måndag 29 juni 2020

Glad måndag


En ovanlig syn att vakna till - moln.


Klockan 11:30 var det det fortfarande "kyligt", det vill säga runt 20-21 grader, och då åker varmare kläder fram.


Som ni ser ordnade det upp sig. Några timmar senare kunde man återigen vara lättklädd. Och om ni tror att paret tar det där med social distansering på stort allvar så har ni både rätt och fel. De grälade nämligen ganska ordentligt på väg till sittgruppen. Så kvinnan som ni ser längst ned till vänster i bild tog det säkra före det osäkra.

I morse var det första gången sedan Midsommarafton att jag vaknade till en grå himmel, en väldigt grå sådan. Såg lite vatten på balkongen och drog slutsatsen att det måste ha regnat under natten. Helt okej! Det får gärna regna så mycket det vill, bara det sker under natten. Då blir jag glad

Världens åskväder
Någon timme senare informerade grannen om att det dundrat och blixtrat samt ösregnat som bara den runt klockan fyra i natt. Ooooops! Jag hörde precis ingenting. Sover uppenbarligen som en stock, och det ska man väl vara glad för i min ålder.

Det ordnade upp sig
Lite svalare var det också, bara 21 grader i morse, men det ordnade snabbt upp sig runt klockan 12. Molnen försvann och temperaturen steg till behagliga 25 grader. Ytterligare en anledning att vara glad alltså:-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

13 kommentarer:

Ditte sa...

Visst blev det en glad måndag men ovanligt att se lite moln. Vi hade halvsol vid 9-tiden så det blev frukost ute på balkongen, Men i natt både regnade det och åskade. Rejält. Var uppe och stängde balkongdörren och lite av sovrumsfönstret. för att det inte skulle regna in. Men somnade om-
Jag är ju ingen frusen person så kläderna var som de brukar. Och det utan att bli varm.
Här blev det även idag balkongmiddag och just nu +22 hos oss. Helt ok.
Trevlig kväll.

Geddfish ♥ sa...

En svalare dag behövdes idag, faktiskt. Lite så där oväntat. Jag älskar värmen, men den har varit liiite jobbig, faktiskt. Men jag kan lätt stå ut ändå.
Men, vad konstigt med det grälande paret, jag ser henne inte i vänstra hörnet?
25 grader är OK att vara glad över!

Klimakteriehäxan sa...

Börjar känna mig riktigt hemma på din gård!

Emma, Sol som sol? sa...

Ja, tänk om det alltid endast regnade på nätterna! Fast det skulle egentligen bli lite tråkigt i längden. Inga överraskningar.

Susjos sa...

Regnet behövdes verkligen! Vaknade du inte av åskan och regnet i natt? Jag vaknade vid 06 tiden , trots nedsatt hörsel och öronproppar så vaknade jag av dunder och spöregn, haha! Men det var inga problem att somna om.
Skönt att värmen fortfarande är kvar, så det känns att det är sommar!
Ha det gott!
Kram

Förresten,har du läst Malin Persson Giolitos ” Bortom varje rimligt tvivel” ?

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Så skönt där att slippa lyssna på eländet tänker jag. Sommarmänniska som man är blir man trots att det visst ska vara bra med regn, upprörd att det vågar sig fram och speciellt tätt följt av blixtar och dunder :-o

LillaSyster sa...

Jag ska spana in bloggen du tipsade om, tackar! Inte en droppe regn, så jag får fortsätta att vattna, men då får jag ju själv bestämma hur mycket =) Ha en fin tisdag!

tanthuset.blogg.se sa...

Många glädjeämnen där om man bortser från grälet men man kan ju vara glad över att inte vara delaktig förstås!
Igår kom det mycket efterlängtade regnet även till oss, potatisen i jorden jublade! Jo, jag tror faktiskt att jag hörde det <3
Ha en glad tisdag också, BP! Kram!
PS Tack för fina ord hos mig <3

Annette sa...

Tydligen enormt åskoväder med fler än hundra blixtar, men jag märkte inte heller mycket av det. Jag gick visserligen upp för att dra ur kontakter vid femtiden, men sedan somnade jag om direkt. Tror att värmen gör att man sover så djupt, åtminstone tycker jag att jag att jag är tröttare än vanligt och bara masar mig fram när det är 30 grader inomhus och lika varmt utomhus. Vi får väl se om jag får mer gjort den här veckan, när jag inte kan skylla på värmen ;)

Ama de casa sa...

Jag skulle faktiskt inte ha nåt emot lite regn nu. Ett sånt där fint sommarregn... Fast såna har vi inte här. Regnar det så tokregnar det som regel så att det blir översvämningar på gatorna och stränderna spolas bort. Sen brukar regnet ha sand med sig också. Okej. Jag ångar mig. Jag vill inte ha regn nu :-D

Härligt att värmen kom tillbaks till er! Runt 25 är den bästa temperaturen tycker jag :-)

Ha en glad tisdag!

Eva sa...

Märkligt med det lokala vädret i Stockholmstrakten. Vi på Ekerö hade bara åska på avstånd och lite lagom med regn. Hörde att det varit slagregn på vissa ställen. Man undrar vad de grälade om. Jag tror folk börjar bli rejält stressade av coronan, karantän och avstånd, uteblivna resor mm och så denna fruktansvärda hetta till på köpet.För att inte tala om de som blir permitterade och uppsagda och allt annat elände som följer i pandemins spår. Tack för infon om sjuktransport. Hade missat detta. Nu kan jag ta mig till min audionom i stan med denna transport.Ha det skönt på balkongen!

Christian sa...

Undrar vad alla dina fotoobjekt skulle säga om de visste..... :)

Mias Mix sa...

Ja tänk vad man vänjer sig snabbt. Har försökt vädra ut den tropiska hettan så gott det går i lägenheten, men sen när det blev 23 grader inne då frös jag nästan :) Väldigt läcker bild på era hus och himlen!