måndag 3 januari 2022

Glad måndag

Så jag skrattade igår kväll, när snöröjningen började vid 16:35. Snön hade fallit natten till söndag. Sedan blev det plusgrader och när hjullastaren äntligen fick skopan ur vagnen hade det mesta av snön redan försvunnit. Å tack vare 4,5 plusgrader idag är all snö borta. Nåt jag är väldigt glad för.

Läckerheter
I år, alltså 2022 är nog första gången jag lagt märke till att min lokala ICA gjort några rejäla felberäkningar vad gäller jul- och nyårsmat. Idag reades det rejält i butiken. Gissar att många passade på att köpa allt från grytdopp till skivad aladåb, paté och hjortmedaljonger till löjligt låga priser. Glädjande för många.

Orsakullan
Carita som ju är mamma till ”Glad måndag” har nu också hoppat på Orsakullans månadsteman. Det har även Åke gjort. Tror att Åke är den första killen som antar denna utmaning;-) Hur kul som helst. Och nej, jag hade inga problem alls med att "stava" 2022. Tre tvåor och en nolla – helt okej:-) 

Rea för medlemmar
Gick även en sväng förbi Akademibokhandeln, där jag är medlem. Även här verkar man ha gjort en missräkning. Dessa tre miniböcker var nedsatta till 59 kronor/styck och ”reades” därmed ut till medlemmarna. Nej, jag hoppade där, inte mina genren. Men jag köpte månadens medlemsdeckare istället. Ytterligare nåt att vara glad för idag:-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”. 

Det är Orsakullan som håller i ”Januari 31 dagar”.

17 kommentarer:

nalta norrland sa...

Här gjorde COOP en felbedömning när det gäller hur mycket ”fint” kött skulle köpa till Nyårsafton, till glädje för mig 😋 jag köpte biff för 99kr kilot. Sällan jag köper då pass dyrt kött… det ligger i vanliga fall på minst det dubbla och lite till.
Jag klagar inte 🤭
Snösvängen i 08land verkar inte göra skäl för lönen.
🤗

Paula Merio sa...

Dom där pateerna skulle jag gärna lagt vantarna på! Några goda cornichons till, mmmmm Du anar inte hur avis jag är över din fina butik.
Å andra sidan kan man inte äta sig mer än mätt och det blir jag varje dag. Idag blev det en gryta ur frysen, smidigt och bra när man inte har lust att kocka.
Glad å dina vägnar när du slipper snön, hoppas det torkar upp också för det där gegget såg inte så mysigt ut. Vi har haft plusgrader här också, regn ska det bli inatt och sen om ett dygn fryser det på. Vinter i ett nötskal!

Geddfish ♥ sa...

En rejäl innesittardag idag och mig intet emot, fick massa gjort.

Jag har märkt att mycket mat som jag gillade förr, inte går hem hos mig nu. Smaken är som baken eller jag vet inte varför.
Glad måndag!

nalta norrland sa...

svar KH och hans syster är adopterad från Haiti 🇭🇹 alltså grannlandet till Dominikanska Republiken 😃 fast det är väldigt stor skillnad på dessa två grannländer.
Du har rätt, pappan ville bo på en husbåt, det var gans stora (våta 😅) dröm 😵‍💫

femfemman sa...

Nej, sådana där mentalt påhejande böcker, det är inte min grej! Hade valt deckaren!
Kan inte vara lätt att beräkna matåtgång för handlarna. Mej skulle man få betala för att jag skulle köpa julmat efter jul. Men man blir nog av med en hel del om man sänker priserna rejält.
Ingen snö här. Regn! Gott!

LillaSyster sa...

Ja, varför fick inte snöskottaren ändan ur vagnen när det som bäst behövdes?? Bra att du valde deckaren, det hade jag också gjort!(Jag har bestämt mig nu....det blir torkade lavendelblommor i burken till sommaren 2022)

Ditte sa...

Säkert glädjande för många att det pågår reor både i matbutiker och andra. Och även här på Söder var det glädjande att se snöröjningen igång när det inte knappt fanns någon. Antar att de har betalt för detta.
Tittade också in på Akademiebokhandlen idag för att köpa en almanacka men det var så många där att jag vände i dörren. I Skrapan ska Akademibokhandeln slå igen så jag borde ta en titt där och kanske kan jag fynda.
Bra fynd som du gjorde med månadens medlemsdeckare.

Susjos sa...

Undrar om kalixlöjrommen också är billigare efter nyår, jag tror inte det, attans var dyr den är!

Hade också köpt deckaren istället för Mindfulness för alla dagar!
Ha det gott!

Åke sa...

Tinad snö, godsaker och rea på böcker jo nu mår du :) Och så fick du till två utmaningar också, bara det måste vara glatt. Jag fick också en ingång till Glad Måndag serru.

Åke sa...

Att skriva 2021 misslyckades jag med ännu in i december... 2022 vart riktigt naturligt eller enklare kanske.

Anki sa...

Patéerna skulle jag gärna smaka ... jag har inte varit och handlat i år än, så jag vet inte om det är någon rea på kvarvarande helgvaror.
Jag skulle inte heller köpt någon av de där böckerna - kanske inte deckaren heller förresten :)
Har ännu inte behövt skriva något datum, så vi får se ...

Ama de casa sa...

Haha! Ska det snöröjas så ska det :-D

Paté är himla gott, min favorit är en grönpepparvariant som dom har på Mercadona. Finns i kylen, kanske lite paté-tapas till lunch idag tror jag :-)

2022 har varit ovanligt lätt att stava till tycker jag.

Många saker att vara glad över för dig igår alltså, hoppas det fortsätter så även idag :-)

christian sa...

Ja, det där med att tajma snöröjningen är ett dilemma här med . . . vi får dras med oframkomlighet i 24 timmar sen kommer snöröjningen på natten å väcker hela kvartetet!
Rea på go´mat är väl bra, du slog till eller?
Du å dina deckare . . . :)

P.S. Även jag har hoppat på orsakullens utmaning när jag upptäckte den hos Åke . . .

Gunnel sa...

I vår kommun tror jag de sålt alla snöplogar och annat som hör till, för de har varit nästan helt osynliga här. De som bestämmer i kommunen inbillar sig nog att Åstorp ligger på varmare breddgrader. Om det bar vore så väl....

Klimakteriehäxan sa...

Maken fick senaste månadsdeckaren i julklapp, läste och var nöjd! Bra pris på dem.

Carita Liljendahl sa...

Det är faktiskt riktigt kul att vara med i Orsakullans utmaning. Har frågorna på skrivbordet här hemma och har anammat din stil, ibland flera utmaningar/frågor med svar i samma inlägg!
Förstår att du är glad för att snön försvann 😂
Tack för länken!

KajsaLisa sa...

Ha ha, en massa jobb för att transportera bort vatten. Man kanske skulle dra till Täby och handla, varför inte jo svaret kommer i TråkTorsdag.