lördag 13 juni 2020

Bokmärken och några svar


Ett färgglatt bokmärke med fyndig text från Byblixtra iBoden.


Ett sätt att utnyttja Fritidsbanken är att lägga sig på en "fritidsbänk":-)


Vita och röda löjtnantshjärtan på innergården, också en del av Fritidsbanken;-)

Det är helt fantastiskt att så många av mina älskade läsare engagerar sig i temat ”Bokmärken” och ser till att jag ska kunna fortsätta med utmaningen. Bokmärket jag lägger upp idag är det mest långresta jag kan visa er. Det är Byblixtra från Boden som mejlade bokmärket till mig, så det slapp resa 918 kilometer till Täby per post. Märket är snyggt, färgglatt och texten riktigt fyndig. Tusen tack tjejen:-)

Nu till Orsakullans frågor:

Sommarprat
Har bara lyssnat till ett enda sommarprat på radion, och det var Nilla Fischer, fotbollsspelaren som stod för pratet.

Sol vs. regn
Klart jag föredrar en solig sommardag före en regnig sådan. För min del får det gärna regna under sena kvällar och nätter. Då är det romantiskt att lyssna på regn tycker jag.

Bal
Nej, jag har aldrig gått på bal. Umgås inte i sådana ”fina” kretsar och skulle nog känna mig mycket obekväm i sällskapet.

Kyrka
Hur ofta jag besöker en kyrka är frågan. Man ska ju aldrig säga aldrig, men här får jag nog ändå göra det. Däremot händer det att jag ta foton på kyrkor som jag tycker är arkitektoniskt tilltalande.

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.

Det är Orsakullan som håller i ”Juni 30 dagar”.

11 kommentarer:

nalta norrland sa...

Inget bokmärke hos mig idag... jag kör ju på mitt eget tema denna vecka typ hundar och promenader :)

Säger bara fy faan ;-) har nyss kommit in från en Frost-promenad å det är så in i h-vete med mygg... galet alltså, jag får inte myggbett men jag ogillar när femhundra miljoner mygg försöker sätta sig i mitt ansikte medan jag går min promenad.

Finns det mygg i 08a land?

I morgon finns BRA med i mitt blogginlägg :D

Hanneles bokparadis sa...

vilken bra idé med Fritidsbank.

Geddfish ♥ sa...

Vilket härligt bokmärke! Precis så.
Du är lyckligt lottad, BP, som får så många bokmärken av dina följare ;) Jag har inte ett enda "riktigt" bokmärke kvar, utan bara lite fusk.

En kanondag idag. Frukost, lunch och middag på balkongen och däremellan uteliv med annat. Så här får det gärna fortsätta, då lever jag här och nu.

Ditte sa...

Vad roligt med så långväga bokmärke och med denna fyndiga text. Perfekt!
Och i övrigt tyckte jag dina bilder väl platsade på fritidsbank och bänk. Humor här! Gillas!
Kul att läsa dina svar på frågorna. Vad gäller "sommarpratare" sp brukar jag lyssna, men oftast reprisen på kvällen. Eller ladda ner. Lyssnar överlag en del på P 1 som jag tycker har en hel del bra program.

LillaSyster sa...

Idag har jag haft en post it lapp till bokmärke, de få stunderna jag har lämnat boken för att laga mat och äta. Nu är den slut..... Sofie Sarenbrant kan konsten att trollbinda sina läsare.

Orsakullan som blev mamma vid 20, porslin, pudelmamma & specialpedagog sa...

Där kring sol eller regn är vi lika :D. Får medge att jag har svårt för regn och rusk ;D. Fast det vet du ju redan och jag om dig med för vi är tydliga sommarmänniskor båda två :D. GIllar det där med människan som utnyttjar bänken till solstol :D.

Ama de casa sa...

Snällt av Byblixtra, klimatsmart också :-)

Jag har lyssnat på mängder av sommarprat, men det var länge sen jag lyssnade direkt på radion. Laddar ned till mobilen och lyssnar sen via nån av våra "fräna" (blåtandshögtalare) i bilen eller vid nåt terrasshäng eller så.

Kyrkor ser jag oftast utifrån, men inte alltför sällan går jag in och kollar. Det brukar vara väldigt vackert där inne och dessutom svalt och skönt. Men tar dom betalt då får det vara.

Ha en fin söndag!

Gunnel sa...

Perfekt med en Fritidsbank, men den där fritidsbänken ser lite hård ut att ligga på. Jag föredrar helt klart också sol...och gärna regn på natten så jag slipper vattna i trädgården. Läste listan på årets Sommarpratare och där var en hel del intressanta. Får se om jag nu kommer ihåg att lyssna på dem. Ha en trevlig söndag.

Klimakteriehäxan sa...

Jojo, får man bokmärken levererade till sig kan man väl hålla på i evigheter... :-D
Jag tänker att jag ska ha nåt återfall, men kommer ofta på nåt annat lördagsämne att blogga om. Vill ju variera mig, inte för att jag vet om nån mer än jag själv bryr sig, men ändå!
Bal har jag aldrig varit på, Sommar har jag huvudsakligen slutat lyssna på och i kyrkan hamnar jag ibland. Då handlar det nästan undantagsvis om begravning, men bröllop är roligare! Sonen gifte sig i kyrkan (till min stora förvåning) i oktober, det är nog senaste kyrkobesöket tror jag.

tanthuset.blogg.se sa...

Fritidsbanken har jag hört talas om, en smart idé där vem som helst kan ha "råd" att utöva idrott, mycket bra! Snyggt bokmärke!
Ha det så gott denna äckligt varma söndag ;)

byblixtra sa...

Det var fler varianter av fritidsbanker. :-)