måndag 10 januari 2022

Glad måndag


Fortsatt "Selfie" hos Klimateriehäxan.
Speciellt glad blev jag när jag gick in på Klimakteriehäxans blogg och såg att hon fortsätter med sin Selfie-utmaning. Jättekul! Det var ju många av mina läsare som också nappat på temat. Så jag ser fram emot att svara på Klimakteriehäxans roliga frågor imorgon. Häng på ni med!

Clementinjuice
Igår delade Carita ut ris till Cloetta  som hade ändrat smak på chokladen Royal. ”Nu är den bara söt och äcklig”, tyckte Carita. Jag kommenterade att jag kände igen sådana plötsliga ”ändringar”. Vad jag syftade på var Brämhults clementinjuice som helt plötsligt inte fanns i affärerna längre. Den började alltid säljas i november.
Svarsmejl
Jag mejlade till Brämhults igår och frågade var clementinjuicen tagit vägen. Fick svar idag.

- Hej BP och tack för att du hör av dig till oss här på Brämhults.

Vår clementinjuice är dessvärre delistad ur vårt sortiment. Det är alltid tråkigt när någons favorit försvinner men ibland är vi tvungna till förändringar för att göra plats åt nyheter i butikshyllan.

Hoppas du skall finna en ny favorit bland våra produkter.

Önskar dig en fortsatt fin dag! 

”Delistad”
Blev glad att de svarade på mejlet. Trist dock att min favo är delistad, vilket förresten är  samma sak som ”har utgått ur sortimentet” (fick googla där). Så om jag är glad så är det nog ordet ”delists” fel. Hade aldrig hört det innan, men uppenbarligen lär man sig så länge man lever, vilket ju är bra;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”. 

PS. Rubrikbilden har absolut någonting med inlägget att göra. Blev himla glad att mitt foto på polishelikoptern som cirklade över Täby i morse blev så bra som det faktiskt blev;-)

18 kommentarer:

nalta norrland sa...

Tro vad som händer i Täby om polisens helikopter håller uppsikt över staden… men visst är Täby förskonade och så att säja slipper värsta kriminalitet och skjutningar?
Tråkigt att Din favvo juice utgått från sortimentet.
Bra Du fick svar 👍

LillaSyster sa...

Snyggt fångat, trist att din favorit inte görs mer. Själv gillar jag morotsjuicen, men det var länge sedan jag köpte. Du får göra egen clementinjuice. Glad måndag!

Geddfish ♥ sa...

Snyggt fångad polis!
Jag har smakat Brämhults clementin, såklart även deras apelsin, men håller mig till Godmorgon för min del. Råkade ut för att världens godaste köpebröd försvann ur sortimentet utan förklaring, finns inte i hela Sverige, trist.

Glad över Klimakteriehäxans Selfie, hänger på i morgon!

Carita Liljendahl sa...

Konstigt att så mycket gott "delistas" nuförtiden - hänger med bara korta tider. Det fanns en chokladsort med saltsmak, Polly hette den - fanns bara en tid. Kriminellt att först göra oss beroende och sedan bara rycka bort produkten!

Fin bild av helikoptern minsann!
Och ska kolla vad Klimakteriehäxan nu hittat på :-)

femfemman sa...

Väl fotat. Svårt att få fokus på himlaföremål.
Synd att Brämhults inte gör din favoritjuice. Brämhults är ju ingen Brämhultsprodukt längre. Den har flyttat sin produktion från Boråsförorten. Vet inte vart.
Finns gott om olika Brämhultsjuicer i våra livsmedelsaffärer också, så de har verkligen blivit stora och gjort sig ett namn . Och god juice gör de!

byblixtra sa...

Visst är det trist när de plockar bort populära produkter ur sortimentet för att övriga ska sälja bättre eller som här, ta in nya produkter.

Ditte sa...

Jag blev också jätteglad att "Klimakteriehäxan" fortsätter med Selfie-utmaning. Hänger också på i morgondagens inlägg.
Ska bli kul att fundera över svaren.
Vad gäller choklad äter jag det sällan och enbart mörk och med havssalt.
Jag äter gärna clementiner men dricker den inte som juice. Bra att du skrev och frågade var den befann sig.Och bra med ett svar. Men det verkar som om den inte såldes särskilt bra om juicen har utgått.
Kul att du fick till ett så bra foto på polishelikoptern. Bra jobbat.

