torsdag 25 juni 2020

Lite av varje


Snyggt och prydligt.


Kolla innehållet i "julgranskulorna" - lampor i lampor så att säga. Hur läckert som helst:-)


Återvinning när den är som konstigast. Vet inte om jag skulle vilja ha en toastol i trädgården, men fräckt ändå. Kolla till höger! Där har ni ett kök på en påle;-)

Precis som igår var det en absolut strålande dag idag med. Tänkte på alla som har semester på hemmaplan just nu. De kunde inte ha valt en bättre inledning på sin hemester, förutsatt att de gillar värme vill säga.

Västerort
Igår kväll mejlade favo kollegan Yvonne över ett perfekt bloggfoder igen. Hon hemestrar inte utan jobbar fortfarande, och igår var det Hässelby, ett område i Västerort i Stockholms kommun hon besökte. Västerort är ett ganska oskrivet blad för min del, men av bilderna att döma är Hässelby helt i min smak. Eller vad säger ni?

Odlingslådorna på innergården
Det var fler av er som undrade om vi boenden här i området kan förse oss med kryddorna som finns i pallkragarna jag visade igår. Det är HSB som ställt ut lådorna och sköter ”driften” av kryddorna. Så japp vi boenden har vår egen kryddträdgård på innerplanen och kan ta det vi önskar.

Det är Orsakullan som håller i ”Juni 30 dagar”.

PS. Sorry KajsaLisa, men även den här torsdagen kom jag inte på nåt tråkigt;-) DS.

15 kommentarer:

Ditte sa...

Nej,inte ett dugg tråkigt.
Antog att kryddorna hos er i pallkragarna var allmänna och det är ju helt suveränt. Såg liknande även hos oss men har inte testat dem-
Vad roligt att du fått lite bloggfoder från Yvonne. Kul med bilder från Hässelby. Lamporna i lamporna föll jag för direkt. Och detta med återvinning är ju roligt. Log när jag såg köket på en pinne. Kul idé. Vad gäller toastolen skulle jag inte för egen del välja just den. Men man kan ju tycka olika.
Vädret har ju varit jättefint men jag har liksom inte haft så stor glädje av det men unnar givetvis alla andra att njuta av det.
Önskar dig en fin balkongkväll.

Geddfish ♥ sa...

Vilket suveränt bloggfoder som du har fått, perfekt! Lamporna verkade görkul. Ja, resten är som smaken och baken.
Vädret har ju bara varit SÅ strålande och jag är SÅ tacksam. Har haft besök, verkligen efterlängtat, och då har jag pausat i blogglandia. Men i morrn är jag på G igen.

Emma, Sol som sol? sa...

Jomen lite kul är det ju att bygga upp ett velt badrum och fylla med blomster på det sätter. Saknar handfater!
Inte för jag skulle vilka ha det så hemma men på rätt ställe.

Lamp-i-lamporna var ju hur läckra som helst!

Paula sa...

Kan du tänka dig att jag har haft både ett handfat och en toastol i trädgården, jag tyckte de var superfräcka! Tyvärr kunde jag inte ta med dem när vi flyttade från torpet till lägenhet en gång för flera år sen, men jag tror att toastolen står kvar lika stolt i trädgården fortfarande! Kanske ska jag passa på att gå förbi där i sommar och vara lite nostalgisk?
Nej, temperaturen är inget för en isbjörn som mig. Och hundtassar tycker inte om het asfalt, inte om vattenbad heller dessvärre.
Men, vi fixar detta, det kommer en vanlig svensk sommar, även till mitt pörte, kanske redan nästa vecka!

Susjos sa...

Vilka coola bilder, och från Hässelby minsann! Inte för att jag kan så mycket om just Hässelby, men bodde i närheten ,i Råcksta nära Vällingby, och närmaste granne var Beckomberga sjukhus! Ja, det var en landstingslägenhet jag bodde i.

Gillade också de coola lamporna i julgranskulorna, superhäftiga ju! Och det är verkligen inte en tråktorsdag, sol, bad och värme, kan man ha det bättre på semestern på hemmaplan? Nä, jag tror inte det!
Ha det fortsatt gott!

KajsaLisa sa...

Äsch man kan väl ha kul som omväxling :) Gillade toastolen, helt i min smak.

LillaSyster sa...

Den där smides soffan/sängen den skulle jag behöva till mina pioner. jag tittar alltid efter sådana då jag är på loppis. Någon gång måste jag väl hitta något som passar. Den som söker den finner heter det ju. Mycket snyggt på er innergård men toastolen den kan jag också vara utan. Ha en fin fredag, nu ska jag hänga på låset då Ica slår upp sina portar.

Anki sa...

Häftiga trädgårdsprylar ... toastolar är inte såå ovanliga, vet ett par inte alls långt bort :)
Önskar dig en fin fredag med skönt balkonghäng i värmen :)

Ama de casa sa...

Är det det där första man kallar för en blombänk? Läckert!
Vi hade en toastol i trädgården ett tag, men det var bara ett tag tills vi kom iväg med den på tippen ;-)
Dom där lamporna i lamporna var fräna! Fast det får mig att undra lite ungefär som jag undrar hur man får in skeppet i flaskan :-D

Ha en lika otråkig fredag nu :-D

PS: Tänk så rätt du hade i att vi inte var så långt ifrån Emma... :-)

nalta norrland sa...

Förra sommaren hade jag planer på att vi skulle göra en installation :) ja en typ rörmokar-installation med toalett, tvättfat och spegel utomhus å med blommor planterade i toan å tvättfatet,
det blev aldrig av.

Igår kväll och under natten har det åskat rejält.

Idag är det plötsligt svalare, "bara" + 24.

Christian sa...

Fotona gillar jag, värmen mindre..... :)

Annette sa...

Det finns helt klart många inredningsstilar :)) Jag pratade någon gång med en kille som hade lyckats övertala sin tjej att lägga en bordsskiva ovanpå bilfälgar och ha som vardagsrumsbord.

Tack för all pepp, BP. Det uppskattar jag.

Hanneles bokparadis sa...

kranvatten funkar bäst i längden.

Orsakullan som blev mamma vid 20, porslin, pudelägare & specialpedagog sa...

Det finns en i en by till Falun (Vika) som har en toalettstol ut efter vägen som de sätter blommor i varje år. Förra året snodde någon den ;D. I år stod det en ny där ;D.

Anni sa...

Den delen av Hässelby har jag visst inte varit i. Nu var det ju ett tag sedan jag hade anledning att vara i Hässelby, så det är inte så konstigt. Någon har fått ge utlopp för sin kreativitet, ser jag! Undrar om de där kulorna är likadana som de jag har tänkt använda på Castor? Just lampor som fyllning passar inte där, men din bild stärker mig i tanken att något ska skyltas!