dig! De är guld värda och det var dina smycken också. Jag har också sålt bort av mina smycken och blev glatt överraskad. Varför ha i lådorna när man inte använder? Så high five BP!

nalta norrland sa...

Så Du har rensat i röran… jag är ju som Din man var, en ekorre 🐿 eller är det en hamster 🐹 ja vad det nu det än är för djur som sparar så är det väl en sån jag är…
J köpte en miniräknare modell gammal häromveckan på ICA jag blev synnerligen förvånad.
Blir Du nå bättre i Din rygg?
Kram

Ditte sa...

Grattis till dina "braiga" upplevelser. Fint att du fick hjälp med att bli av med det som skulle bort. Fär visst är det lätt att hamstra helt i onödan.
Vad gäller guld och silver så kan det variera en hel del på priset var en säljer det. Och jättebra att det blev bra utkomst för din del. Instämmer helt i att inte spara på sånt en inte ens gillar eller använder. Grattis till lyckad försäljning.

Anki sa...

Härligt med hjälpsamma grannar! Skönt att få rensat bort det man inte behöver ... och ger det då även "lite klirr" i kassan så är det helt OK. Jag äger inte så mycket guld ... blir nog knappast rik på det jag har i alla fall. Guldsmycken är inte min grej riktigt, så kanske ska jag ändå göra som du :)

Anna i Portugal sa...

Snäll granne! Vi sålde vårt guld innan vi lämnade sverige och blev också chockad över värdet. Jag har också lätt för att slänga, men ger hellre bort om det kan vara av glädje för någon annan.

Gunnel sa...

Vilken snäll granne du har. Känns skönt när man fått rensat upp i allt man samlat på sig. Jag ser att jag fortfarande har en del som inte behöver vara här. Får nog kolla om jag har lite "lullull" i lådorna som är värt nåt.

Geddfish ♥ sa...

Det är ett hästjobb att städa upp efter en ekorre. Det var mycket som åkte iväg till Second Hand, men de kom och hämtade med bil. Jag köpte en del nya möbler.
Vilken snäll granne, som hjälper dig med sånt som ska slängas!
Jag sålde också smycken men för en del pengar köpte jag mig nytt. Mitt sätt att sörja, känner jag såhär efteråt.
Önskar dig en fin torsdag!

Carita Liljendahl sa...

Nu blev jag ju nog nyfiken på hur mycket du fick för dina smycken :-)
Utgår från att du sålde dem.
Mycket läcker solnedgång i mitt älskade Täby/Grindtorp!

christian sa...

Tolkar jag din förvåning rätt såtillvida att du fick ett positivt besked?
Har själv några gamla guldgrejor kvar men är skeptisk mot dessa kringfarande värderingar...