Susjos sa...

Ja, det var ett nytt ord- delistad, man lär sig något nytt varje dag..nästan!
Trist för dej att clementinjuicen är delistad, hann inte smaka den, däremot är Brämhults apelsinjuice väldigt god.
Jag pressar en apelsin varje morgon till frukost, de smakar ju väldigt olika såklart, ibland lite surt tyvärr och ibland ljuvligt gott!
Så fin bild du fick av helikoptern, underade vad de sökte?
Tack för tips om Klimakeriehäxans tema, måste kollas upp!
Ha det fint!

Emma, Sol som sol? sa...

Delistad, aldrig hört. Låter lite konstruerat. Och antagligen direkt hämtat från engelskan.

Visst är det trist när smaker och favoriter försvinner!

Musikanta sa...

Delista något tycker jag är ett alldeles utmärkt svengelskt ord. Ett enda ord som täcker "har utgått ur sortimentet". Ett ord alltså i stället för fyra. Vi har ju också fått andra kortord t.ex. påa istället för påannonsera på TV. Bra att polishelikoptern är uppe och håller koll. Fint foto!
Ingrid

Klimakteriehäxan sa...

Delistad - ett försök att försvenska "deleted"? Dåligt resultat i så fall.
Men man kan säkert vänja sig!

Paula Merio sa...

Fick du reda på varför polishelikoptern var i farten? Fick dom tag på banditerna?
Jag är sent ute som vanligt så jag måste ila till Aina o kolla vad jag nu har missat.
Visst är det trist när en favorit försvinner ur sortimentet. Min mage fixar inte juicer, de är för starka, då måste jag spä ut dem så de inte smakar något längre. Nu dricker jag saft, det innebär 1 msk saftkoncentrat till 5 dl vatten...Men det smakar, jag lovar!
Delistad, vad är det för dumt ord. Man kan ju inte ens gissa sig till vad det betyder. Men även det har väl engelskt ursprung, delisted, avlistad...jaja, du vet vad jag tycker...

Ama de casa sa...

Snyggt fångad helikopter där :-)

Trist när favoriter försvinner ur sortimentet... Delistad hade jag aldrig hört talas om, och inte rättstavningsprogrammet heller för det blev rödkrull under ordet ;-)

Gunnel sa...

Jag irriterar mig också på när mina favoritsmaker bara försvinner. Vem är det som bestämmer att de inte ska finnas kvar mer? Ingen har då frågat mig vad jag tycker och nog borde det vara kundernas önskan som ska tillgodoses

Susie på Stjärnarve... sa...

Eftersom man har några år på nacken så har man varit med om många goda saker som utgått ur sortimentet eller förändrats smaken på. Inte kul, men så blir det när man är väldigt få som gillar nåt speciellt. Ibland märker man det inte ens eftersom man handlar det så sällan, så det blir rena chocken när man upptäcker det efter kanske 5-10 år! *fniss*
KRAM/Susie

christian sa...

Det kan man kalla service att svara på mejl . . . jag skrev till ett "Haupt lakrits" å fick inget svar, varken på mejl eller på facebook . . . fast det fick ingen annan heller som hade klagat :(
Men varför blev du glad att ha en polishelikopter ovanför huvudet . . . låter otäckt!

Annika sa...

Hej BP!!
Nu är jag tillbaka igen!!
Vet att min moster också skrivit till just Brämhults efter att de slutat med en av hennes favvisar. Hon fick ett trevligt svar hon också.
Delistad låter som svengelska, men det kanske det inte är?
Du fick en BRA bild på helikoptern. Inte så kul när de hoovrar över en ens hus (händer här med, titt som tätt).
Ha en jättefin tisdag!

Guldkryckan sa...

Attans, jo, ibland försvinner grejer ur företagens sortiment.
Själv saknar jag en speciell chips från estrella, funderar på en protestaktion med skylt och trumpet utanför deras fabrik som ligger nån km från min arbetsplats. ;)

Fint att de svarade tycker jag, snabbt också ju.

Gillar också det där märket, bra grejer.

Ha en fin kväll Bp.