söndag 21 juni 2020

Skyltsöndag #267

Den här Skyltsöndagen är den första på andra sidan sommarsolståndet, och vad det betyder vet vi ju alla;-) Kan lugnt säga att det glada midsommarfirandet här hemma på innergården var det första i sitt slag jag har sett, å då har jag ändå bott här i nästan 40 år. Exempel på det skyltade jag ju med redan igår. Men nu till min ”riktiga” Skyltsöndag. Enjoy!


Sida 1: Ett ovanligt kreativt utskick från Telia ramlade ned i brevlådan förra veckan. Humorn påminner en aning om skyltarna som sitter vid Slussens gigantiska arbetsplats.


Sida 2: Bortsett från att Telias logotyp är riktigt snygg var även fakturan himla rolig. Den gjorde faktiskt att jag för första gången läste det finstilta till vänster. Bra gjort Telia!


Japp, jag åkte till Täby Centrum i onsdags för att ”midsommarhandla” hos min älskade ICA och att hämta ut min nya kameraväska hos Willys. Här ser ni en av få ”coronaskyltar” som ICA hade satt upp utanför respektive inne i butiken. Willys däremot hade skyltar precis överallt – på marken, hängande från taket, i kassorna och i gångarna. Å vet ni vad?! Inte en kotte brydde sig om skyltarna. Noll disciplin, noll distansering, noll respekt. Då beteendet hos Willys och ICA var lika ansvarslöst oavsett, så är jag benägen att lovorda ICA som satsade på kostnadsfria hemleveranser istället för att spendera dyra pengar på”coronaskyltar” som ändå alla struntar i.


Veckans höjdare: Så jag skrattade när jag kom ut på parkeringen för att återlämna en svart kundvagn. Själv är jag inte färgblind – inte än i alla fall. Men hur tänker folk? Inte alls verkar det som.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

17 kommentarer:

Eva sa...

Att Telia kunde skämta var ju kul. Ganska effektivt kanske men för övrigt har jag inte mycket till övers för det företaget fast jag anlitar dom. Nä det där med respekten för andra att hålla avstånd verkar det lite si och så med. Faran är inte över än fast få verkar bry sig. Men snälla nån kundvagnarna... Himla roliga skyltbilder.

Geddfish ♥ sa...

Sista skylten tog ju priset, haha! Men den som hade satt upp skyltarna då? Hur tänkte de? Ingenting stämde där.

Jag har inte varit inne på Willys än, jag avvaktar länge. ICA vågar jag inte heller, det sägs att folk inte respekterar reglerna, nej fy. Enda jag kan gå in på är Lidl, bara golvmarkeringar och en högtalarröst emellanåt som påminner. Där är glest också. Men jag ehandlar på Willys, ska hämta ut i morgon.

Go å gla, söndagsskyltda!

Emma, Sol som sol? sa...

Var skulle de ställa den gula kundvagnen då? Lite rörigt ...

Att klistra butiken full med lappar funkar inte, folk ser inte skogen för alla träd.

Intressant att du skriver att folk skiter i att hålla avstånd. Det är ungefär som jag trodde då.

Ditte sa...

Fin skyltning som vanligt.
Telia gillar jag och tycker de fungerar ypperligt. Bra, roliga och snygga skyltar med ett budskap som är begripligt. INte alltid det är så- Dessutom fick vi pensionärer som anlitar dem 100GB extra surf i våras i samband med Coronapandemin.Gillas!
Trist med ansvarslöst beteende hos ICA och Willys hos er.
Inget jag har lagt märke till hos vare sig vår lokala ICA eller på Hemköp i Skanstull. Vi är ändå här ett par gånger i veckan. Men vi handlar på tider när det är få i butiken. Men kanske är det så att folk sprider ut sig mer när det finns fler butiker att välja på i närheten.
ICA skylten känns jag igen från vår butik och även de levererar mat hem. Och många skyltar är ingen idé alls. Men både ICA och HK har personal som vänligt påminner om avstånd i butiken om det ser ut att behövas. Willys har vi ingen i närheten så där är vi aldrig.
Sista skylten är så bra. Folk tänker inte. Inte ett dugg. Perfekt exempel på det. Rusta kanske skulle ha en egen parkering. Å andra sidan finns det ju lite svart på dem...Åke sa...

Ja Telia verkar lite rörig, fick en likadan faktura här med. Men som vanligt är Telia bäst. ICA får börja som systembolaget: Släppa in kunder typ 50 bara i lokalen. Gissa hur tom hyllorna var ändå. Min dotter stod vakt mesta delen på torsdag och gissa hur slut hon var. Kundvagnarna var häftigt. …men jag förstår inte vitsen, man kan ju knappast dra två?

byblixtra sa...

