lördag 8 januari 2022

Bokmärke och tre svar


Öppnade inboxen imorse och hittade ett mejl från Anki. Som bilaga fanns ett perfekt (fejkat) bokmärke. Så här skrev hon:

- Jag hittade ett bokmärke till dig! Köpte ett par nya jeans ... och där satt det! Varsågod!

Tycker det är helt underbart att en bloggkompis köper ett par jeans, hittar ett märke på byxorna och per automatik tänker på mig och temat bokmärken. Blogglandia är fantastiskt. Tusen tack Anki:-)

Nu till tre svar på Orsakullans frågor:

Fågel, fisk eller fintvätt. Såg att jag inte var den enda som inte förstod vad Orsakullen menade. Är man varken fågel eller fisk är man en hybrid. Ungefär som elhybridbilar;-) Fintvätt har ingenting med varken fågel eller fisk att göra. Det vara bara tre ord som började på ”f” som gällde. Å fintvätt använder jag aldrig. 

Som hund och katt. Uttrycket används för att beskriva hur två individer inte alls kommer överens. Det gäller dock långtifrån alltid för våra fyrfota husdjur. 

Det tackar jag staten för. 1. Vår ytterst förmånliga sjukförsäkring som täcker såväl läkarbesök som medicin, för att inte tala om sjuktransporter. 2. Sveriges höga byggstandarder som står sig långt jämfört med andra länder.

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd, Åsa och Emma bokmärken. 

Det är Orsakullan som håller i ”Januari 31 dagar”.

13 kommentarer:

nalta norrland sa...

Förväntningarna är stora på att nån förklarar fågel fisk eller fintvätt 🤔😅
Anki är ju en klippa vare sig det gäller bokmärke eller skyltsöndag 👍
Igår 32 minus idag minus 12 outgrundliga vägar temperaturen tar ⛄️
🤗

Geddfish ♥ sa...

Vad härligt att du får till dig bokmärken via e-mail. Gulligt. Du är omtyckt ;)

Det enda jag får är bloggfoder från Sarah till Glad måndag. Hon har ju också många glada tillfällen ;)

Idag får ni mer än ett bokmärke hos mig. Bara att kolla.........

Hanneles bokparadis sa...

diskret och fint bokmärke, passar till flera olika

tackar staten för alla fina cykelvägar 🚴🏼‍♀️

femfemman sa...

Fisk! Fintvätt... nja...sällan!
Fattar inget, men svaren blev nog bra.
Svensk sjukvård är fantastisk! Den är jag ytterst tacksam för!

nalta norrland sa...

Fågel fisk eller mittemellan fanns en lek höll jag på att skriva men vi lekte gömma nyckel när jag var barn och då kunde man gå en ledtråd Fågel fisk eller mittemellan, men fintvätt känns fel…

LillaSyster sa...

Tänk att jag fotade i eftermiddag ett fejkat bokmärke till dig.... det bara stod BP på tröjaetiketten! Kommer på mejl till dig snart =)

Paula Merio sa...

Jag håller helt med dig angående vår eminenta sjukförsäkring. Jämfört med Finland har vi mycket lägre maxgränser innan staten tar över ansvaret. Avdelning sjuktransporter däremot, där verkar det vara de olika regionerna som bestämmer reglerna. I Dalarna ska du vara sängliggande, rullstolsbunden eller 85 år fyllda innan du kan få någon sjuktransport. Obs trots att sträckan mellan hemmet och sjukhuset ofta rör sig om hundratals kilometer och transportmöjligheter i stort sett saknas. De allra flesta i Fberg anlitade en granne, vän eller släkting när de inte själva var kapabla att köra bil, tex efter behandlingar eller undersökningar på lasarett. Sjuktransport? Nä icke. Nog knarrat. Sverige är fantastiskt, på många sätt. Man kan vara rätt nöjd att vara född uppe i Norden...

Susjos sa...

Nej, det där med fintvätt fattade jag inte heller!
Så fint att Anki mailade ett bokmärke till dej.
..och ja, det finns mycket man kan tacka staten för, absolut sjukvården,som vi tar lite för givet ibland. Tänker på min kommande operation, som ihop med alla besök och teknik skulle kostat mej 350 000kr!
Ha det fint!

Ditte sa...

Vad rart av Anki att tänka på dig.
Visst är detta med sjukförsäkring bra och likaså den standard vi har på våra bostäder.
Jag kan också vara glad över skolor, läromedel och skolmaten som i varje fall kommunerna står för. Och med en del statliga bidrag.

Kram i "natten".

Ama de casa sa...

Snällt av Anki, och visst är Blogglandia fantastiskt! :-)

Fintvätt? Håller med Åsa om att det borde ha varit "mittemellan" istället, även jag lekte Gömma nyckel som liten.

Det är ju väldigt många som har både hund och katt som är jättebra kompisar. Min katt Megasen gillade dock inte hundar. Minns en gång när hon jagade grannens hund runt ett av deras äppelträd medan Jaime stod på en stege och plockade äpplen. Såg väldigt dråpligt ut :-) Anders gick och hämtade katten efter att ha satt på sig tjocka arbetshandskar, jösses vad hon morrade och fräste. Vanligtvis var hon hur snäll och gosig som helst :-)

Visst är sjukförsäkringen bra! Fast vad jag inte kan begripa är att tänderna inte räknas att höra till kroppen...

Anki sa...


Nu var du snabb - så bra att det kom till användning!
Fintvätt? Fattar inte hur det kom in där i den ledtrådsfrågan ... gömma nyckeln leker vi ofta Charlie och jag ... fågel, fisk eller mittemellan är dt som gäller då :)
Det här med att vara som hund och katt är också konstigt - har haft bådadera samtidigt och det har funkat fint :)
Ja, vi har mycket att vara tacksamma över!

Gunnel sa...

Även om inte allt inom sjukvården fungerar perfekt, så tycker jag vi kan vara mer än nöjda om vi jämför med hur det är i andra länder. Så omtänksamt av Anki!

Guldkryckan sa...

De fyrbenta av det slaget kommer ofta överens, inte alltid men ofta, ett föredöme för människan. ;)
Sjukförsäkringen ja, vi har det allt bra här i fosterlandet Bp, byggstandarden är jag inte så insatt i men det ser så ut ju när man se alla byggkrav som finns.
Tacksamt.

SV: Alla i göteborgs stad kan få det men det beror på om arbetsgivaren, rektorn i mitt fall, avgör att det är möjligt och inte påverkar verksamheten negativt.
Men det gäller bara oss "40-timmars".

Ha det bäst Bp.