onsdag 17 juni 2020

Onsdagsmix med svar på Orsakullans frågor


Snyggt var det för cirka tio år sedan.


Trots att det är ett fodral för en Polaroid kamera så passar det perfekt till min Sonny III.

Sommardopp
Orsakullan undrar om jag tagit mitt första sommardopp än. Nej, det har jag inte gjort och kommer troligen inte göra heller;-) 24-25 grader i vattnet, ni vet…

Myggbett
Trots regn i två dagar nu har jag inte sett en enda mygga, broms eller knott. Bara några humlor. Med andra ord jag har klarat mig än så länge. Insekterna verkar inte riktigt gilla min blodgrupp heller;-)

Mitt första jobb
Mitt första riktiga jobb var som översättare/tolk för ett farmaceutiskt företag. Hur tråkigt som helst, men då var det himla bra betalt;-)

Färgglad ersättare
Efter tio år av trogen service hade mitt snygga kamerafodral gort sitt. Efter flera månaders letande hittade jag äntligen en färgglad ersättare hos Amazon. Klickade hem det nya fodralet innan jag fick min nya Sonny 5, vilket ju inte var så smart. Men vilken tur (inte skicklighet) jag hade, det passar perfekt till min Sonny III:-)

Det är Orsakullan som håller i ”Juni 30 dagar”.

13 kommentarer:

nalta norrland sa...

Himla tur Du haft som sluppit myggen ;-) här har vi 9nvation å efter kvällens regn lär det inte bli mindre mygg.
Nu får jag icke kliande utslag men det är enerverande då de kretsar runt ansiktet och biter sig blodiga i mitt hår.

Kamerafodral är en slit å slängprodukt... trodde jag, men Du bevisar motsatsen :)

Ditte sa...

Vilken tur du hade att det nya fodralet passade. Hilma snyggt är det. Skulle behöva bättre fodral till båda mina Canon. De jag har nu är tunna varianter från Marimekko och kraftigare behövs. Får kika på Amazon och se. Kanske något finns. Annars kamerabutiken. Men då är de ganska trista i färgen.
Inga myggor synliga här heller. Bra så för de gillar mig. Några humlor kan passera men inget annat.
Kul med översättare som första jobb.
För egen del började jag som 12-åring packa varor i kundernas kassar på lördagar. Och som 15-årong blev det EPA i Solna Centrum där jag sålde mjukglass. Ja, sedan avancerade jag Och det mer riktiga jobbet blev som guide/reseledare när jag var 19.

Emma, Sol som sol? sa...

Förstår att du gillar fodralet, väldigt snyggt!

Så du är också surblodad! Läste just att myggor föredrar de som har blodgrupp O men det är klart att någon måste vara undantaget: jag. Myggorna sätter sig på mig men sticker igen. Fel ordval, de flyger iväg utan att sticka. Men de ÄLSKAR mannen min, de kan inte motstå honom.

Geddfish ♥ sa...

Man måste ha ett fodral till sin kamera och mobil. Det har jag förstått. Himla lätt att tappa dem och att de går sönder.
Skojsigt med lite färg också på fodralen, så att man hittar apparaterna ;)

Översättare, det var ju ett jättekul jobb! Jag skrev mitt första "riktiga" jobb, men kom att tänka på att jag hade ett sommarjobb som kontorist på skolan. Renskrev alla elevers betyg.


Orsakullan som blev mamma vid 20, porslin, pudelmamma & specialpedagog sa...

Jag har hört det där med att mygg föredrar vissa blodgrupper, men är tydligen favoriten 0 . Så himla surt... Inte nog med att man inte tål dem man ska dessutom ha en blodgrupp de föredrar ;D. Gällande sommardopp är vi lika återigen :D.

Paula sa...

Vad har du för blodgrupp, byter genast med dig! Jag har ARh+, alla insekter älskar mig, men, kanske spelar också blodvärdet in. Mitt ligger på 157 typ ... Visst är det så att bor man i tättbebygt område så slipper man mycket av sommarens plågor, men nä, jag vill nog inte byta ändå...
Översättare, så kul, svenska-engelska eller?, jag har jobbat en del som översättare o tolk finska -svenska, kul jobb med ord och språk

LillaSyster sa...

ja ibland ska man ju ha turen på sin sida! Bra när jobben är välbetalda än bättre när de samtidigt är roliga =) Snygg fodral! Ha en bra torsdag=)

tanthuset.blogg.se sa...

Det måste ha varit bra kvalitet på det där fodralet! Hoppas det andra håller lika länge, snyggt är det med färg, så där.... Jag vill ha en ny kamera MED fodral! Objektivet på min krånglar och det är inte kul när man ska zooma...
Önskar dig en GLAD MIDSOMMAR nu :) Kram!

Ama de casa sa...

Jättesnyggt fodral! Vilken tur att det passade :-) Jag har inget fodral till min kamera, kanske inte så konstigt att jag förbrukar kameror på löpande band. Fast den får åtminstone bo i ensamt majestät i ett ytterfodral på handväskan :-)

Mygg... Jag vet inte om du märkt det, men det pågår en intensiv myggjakt hemma hos oss nu. Det var ett bra tag sen jag fick nåt bett, så jakten går ju rätt bra :-D

Klimakteriehäxan sa...

Har samma upplevelse som du: inga bitande insekter. Underbart! Ditt kamerafodral är jättesnyggt. Och vattnet i sjön väldigt badbart ... tar en liten simtur varje dag!

Gunnel sa...

Tjusigt fodral och vilken tur att det passade. Några mygg har jag inte sett till eller känt av än, men en del getingar är på krigsstigen här. Måste försöka leta upp var de bor. Det är inga individer jag vill ha som granne.

Christian sa...

När jag ser de färgglada fodralen associerar jag till.....godis :)

byblixtra sa...

Snyggt lila fodral till kameran!