torsdag 13 januari 2022

TråktorsdagBörjar med någonting som absolut inte är tråkigt utan väldigt glädjande - ”Weekly photo challenge” lever vidare. Det är norska Lillian med bloggen Sognafaret som har tagit över temat. Hur vet jag det då? Jo, det var hos KajsaLisa jag hittade informationen. Och som ni alla vet vid det här laget så är det hon som även uppfunnit Tråktorsdag. Årets första tema är ”hopp”. Här kan ni läsa mer.
 
Tråkigt!?
Har det hänt nåt tråkigt idag då? Sju plusgrader och sol är ju så långt ifrån tråkigt man kan komma. Men jag lyckades åtminstone ta världens tråkigaste bild av världens tråkigaste händelse (allt är dock relativt;-) ). Det ni ser på bilden är ett hjul på en bil. Om ni tittar noggrant så ser ni att hjulet är snett. Antingen har det tappat tre muttrar, eller så är det hjulupphängningen som fått sig en törn. Tur i oturen är att bilen gick sönder bara några meter från parkeringsplatsen.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.
 
PS. Bilen med bara tre fungerande ”ben” är inte vår. DS.

13 kommentarer:

femfemman sa...

Tur att ingen olycka hände! Snö här, återigen, försvunnit otroligt snabbt. En dm igår. Snöfritt idag! Gott!

Guldkryckan sa...

Kul att någon kunde ta över även om jag själv inte är involverad. :))

Har själv nästan tappat ett hjul en gång efter däckskifte inför våren, blev att dra fast skruvarna lite till sen höll det till nästa däckskifte för vinterväglag.

Sol och sju plusgrader?
Bara att gratulera, här är det "skitväder". ;)

Ha en fin kväll Bp.
Ditte sa...

Vad roligt att Sannas tema nu kommer att återuppstå i norsk skepnad hos Sognafaret. (Såg det som hastigast hos KajsaLisa igår och visst hänger jag på. Men kanske får det bli en annan dag för mig än tisdagar.Måndagar kanske blir f.o.m. nästa vecka.
Inget tråkigt här idag.
Tråkigt för den som är ägare till bilen att däcket är snett men fint att det inte var på motorvägen.

KajsaLisa sa...

Jag hoppas det blir fart på den här utmaningen Susannes tappade deltagare mot slutet, bra att du för det här vidare.
Någon som kanske bytt till vinterdäck själv :)
Tack för länken.

Susjos sa...

Jösses, trodde en kort stund att det var er bil!
Vår bil var med om nästan nåt liknande...kunde det ha blivit i alla fall! När däckhotellet bytte till vinter eller sommardäck, kommer inte ihåg...så hade de inte vridit på "muttrarna" ordentligt, min man ringde och klagade, då sa de att de tog för givet att man själv drog åt dem lite mer efter ett tag, det hör till! Vet alla det? Galet säger jag!
Ha det fint!

nalta norrland sa...

Sån tur det inte var bil som kapsejsat och blivit en snedseglare 😜
Så Din Tråktorsdag har varit en hyfsat bra dag 👍
Jo yes jag tänkte att inte sjukare än jag är just nuså hade det absolut inte gjort något om jag haft covid19 och gått lite extra immunförsvar 😅
Men jag hänger inte var läpp och är dyster för ett negativt svar.
Det är många med mig som reagerar lika när det gäller f-kassan och det är tyvärr helt galet🥲
Nu har Elin gått första dagen på vårterminen och alltså påbörjat sista terminen på skolan här i Åsele.
Nu hoppas jag att hon håller sig frisk fram till sportlovet i första hand och helst ända fram till skolavslutningen men dit ör det länge och med dagens snabba smittspridning vet man ingenting.
🤗

Emma, Sol som sol? sa...

Tråktorsdag, verkligen! Och i bilars tecken. Grannen behövde starthjälp och frågade oss men det visade sig att vår bil ville inte starta heller.

Musikanta sa...

Nej, någon tråkig torsdag har jag inte haft. Tvärtom har jag hunnit med alla mina måsten. Spela en timme, göra övningarna morgon och kväll för höftledsartrosen (är mycket bättre tack vare övningarna), gjort franskaläxan på Duolingo, åkt med Kent till Söderköping och banken (öppet två dagar i veckan 13-15!) och läst ut hälften av Elly Griffiths Nattfalkarna. Och dessutom skrivit ett inlägg från Bonniers Veckotidning 1925 på min blogg. Så det har varit en ovanligt trevlig torsdag.
Jag ska in och kika på Photo Challenge - jag hoppade av eftersom jag tyckte det var ovanligt tråkiga ord förra året.
Ha det gott
Ingrid

Anki sa...

Jag är ju inte med, men kul ändå att temat fortsätter :)
Tur det inte blev en olycka med det där hjulet!
Ha en bra fredag!

Ama de casa sa...

Det är kul att Lillian har tagit över stafettpinnen! Får se hur jag gör med skyltsöndagen... Ja om det blir kombi eller inte, skylta kommer jag definitivt att göra såklart. :-)

Ibland har man verkligen tur i oturen.

Hoppas du har fint januariväder även idag!

Annika sa...

Gillar torsdagar, en av veckans bästa dagar ;-)

MEN stackars bilägare . Som du säger, tur i oturen att de var nära parkeringen.
Alltid sååå jobbigt när bilarna bråkar.
De ska alltid funka, precis som datorer och smarta lurar.

Ha en fin och bra helg!

Stare Ström sa...

Tänk vad man hittar trevliga saker hos dig! Inte bilen förstås men att veckans ord fortsätter. Tror jag länkar gårdagens inlägg till Sognafaret. Det är väl hopp om något!

Stare Ström sa...

Svar: Du har alldeles rätt om mitt inlägg. Återbruk! Men tyckte den passade så bra på temat, en strimma ljus är lite hopp!