fredag 21 januari 2022

Fem en fredag: Vecka 3 – "Målbild"
1. Vad gick du i mål med senast?
Idag lyckades jag få en viss kroppsdel ur vagnen och ”våtswiffade” golvet. Solen var alltför avslöjande om man säger så.

2. Vad blir du inte klar med?
Ingenting jag kan komma på just nu, eller så har jag förträngt det;-)

3. Hur skulle du vilja göra om hemma?
Allt ut, nytt in. Men vem orkar med det;-)

4. Vad siktar du på i helgen?
Att titta på flera avsnitt av de engelska serierna ”Professor T” och ”Doc Martin”. Rekommenderas varmt, speciellt om man är ute efter flera goda skratt.

5.Vad är något du vill göra i år?
Helt klart att undvika få Covid-19, men tror inte att det kommer att lyckas. 

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. Det är tagna idag i tre minusgrader. Ett väldigt decimerad boulegäng spelade en omgång vid sidan av boulebanan som är en snötäckt isrink. HSB hade kört en tur med plogen för att åtminstone åstadkomma en ”minibana”. Så gulligt:-) Tror det var 6 personer – två herrar och fyra damer som var ”desperata” nog att spela i den isande kylan. DS. 

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

22 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

jag har fått ärva svärsonens varma jacka, märker inte iskylan.

femfemman sa...

Tuffa boulespelare!
Bra att få kroppsdelen ur vagnen ibland. Det brukar kännas fräscht och väldoftande efteråt! Ha det gott!

nalta norrland sa...

Tre minus är ju vårtemperatur då är det helt okey att vara utomhus 👍 vi har minus 16 just nu.
Men januari har varit ovanligt varm…
Är trött som faan och orkar inte tänka.
Läste om Engelska Skolan i Täby med klädkod… stod i Aftonbladet.

Mrs Calloway sa...

solen lyser besvärande på mina fönster. förstår inte att jag över huvud taget ser ut! inte skrattar du väl å den tragiske Professor T. avsnitten är för korta. klart att en vill undvika Covid 19!

Helén sa...

Tufft och annorlunda att spela boule i snö och is. Jag har också klarat mig från Covid så här långt och jag håller tummarna för att vi slipper dra på oss det.

Annika sa...

Tre minus i Sthlm är isande kallt. Rått som det är i den stan.
Samma här där jag bor numera, isande kallt pga fukt och råhet.
Kanske inte på tempen, men ack och oooo .... tycker det är värst mellan fem plusgrader och tre minus.
Är det riktigt kallt känns det drägligare. Knäppt nog. Nä, men jag vet ju hur Stockholmsvintern är. RÅ.

HOPPAS verkligen att du ska slippa omicron. So far , so ...
Ibland känns det som om den ska drabba oss alla.

Låter som bra helgplaner!!

LillaSyster sa...

Tappra gänget. Själv var jag ute på en kort promenad, men vinden var så piskande och iskall att jag vände om hem efter 10 minuter åt ena hållet, blev något mindre blåsigt tiden det tog att ta sig hem igen, svart is på cykelbanan.
Men du inte kan du mena ut med allt och in med nytt....det skulle inte jag vilja. Saker har en historia och idag är ju allt vitt och tråkigt..... Här behåller vi blandningen vi har om jag något nytt vill ha är det nytt golv i hall och kök, kanske nya köksluckor också.... de som sitter i köket är sen 1984 men de är i ek så det är inget större fel på dem. Troligen så blir de kvar, det finns roligare saker att lägga pengarna på än skåp/köksluckor - bättre att åka på semester tex. Nu du blir det ett glas rött sen ska jag fortsätta i min bok Försvararen av Anna Karolina, bara hundra sidor kvar =) Trevlig helg och kram så här på kramensdag=)

Robert W sa...

Jag har haft covid-19 (november 2019) och jag har fått 3 sprutor. Men det verkar som att alla kommer att få omikronvarianten för eller senare. Dock ska det bli milda symptom om man är ordentligt vaccinerad.

Geddfish ♥ sa...

Lite som min vecka har varit och jag har knappt varit hemma. Åkte iväg med munskydd och aktsamhet. När jag kommit hem får jag höra att Lilla My har 39 grader, att Lowe har positiv test Covid, att magsjuka sprider sig där.
Jag får nog kura in mig här.

Susjos sa...

