onsdag 3 juni 2020

Roligt sommarminne


En jättefin sommardikt som jag fick av Yvonne. 97 dagar kvar av sommaren alltså. Så NJUT!


Proffsfotografering på G.


Testing, testing. Kunde ju inte låta bli att testa min nya Sonny med 30x optisk zoom. Det gick sådär skulle jag säga. En rörlig hangglider med motor var kanske inte det lättaste motivet direkt. Måste nog leta fram mitt lilla stativ eller kanske jag ska låna stativet i förgående bild;-)

Efter tre helt underbart soliga dagar kan jag bara konstatera att ni nog får stå ut med ganska sena inlägg från min sida framöver – om vädret håller i sig vill säga. Skulle det slå om ska jag ta itu med den nya versionen av blogspot/blogger. Vill gärna förvarna er om den nya plattformen, för om jag inte lyckas lägga upp ett inlägg vet ni att jag inte har drabbats av Covid-19 utan av ren och skär okunskap;-)

Sommarminne från min barndom
Orsakullan vill att jag berättar ett sommarminne från min barndom. Inte lätt, då jag har många roliga minnen. Men en sak minns jag speciellt, då den återkom varje år när temperaturen nådde 24 grader.

Vattenslang
Är visserligen uppväxt i hus med stor trädgård, hönsgård, gräsmattor och blomsterrabatter, men en pool fanns där inte. Ingen badbalja heller. Det räckte så gott med en vattenslang, som i vanliga fall användes för att vattna grönsakslandet och gräsmattorna med mera.

Iskallt vatten
Nej, vattnet var inte uppvärmt (såklart) utan iskallt. Minns så väl att min pappa med vattenslangen i högsta hugg jagade min bästis Ruth och mig runt hela trädgården. När vi var dubbelvikta av skratt, genomblöta (och rejält nerkylda) kom min mamma med handdukar och serverade alltid en portion hemlagad jordgubbsglass med vispgrädde. Ett himla roligt minne faktiskt.

Det är Orsakullan som håller i ”Juni 30 dagar”.

PS. Som ni ser har bilderna ingenting med inlägget att göra. DS.

18 kommentarer:

nalta norrland sa...

Ha ha så kul att Din far jagade Er med vattenslangen... måste varit en uppskattande lek :D

Ett av mina sommarminnen är från det jag var så där sex, sju år och är hos min faster å hennes familj ihop med min farmor, jag och min tre år äldre kusin är ute på sjön med båt hela dan å fiskar... när vi kom hem lagom till kvällsmat så blir det havregrynsgröt :) jag å min kusin nästan slåss om att få äta upp det sista så... sjön suger :)

Geddfish ♥ sa...

Vilka roliga sommarminnen! Jag skrev ner något men herregud, jag har hur många roliga minnen som helst egentligen.

Första bilden är underbar. Vi ska slå vakt om sommaren nu!! Njuta av bare katten!

Det där med nya Blogger går nog an om man gör ett inlägg på studs. Men jag som vill förbereda lite bilder och sen skriva texten efterpå, där funkar det inte. Alltså inte att ta upp och redigera. Det går, men är jätteknöligt. Jag har liksom testat. Men därtill är vi väl nödda och tvungna nu.

Ditte sa...

Dikten är verkligen tänkvärd. Det är här och nu som gäller och likadant är det ju med livet i sig också.
Kul att du testade din nya Sony men ett stativ kan nog vara bra. Jag har
40 x optisk zoom på en av mina Canonkameror och det är knepigt att få till skarpa bilder man zoomar in utan stativ. Och än knepigare om föremålet rör sig.
Visst har vi haft strålande dagar. Bara att tacka och njuta.
Har förstått att en ny version av Blogger/Blogspot är på gång. Men jag förstår att du inte vill pyssla med den i detta fina väder.
Vad gäller WP så gäller nog inte ändringar alla. Jag har inte hört något men har Wp.se. Har inte sett något heller som är annorlunda.
Så det återstår att se.
Vilket roligt minne. Kan tänka mig att du kan le åt det än idag.

KajsaLisa sa...

Förstabilden ser verkligen seriös ut.

Emma, Sol som sol? sa...

Ingen i trakten hade pool utan det var vattenspridare på gräsmattan som gällde. Jättekul att leka med! Det är något speciellt med vatten som sprutar!

Susjos sa...

Den fina dikten hade jag också på min blogg, den 1: à juni , visst är den underbar!
Nya bloggar vet jag ingenting om, men har ju genom er bloggare förstått att nåt är på gång?
Vilket härligt sommarminne du berättar, jag är tvärtom uppvuxen i miljonprogrammens lägenheter i Falun, men minns med glädje besöken på landet hos farmor och farfar!

