tisdag 18 januari 2022

Ukas ord 2 (Veckans ord) – ”Tro”

Jättekul att norska Lillian har tagit över ”Weekly photo challenge” från Sanna. Hon har ett litet annat upplägg än Sanna. Bland annat heter temat ”Ukas ord” och har fått en ny logotyp, som jag mot förväntan lyckats få in som liten ikon i min blogglista. Denna veckans ord är ”Tro”. Jag önskar Lillian lycka till med utmaningen! 

"Jag tror på sommaren". Det första jag tänkte på var schlagerdängan som släpptes 1967(!) ”Jag tror på sommaren” av Mats Olin. Musiken är inte mitt stuk alls, men ändå har låten fastnat i hjärnan. Snacka om konstig info på ”hårddisken”.

Tro som i religion. Religion är tro som grundar sig på föreställningen om en eller flera gudar, andar, transcendenta själar eller andra övernaturliga fenomen. Säger Wikipedia det, så är det nog så. Bilden jag lägger upp visar The Dome of the Rock i Jerusalem. Just i den staden samsas olika religioner på gott och ont, mest på ont.

Tro som i en himla tur. Tur eller bara bra tajming, det kan man fråga sig. När jag körde ut ur parkeringsgaraget i Täby Centrum idag fick jag syn på den här registreringsskylten. Stannade bilen och fotade. Bilen bakom mig måste ha undrat vad jag höll på med. Tydligare tro finns nog knappast.

Det är Lillian med bloggen Sognafaret som håller i ”Ukas ord”.

Vad andra tror på hittar ni här.

19 kommentarer:

LillaSyster sa...

Kan tro att du knappt trodde dina ögon när du fick syn på den nummerplåten=) Ren och fin är bilen också. Själv hade jag en förhoppning om att kunna köra genom biltvätten med den svarta bilen idag för att den skulle återgå till sin ursprungliga röda färg.....men det var för lång kö för att jag skulle sätta mig där och vänta. Imorgon är en annan dag.... Ha en bra kväll!

nalta norrland sa...

Tro är att inte veta 😜
Kul att bilen framför hade så passande regskylt 👍
Många bråk, krig och hemskheter hör i världen beror just på tro…

Freedomtravel sa...

Helt oTROligt att du fick syn på den skylten just nu!! :)

Annika sa...

HAHA, den skylten på DET temat!
Priceless!!!!

Anni sa...

Oj, får man ha bara tre bokstäver på regskylten? Nu måste jag googla!
Blir kul att se om det blir språkförbistringar med norskan framöver, en del ord är väldigt annorlunda mot svenskan - som Uka t ex.

Svar; Jodå, jag gillar siffror när det är matematik. Annars hade jag ju aldrig gått på KTH! Den där världen som kallas ekonomi däremot, den har egna regler som inte har med matematik att göra. Trots det har jag jobbat med bokföring sedan tonåren, då jag hjälpte till på mina föräldrars arkitektkontor.

LillaSyster sa...

svar: lugn bara lugn...samma gubbe och jag tror inte att jag kommer att drabbas av någon 50 års kris. Ålder är bara en siffra. Det där klädmärket utgör många plagg i garderoben - håller länge och bäst av allt de är sköna! Är det inte skönt så går det bort. Nu strax Sverige mot Norge.

Susjos sa...

Så snyggt att du hittade en bil med registreringsskylten TRO, wow, bra jobbat!
Snyggt jobbat med alla foton på temat!
Snörvel från Solna.......

Emma, Sol som sol? sa...

Man måste tro på turen ibland! Det kan nog vara enklare än den andra slags tron.

femfemman sa...

Vilket tur med skylten. Att du skulle råka på en sådan, just idag, det är rätt oTROligt!

Tro är intressant. Det skulle jag kunna ägna mycket tid att diskutera. Jag har haft stark tro, både på en gud och på personer i mitt liv. Tron har falnat, tyvärr. Är gravt avundsjuk alla som har en tro. Måste vara underbart!

Men tro på en ny sommar, det kan jag göra. Och hoppas och tro att jag får hänga med ända dit!

Ditte sa...

Läste förra veckan hos KajsaLisa att ett fototema uppstått hos "Sognafaret" /Lilian . Har ännu inte hunnit att vara med. Men det kommer.
Jätteroligt att se hur du tolkat veckans ord i bild och text. Så bra dessutom.
Kände igen mig i "Jag tror på sommaren" och likaså i bilden från Jerusalem och Klippmoskén.
Himla kul att du också såg en reg. skylt med TRO. Perfekt.

Anki sa...

Tro ... ja, det gör man i kyrkan sägs det.
Snyggt jobbat - och vilken tur med registreringsskylten :)

Ama de casa sa...

Jag gillar Mats Olins Tro-sång, men tänker även på Marie Fredrikssons "Tro, jag vill känna tro" :-)

Skylten var ju helt klockren! Snyggt upptäckt och fångat :-D

Violen sa...

Klockren skylt till temat! Genomgående bra tolkning med snygga bilder!
Ha det gott!

christian sa...

Fin himmel du lyckades fånga och vilken röta att hitta nummerskylten just den dagen . . . det måste vara du som råkar ut för sånt . . . :)

Carita sa...

Fina tolkningar här och jag var inne o tittade på Sognafarets sida - kanske jag hoppar på den här utmaningen då och då - få se!

Klimakteriehäxan sa...

Den där bilskylten - hur mycket tur kan man ha???

KajsaLisa sa...

Vi har samma problem med våra hårddiskar i huvudet som datorerna, spam och virus bara hamnar där. Kan man ladda ned ett schlagerskydd kanske. Vilken tur du hage med nummerplåten och kul att du hänger på.

Paula Merio sa...

Religion är den största krigsorsaken i världen. Det borde vara tvärtom. Det kommer det aldrig att bli. Amen
Jag får väl snart också börja TRO på sommaren eftersom det om 70 år är en hel månad kortare vinter enligt prognoserna. Vilken tur att man flyttat till nästa zon då....ska välja en med långa vintrar, tihi
Kupolen i Jerusalem var rätt läcker, man kan sola sig i glansen

Lillian "sognafaret" sa...

Takk for at du sprer "ordet", det er så hyggelig at du henger med på dette. Det er veldig trivelig når en legger litt jobb i innlegget, slik som du gjør.