Imponerande att de spelar boule på vintern!
Här hemma såg jag också massa damm när solen sken idag, men kan inte bry mig mindre...jag har ju blivit FARMOR idag, jag är heelt salig och irrar omkring av lycka här hemma, sovit lite och vaknat och är bara så glad! Förkylningen börjar ge med sig, allting ordnar sej till sist!
Hurra!
Ha en fin kväll!

Susjos sa...

Jag igen: Professor T är ju bara sååå underbar!!!

Ditte sa...

Kul med dina boule bilder. Jättefina! Och entusiasm! Säkert också trevligt att spela. Alla sätt är bra utom de dåliga.
Funderar vad som menas med en målbild. Kan ju vara så mycket.
I alla fall kul att läsa dina svar. Vad gäller covid hoppas jag, om jag får det, att det blir lindrigt så jag kan vara hemma och inte belasta IVA.
Tack för tips om de engelska serierna.
(Mitt mål är att det nu blir en trevlig helg och att jag kan fungera mer som vanligt efter droppet. Fick 9/10 biverkingar. Ren otur)

Kina sa...

Äré sant! Att boulegänget spelade! Jag bara älskar boulegänget utanför ditt fönster! 😆

Anki sa...

Boulegänget är riktiga hurtbullar! Heja dem!
Hm ... ut med allt gammalt och in med nytt? Det låter drastiskt! Nåja, alla tänker och känner vi olika, men jag har många gamla saker som jag absolut inte vill byta bort :)

Ama de casa sa...

Duktigt att swiffa! Fast jag tror jag hade valt att ta med mig den där kroppsdelen ut på promenad i solen. När solen sen försvunnit så syns inte dammet längre. Inte lika bra i alla fall ;-)

Vi satsar också på att undvika Covid, men jag tror att alla kommer att drabbas förr eller senare. DUMMA virus!!!

Guldkryckan sa...

Eva köpte en sådan där swiff, har provat den lite på golvet men katthåren blir för mycket för den tror jag, men vi kör med den lite iallafall.

Doc martin missade jag inte ett avsnitt av när den gick första gången, har det kommit nya avsnitt nu kanske?
Får undersöka detta, bra serie det där, riktigt bra.


SV Arbetar 87.5 %....fint ska det vara vet du. ;)

Ha en fin lördag Bp.

Bokdamen sa...

Roligt med bilderna! Klart en vill slippa få covid, sägs att varannan europé kommer få det, minst, men den sägs ju vara snällare och mildare nu om en är trippel vaccinerad. Och nu börjar det väl likna mer en epidemi än pandemi?
Doc Martin är rolig, har du sett honom i kriminalaren på SVT, tappat namnet på den nu. Den är han också bra i. Andra serien som du nämner finns i min att se lista, ser mest sport just nu.

Susie på Stjärnarve... sa...

Wow, vilka hurtbullar! Spela boule i minusgrader på snö låter inte som världens roligaste sysselsättning. Men å andra sidan är inget utomhus kul just nu. Jag har väldans svårt för vintersäsongen.....
KRAM/Susie

Paula Merio sa...

Kollade på första avsnittet av Professor T, lite annorlunda, lite sisådär men jag blev inte begeistrad. Inte så att jag har den som förstaval. Andra förslaget har jag inte sett. Harvar vidare med två säsonger av the Crown just nu. Trodde det var kört med Covid när dotterdottern insjuknade inatt. Men nu är hon testad, och negativ. Men man får ju testa om ifall hon börjar må sämre. Hon åker två bussar till jbbet varje dag då hon inte kan jobba hemifrån.
Men vi som har fått våra sprutor borde väl inte bli så himla sjuka...eller? Gud så jag är trött på detta.

Åke sa...

Förträngt vilket bra svar eller undanflykt 😂 Professorn ja, vi sappade in på den… lite trög i första avsnittet men jag sa: vi ger den en chans till, den vart bättre i två och tre, sedan fick jag nog av dumburken efter både stjärnorna på slottet och Carina B. Covid ja… jo man undrar bara… enda trösten är väl att man blir mindre sjuk… eller få hoppas.

Klimakteriehäxan sa...

Allt ut - nytt in???? Det kan du väl inte mena? (Maken får passa sig, låter det som ...) En del prylar måste du väl ändå ha nära hjärtat?

it_is/Anette sa...

Härliga bilder, ja att se den passionen från några att spela ett spel dom gillar o att göra något trots att vädret kanske inte var på deras sida - men solen verkade ju lysa fint.

Ha en fin vecka