fredag 28 januari 2022

Fem en fredag: Vecka 4 –”Hälsostatus II”
1. Vad är det bästa du har gjort för dig själv de senaste dagarna?
Ingenting jag kan komma på. Men jag brukar ge mig en klapp på axeln då och då;-)

2. Vad ska du försöka ta dig an under kommande dagar?
Förutom ett måste som heter tvättstugan ska jag/vi faktiskt förhoppningsvis njuta av helgspecialen ”Moules frites” på ICAs nyöppnade bistro ”Bakfickan Mat & Vin”.

3. Vad blommar i dig?
Bra fråga. Nästa…

4. Vad har du dagdrömt om på sistone?
En parkeringsplats utan is; en innergård som inte är en byggarbetsplats; att Tintin inte går igenom bilprovningen så att jag/vi har en giltig ursäkt att köpa/leasa en ny bil.

5. Vad får du näring från?
Från maken och bästisen Yvonne. Sedan får jag faktiskt även näring från skulpturerna i bild 1. Att den vänstra sedan kostade 6 500 kronor är en helt annan sak. Även texten i bild 2 från Lidl-katalogen vi alltid får på fredagar bidrar till att näringsämnena i mitt bloggfoder hålls på en godkänd nivå;-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

21 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Roliga skulpturer! Ha en fin helg, moules frites är aldrig fel!

LillaSyster sa...

6500kr vilket skämt!
Om nu Tintin går igenom så sälj! Det borde vara en bättre affär än att skicka till skroten. Det kan vara lång leveranstid på leasingbil, om du ska ha helt nytt? Vårt avtal löper ut i december och vi håller nu på att beställa ny och det blir INTE en Mitsubishi en gång till. Trevlig helg!

Hanneles bokparadis sa...

hoppas du får dina ”Moules frites”

femfemman sa...

Bara att konstatera: Ditt hälsotillstånd tycks vara alldeles utmärkt. Önskar dej Moulen som helghälsoförhöjare!

Geddfish ♥ sa...

Säger också, hoppas du får dina moules frites, för det är ju supergott!! Senast jag åt det, var i Bryssel för flera år sen och servitören spillde spad på min dress och jag fick bara ett typ "oj då" som ursäkt.

Bilar ska fungera. På sätt och vis är det skönt att slippa tänka på det.
Trevlig kväll!

Annika sa...

Åh har ni också en sån där mysig ICA där man kan dricka vin och äta ngt gott? Min syster och svåger bor precis vid en sådan ICA, ICA Vanadis. ÄLSKAR att de har det konceptet. Somliga matvaruaffärer här kör så också, det är speciellt och roligt.
Men ICA Vanadis är den enda affär hemma jag sett som kör så. Men i Täby också alltså?
MYSIGT!!!!
Älskar moules frites!!
Bilar, datorer och mobiler SKA bara funka. Alltid.

Ha en finfin helg!!

nalta norrland sa...

Leasa en bil… 🤷‍♀️ är det bättre än att äga?
Dricka vin på ICA? Lysande idé 🍷

Helén sa...

Moules fries har jag aldrig hört förr men det låter gott. Först trodde jag det var något med potatis fries men jag kollade länken och det ser fantastiskt ut. Ha en skön helg!

Paula Merio sa...

Wow vilka skulpturer, fågeln kan jag tydligt se, men den andra. En fjäril? Skulle behöva vrida och vända lite på den, men muspekaren hjälper mig inte på traven! Undrar om biocidbehandlingen även håller hundlopporna borta, haha
Helt realistiska dagdrömmar har du, och väl befogade. Tur att du kan trösta dig med något annat än det jag åt idag, nudelsoppa på en spik, typ

Mrs Calloway sa...

vin på ICA? det har vi aldrig sett till. men en jättebra idé. vi behöver ny bil, men jag vill inte ha någon ny bil för jag är så fäst vid den gamla. vi får se vad bilprovningen säger

Ditte sa...

Kul att läsa dina svar.
Bra att få näring från olika håll och då blir det ju också omväxlande. Skulpturen är läcker.
Visst är det bra att ge sig själv en klapp på axeln. Det skulle vi göra oftare.
Visst är det bra med dagdrömmar. Piggar upp.
"Moules frites" låter så gott. Ska nog snart ta mig an dessa på "Akkurat". Där är de suveräna.Har testat ett par gånger.