En toppenskyltsöndag!

Telias faktura var ju trevlig att få. ;-) Å, visst liknar deras text den vid Slussen.

Det är trist att folk inte respekterar att hålla avstånd i butikerna.

Hihi...gula vagnar där det ska stå röda och en röd där det ska stå svarta. :-)


Susjos sa...

Snyggt av Telia!
Å svårt med distanseringen är det på alla butiker, men enklare är det på ICA Maxi där det finns ytor att röra sig på, men håller med dig, man är för nära varandra många gånger.

Kundvagnarna som står fel, haha!
Härligt midsommarfirande på er innergård. Ja, detta väder runt midsommar är vi inte bortskämda med!
Ha det gott!

Orsakullan som blev mamma vid 20, porslin, pudelägare & specialpedagog sa...

Vad jag blir mest brydd över är svart och rödkundvagn? Vad är skillnaden? Jag tar aldrig kundvagn så kanske är så här med, jag bär i mina tygkassar och tar självscanningen ;D. Brukar vara totalt lost i den där grejen. Tänker bara bakterier nämligen och gjort i många år innan corona!

Trist att folk inte respekterar avstånden dock :(

KajsaLisa sa...

Gillar det nya initiativet från Telia, fler bolag borde ta efter. Kundvagnarna var smått förvirrande :)
Länkar upp nu.

Paula sa...

Jag har också hört om totalt hänsynslösa kunder i midsommarhandeln. Min kära syster däremot var förbannad på en familj på fem personer som gick i bredd och tog upp hela trottoaren när de mötte min syster. Hon påpekade vikten av att hålla distans, och då blev svaret: vi är en familj, vi behöver inte hålla distans! Men jag då, säger syrran! Mig ska ni kanske ha distans till...det hade dom visst inte tänkt på! Dårar! Jag har undvikit affären hela helgen, tror det är lite mindre folk i början av veckan. Själv får jag inga fakturor från Telia eller något annat telebolag...men jag håller med dig om att man härmat slussenskyltningen!

LillaSyster sa...

Folk verkar ha slappnat av. Jag tror inte att det var bra att släppa på restriktionerna nu till sommaren. Jag väljer noga mina tidpunkter för att handla för övrigt är jag mest hemma. Ååå det trivs jag bra med. Vi fick också brev från Telia, ang nya priser.

Ama de casa sa...

Oj vilken bra grej av Telia! Lite självsäkert också att hävda att "allt blir rätt" vid ett systembyte :-)
Ja jösses vad det kryllar av coronaskyltar överallt nu. Snyggt av ICA att satsa pengarna på annat.

Haha! Kundvagnsparkeringarna är ungefär likadana som bilparkeringarna här i Spanien, folk blockerar parkeringarna med att sätta en mindre vagn där dom större ska vara :-)

tanthuset.blogg.se sa...

Haha, en sån faktura har jag också fått från Telia....som jag funderade och tänkte att den där kostade mer än den smakade :D
Distansering ja.... det verkar som om folk inte fattat vad det är eller vad det kan innebära att INTE hålla avståndet.
Vad gäller kundvagnarna så verkar 90% av befolkningen vara färgblinda....
Kul och härliga skyltar BP!!! Kul söndagsutmaning också :)

Anni sa...

Sådan Teliafaktura har jag också fått. Man kan bara hoppas att det blir rätt på slutet, för det är rätt svårt att kontrollera.

Standardisering av kundvagnar skulle ju underlätta parkeringen. Var ska man ställa den gula?

Klimakteriehäxan sa...

Färgkodad kundvagnsparkering är en nymodighet, i a f för mig!

Christian sa...

Hahaha, där fick man sig några goda skratt igen. Klart du gillar fakturor där det ska betalas 0 kronor :)
Jaja, de odödliga, egoistiska svenskarna får gärna dö i Corona, men bör ta hänsyn till oss andra!
Färgblinda.....hahahaha, hur är det fatt?!?

Ha en bra vecka :)

Guldkryckan sa...

Sabla surt att inte en del folk kan lära sig när det gäller covid...håller med dig...bättre satsa på hemleverans.
Men på vår ica, (som jag till slut gav en chans igen trots allt detta med "stammis", de korrigerade sig ju lite iallafall), så tycks det fungera, alla håller avstånden, helt otroligt nästan att folk här fattat "poängen" med alla varningsskyltar.
Blir nästan lite stolt....men i affären på "mitt" torg finns inga skyltar och folk skiter i allt...inga mer besök där.

Telia där, fungerar det bra med deras grejer?
Hade dem för många många år sedan och har ingen koll på deras utbud längre.

Ha det bäst nu Bp.