torsdag 4 juni 2020

Tråktorsdag


I väntan på studenten och gästerna. Uppdukat och klart på en färgglad och somrig bordsduk. Läckert!


En del av gästerna har anlänt. Och här pratar vi inte om social distansering...


Efter fyra timmar var det bara att packa ihop allt och gå hem.

Det var ingen tråktorsdag idag, snarare tvärtom. Det enda som var kanske mindre roligt var att det endast var soligt tidigt på morgonen och sedan efter klockan 17:00. Ja, tråkigt var nog också att min nya Sonny verkar vara lika dålig på mörkerfoton som min gamla. Eller så är det fel på mig;-)

Manifestationer mot rasism
Sedan blev jag riktigt förbannad när jag hörde och läste om manifestationerna mot rasism efter polismordet på George Floyd. Att man demonstrerar mot rasism kan jag absolut skriva under på, men inte i dessa coronatider. Då ber man om det, speciellt i USA där Covid-19 härjar som värst.

Bokmärken
Annars var det en riktigt glad torsdag. Fick två jättefina bokmärken med posten. Avsändare bästisen Yvonne. Dom får ni se på lördag.

Studentfirande
Dessutom fick jag ”bevittna” ett trevligt studentfirande på innergården som pågick i fyra timmar med tal och presentutdelning. Jätteroligt och innovativt. Å pojkens föräldrar slapp städa lägenheten. Inte dumt alls. Så nu är det sommarlov, åtminstone för studenterna som gått på Tibble gymnasium här i Täby. De som går på Åva får vänta till den 8 juni.


Den här post it lappen följde med bokmärkena. Nej, Yvonne är inte läkare, vilket man skulle kunna tro när man ser handstilen - hon är civilingenjör;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

Det är Orsakullan som håller i ”Juni 30 dagar”.

15 kommentarer:

Susjos sa...

Suck, skrev ett långt inlägg som försvann, svårt med iPaden!
Försöker igen ...
Gillar studentfirandet på gården , vet att kollegor på jobbet planerar studentfirande utomhus, Hagaparken är på förslag.

Haha, ja,jag är själv imponerad över mina fågelkunskaper, men har haft lite hjälp av fågelboken på utedass!

Geddfish ♥ sa...

Käcka bilder på det alternativa studentfirandet, absolut inget tråkigt!
Tänk, vad du kan fånga med din nya kamera! Avstånd? De är väl kompisar, släkt och vänner och då kan man ha mindre avstånd. Säger en del. Läste om en Covid-sköterska på Sahlgrenska som åkte direkt hem efter jobbet, men gick förbi en servering där ett gäng ungdomar satt väldigt tätt. Restaurangägaren svarade på frågan med att "de är ju kompisar" så det gör inget.

Nu har studenterna sprungit ut för fjärde dagen idag, imorgon kvar, och väldigt lugnt och fint.

Ha det gott!

KajsaLisa sa...

åller med, dom goda intentionerna stärker tyvärr inte immunförsvaret. Tredje bilden var underbart tråkig, dom ser måttligt roade ut :)
Tack för länken.

Ditte sa...

En tämligen bra torsdag!
Många studentfiranden ute har det varit. Kul här hos dig att se.
Men det där med distans tror jag inte man tänkt på- Så här på kanalen idag ett studentflak till sjöss. Kreativt och det var inte färre än 50 ombord. Kul idé. I Stockholm bestämmer rektorerna hur utspringet ska bli.
Vad gäller solen så har vi i stan haft den fram till 14 och sedan hade den paus ett par timmar men sen var den på gång igen.
Jag är också förbannad på detta med demonstrationen/manifestationen. Inte i sak men vilka former den kom att ta. Helt oansvarigt.
Kul med nya bokmärken.

Eva sa...

Trevligt med studentfesten på gården, men det där med avståndet bryr man sig tydligen inte om längre. Håller med om demonstrationerna som är fullkomligt omdömeslösa.
Roligt att 2 bokmärken kan göra dig så glad.

Emma, Sol som sol? sa...

Åh perfekt med firandet på er fina gård! Och duken var verkligen färgglad och festlig.

Klimakteriehäxan sa...

Väldigt annorlunda studentfirande i år. Hoppas den ljusnande framtid ändå är deras.

LillaSyster sa...

Vilken duk så härlig =) Ja inget ont som inte har något gott med sig....de som säljer dammsugarpåsar och andra städartiklar kanske inte håller med om att fira ute är det bästa. Trevlig helg!

Ama de casa sa...

En inverterad tråktorsdag alltså :-) Jag reagerade direkt på den glada sommarduken och tänkte att den var då inte tråkig :-)
Vilket trevligt firande också!

Perfekt med en glad tråktorsdag :-D

Karins ordöverflöd sa...

Jag tror bestämt att Yvonne kan stenografera. Det ser ut som om hon har gjort det med sitt namn.

Annette sa...

Jag håller med dig, vad är det med folk?! I pandemitider samlas man väl inte i tusental, oavsett orsak. Jag läste att IVA-patienterna dubblerades efter kristi himmelsfärdshelgen. Man kan ju gissa hur siffrorna kommer att se ut när effekterna av pingst och kanske den där demonstrationen visas i statistiken...

tanthuset.blogg.se sa...

Visst är det lite synd att den här coronan härjar, speciellt vid ett tillfälle som det att ta studenten, en stor dag i livet, en milstolpe och så får man inte fira som man kanske tänkt men det där blev ju fint ändå :)
Det är nog inte dig det är fel på vad gäller mörkerfotografering, det är många kameror som inte fixar det. Stativ och lång exponering men vem har lust med det?? Inte säkert det blir bra ändå...
Vilken gullig kompis du har som förser dig med bokmärken, temat lever vidare :D Kram!

Anki sa...

Ser inte alls tråkigt ut hos dig!
Snygg och färgglad duk och det gäller att göra det bästa av situationen i dessa tider.
Mörkerfoton är nog inte de små kompakta kamerornas bästa gren, men kanske har du olika val du kan göra, istället för att alltid fota med Autoinställning.

Carita Liljendahl sa...

Verkligen läckert dukat - ser inte ut att vara särskilt tråkig tråktorsdag :-)

Anni sa...

Återigen ett fint utnyttjande av er gård! Här kommer vi också att vara ute (såklart) när vi firar student på lördag. Det mycket bantade "utspringet" är tidigt på onsdag morgon, så än är Lillhunken inte klar.