Carita Liljendahl sa...

Hahaa - gillar dina svar - på trean lite specifikt.
Jag ger ibland upp och tänker, nä nu svarar jag inte denna vecka för att där är en fråga som jag tycker är "svår".
Men då kan man ju skriva... "bra fråga - nästa"...

it_is/Anette sa...

Tvättstugan är verkligen ett måste även för mig denna helg. Hoppas att du får njuta av Moules frites o att det smakar sådär utöver det vanliga. Mark utan is - ja tack, halkar runt utanför där jag bor o undrar om dom ens vet vad sand är...
Ha en fin helg

Musikanta sa...

Gillar båda skulpturerna. Leasingbilar kostar väl en del men i gengäld behöver man väl inte gå till bilprovningen och testa? Sen har man ju alltid en splitter ny bil.
Lustig fråga där det med blomman, men man förstår väl ungefär vad hon menar :-).
Ingrid som önskar dig en skön och trevlig helg med moules frites.

Susjos sa...

Alltid kul att läsa dina svar! Mums med Moules frites, hoppas det smakar bra. Åh vad jag längtar ut på restaurang, varför inte Belgobaren och äta just Moules Frites och en Leffe Blonde till det! Men först vill jag bli av med smärtan, och kanske höra lite bättre också!
Bra att du ger dig själv en klapp på axeln då och då, de borde vi alla göra!
Ha det gott!
Kram

Anki sa...

Häftiga skulpturer, men priset ... oj!
Moules frités har jag aldrig smakat, men det låter gott.
Klokt att ge sig själv en klapp på axeln ibland!
Vilken rysare det blev igår igen! Ojojoj!

Ama de casa sa...

Mmm... Moules frites! Jag håller med Susjos om att Belgobaren är ett bra ställe för det, men ICA låter spännande det med :-)

Haha! Dina dagdrömmar om att Tintin inte ska gå igenom besiktningen överensstämmer med Anders önskan om vår Ärta. Han vill också byta bil, vilket jag INTE vill. Så där är vi inte riktigt överens... :-D

Jösses vilket pris på den skulpturen, även om jag tycker att den är rätt cool så är den inte värd dom slantarna enligt mig.

Bokdamen sa...

Tvätta behöver jag också göra nu i helgen och städa. Inte särskilt upphetsande men thats life;) hoppas det går bra med parkeringsplatsen. Tintin? Gissar att det är 🚘? :D Näring får jag från jobbet en hel del, arbetskamrater låntagare. Och vänner förstås och även från bloggare - glömde att nämna båda…måste fråga mig själv varför, om det var/är.självklart eller bara glömska….Trevlig helg.

christian sa...

Haha . . . lite kul att läsa om ett par där kvinnan är sugen på ny bil . . . :)

Trevlig helg !

Kina sa...

Jaa, är det ingen annan som klappar en på axeln så får man göra det själv. Samtidigt kan man tala om att man är nog inte så tokig ändå! 😁 Skulpturer, eller konst överhuvudtaget, är härligt på så vis att det är upp till var och en att bestämma vad det föreställer!
När det gäller bilar så blir min bil som en familjemedlem, och under den här pandemin så har den fått mer omvårdnad än övriga i familjen. Den startar ju bara när den själv vill, så då måste jag pyssla om den lite för att få fart på den!
Men, det du ville äta är jag inte avundsjuk på. Jag äter det mesta, och tycker det är spännande att prova nytt, men musslor och bläckfisk går bara inte! Men smaklig måltid till dig i alla fall! Ha en fin helg!

Herr Nilssons Fru sa...

En klapp på egen axel är väl gott då och då. Lät mysigt de där med Moules frites men vet i tusan om jag skulle tycka de var gott, kanske, de mesta smakar bra när någon annan lagat de o restauranger vet ju var de lagar.
Har ni is i Stockholm? de har vi inte här i sönder. Men stormat skulle vi få i afton. Det har blåst mycket sista tiden men idag skulle de blir redig storm.
Skulpturen är inget i min smak, men spiken som finns i den högra har jag:)
Vi gjorde skulpturer av delar från en järnväg en gång på mitt gamla jobb. Först gick vi alla ut en kväll längs rälsen och plockade delar. Nej järnvägen var sedan många år nedlagd och ej i bruk. Själv rälsen var borta, men man kunde hitta delar och spikar från den.

Kramiz o fortsatt go helg