PS. Ja, det är trevligare att gå på utedasset nu när det är varmare ute! DS

Paula sa...

Ja du gav dig verkligen in på en högoddsare att fota! Men övning ger färdighet! Ingen skulle få upp mig där i luften, jo förresten några miljoner kanske....USDOLLAR..eller EURO.
Vilket fint sommarminne! Vattnet i vattenslang är verkligen iskallt, men som barn fixar man det mesta. Hemlagad jordgubbsglass jo jag tackar! Själv hade jag nära till lokala mejeriet på mitt "landställe", där fick man gå i direkt i mejeriet och handla sin glass. Och doppa pinnen i smält choklad!

Ama de casa sa...

En väldigt fin dikt, såg den hos Susjos också :-)

Att springa under vattenspridare var roligt i barndomen :-) Fast vi var mest ute i sommarstugan som låg vid havet. Där fanns det också iskall svalka att få ;-)

Att zooma så mycket och hålla stadigt är en omöjlighet... Jag tycker du lyckades rätt bra ändå - man ser ju vad det är :-)

Hoppas för din skull att det blir fortsatt sena inlägg :-)

Gunnel sa...

En mycket vacker dikt. Ja, det gäller att ta vara på sommardagarna. Här ska vi nog få rejält med regn i natt om prognosen stämmer. Det behövs visserligen, men det får inte hålla på för länge. Jag är också lite skeptisk till nyordningen på bloggen. Känner inte riktigt för att börja på något nytt. Kram

tanthuset.blogg.se sa...

En tänkvärd och fin dikt <3
Att fota rörliga motiv är banne mig inte lätt, alltså....du har inte en funktion där du kan göra serietagning?? Flera bilder i sekunden, då händer det att åtminstone nån blir bra, men å andra sidan, så ser man ju vad det är på din bild :) och egentligen är det lite fotokonst över den!
Bra att du förvarnade om bloggen, man vet ju inte vad som händer med människor som "försvinner" nu för tiden! Huvva....
Ditt sommarminne är ju bara helt underbart, jag kan se allt framför mig <3
Hoppas din torsdag blir bra också och att solen skiner på dig, kram!

Eva sa...

Jättefin dikt som man gärna tar till sig. Spännande med kameran. Värre tydligen med blogspot. Ska ge mig i kast med Wordpressblocken idag, men har egentligen varken tid eller lust. Tycker de har valt en väldig tokig tid för dessa ändringar. Blogaktiviteten brukar väl oftast avta just under sommaren. Har också barndomsminnen av vattenslangar med iskallt vatten. Ha det bra!

Klimakteriehäxan sa...

Bra dikt! Vi hade också slang. Fast vattnet var skållhett eftersom slangen låg i solen, man fick vänta ett tag innan man lät strålarna träffa kroppen ... Pool hade absolut ingen i min närhet när jag var barn.

Klimakteriehäxan sa...

PS jag har också kollat nya blogger och är inte särskilt positiv ... tycker allt verkar bli lite krångligare?
https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2020/05/liten-fraga-till-blogspot-bloggare.html

LillaSyster sa...

Härligt sommarminne, idag är det svalare ute. Jag sitter och väntar på att få komma in till naprapaten. Ha en bra dag!

Äventyret framtiden sa...

Ett mycket härligt sommarminne och på det jordgubbsglass med vispgrädde !
Det har utlovats regn till helgen så då får vi väl alla sätta oss ner och nyBloggera. Jag har kommit igång men inte så mycket mera än så.
Jättefin dikt och faktum är att den suddiga bilden är spännande!
Det är mycket med det nya just nu :)

Annette sa...

Vilket fint minne! Man kunde ha så kul bara med en vattenslang, eller genom att springa och hoppa igenom vattenspridarens vattenstrålar, eller bara springa ute i regnet. Jag tror faktiskt att det skulle vara precis lika kul i dag, i mogen ålder, bara det att sådana saker blir roligare när man är minst två, att hoppa genom en vattenspridare ensam är inte så kul. Skall se om jag får med mig Patrik på idén, om jag lyckas kommer det bildbevis i bloggen ;)

Carita Liljendahl sa...

Ja, vi ska vara glada åt allt det vi har, inte sörja det vi saknar.
Kram!

Anni sa...

Vilket ljuvligt minne <3
Undrar så vad nya versionen av Blogger innebär. Hoppas verkligen att det inte blir något krångel.