fredag 5 juni 2020

Fem en fredag: Vecka 23 – "Solsken"


En fin ampel med olika blommor på en grannbalkong.


Visst går det att ha en djungel även på en balkong. Gissar att växterna uppskattar både regn och solsken. Mest regn tror jag;-)


Det var bara 17 grader varmt idag. Men är det sommar och sol så räcker det med en t-shirt. Tycker om dessa sammankomster på innergården. De olika sällskapen lägger verkligen ned sin själ i att duka fint och göra fikastunden hemtrevlig.

1. Vilket är ditt första tecken på sommar?
Ljusa, långa kvällar och konstigt nog när den gula geggan som heter pollen invaderar balkongen.

2. Vad har gjort dig glad idag?
Ett långt samtal med många skratt med bästisen Yvonne. Ja, och så lyckades jag med att göra pocherade ägg i mikron för första gången. Tack Google för att du talade om för mig att man kan pochera ägg på det viset och hur man skulle göra:-)

3. Vilken är den ljusaste platsen i ditt hem?
På morgonen är det köket, på eftermiddagen är det vardagsrummet. Men om balkongen räknas som ”uteplats” så väljer jag den. Den ligger i solen från cirka klockan 10:00 till 18:30.

4. När senast kom sol efter regn?
Det gör den väl förhoppningsvis alltid;-) Senast det regnade var nog förra lördagen eller om det var söndagen. Men i måndags sken solen hela dagen. Det var förresten årets varmaste och hittills enda dag med balkonghäng till midnatt.

5. Vad gör du helst en solig dag?
Innan ryggeländet slog till var det långpromenader med många pitstops. Nu njuter jag mest av balkonghäng. Inte så dumt det heller:-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

21 kommentarer:

tant Hannele på Hisingen sa...

jo, dagarna långa och ljusa, lätt klädd, häng med en god bok... i skugga

Bokdamen sa...

Fina bilder. Hoppas på en fin sommar med lagom värme. Nu regnar det här, få se om det blir solsken imorgon....

Ama de casa sa...

Vilka härliga balkonger du har i närheten av dig! Ja, din är också fin såklart, med alla härliga färger :-)

Första tecknet på sommaren här är att vi kan lägga bort koftorna som är våra "vinterjackor".

Igår kom det en rejäl regn- och åskskur här. Men den gick snabbt över och idag har solen strålat igen. Älskar det spanska klimatet :-)

Jag önskar verkligen att ditt ryggelände går över. När det gjorde det för min del så tänkte jag att jag skulle prisa varje dag som jag INTE kände att jag hade en rygg. Det har jag glömt nu...

Ha nu en fortsatt fin helg!

Geddfish ♥ sa...

Du, som jag, gillar ju att hänga på balkongen, men då ska det också vara varmt och skönt, vilket inte jag direkt har på kvällarna annat än när det är en varm sommar. Och värme vill vi ha!

Mysigt på din innergård, verkar populärt att fika och luncha där, skoj!
Mycket pynt på balkongerna. Man har det som man trivs, jag vill ha lite grand bara.

Har du besvärlig rygg ff? Ingen paus? Mitt går ju i skov så jag har varit fri länge, om jag sköter mig. Felsteg, snedsteg, smärta direkt.
Önskar dig en felfri sommar, om man kan säga så ;) men först en fin fredagskväll!

Paula sa...

Heeej, du din stackare med ryggeländet, jag märkte idag av min rygg mer än vanligt, det går inte att stå på ett hårt golv i fem timmar på raken! Glad att jag sagt ifrån mina loppispass...
Din balkong skulle bli för solig och varm för mig, men med ett parasoll kanske problemet vore löst...
Är lite avis på din intressanta utblick över grannskapet, h är händer absolut ingenting om inte en skata eller kråka hoppar jämfota! Trevlig helg

Ditte sa...

Visst är det bra med en balkong där man trivs, har sol (och skugga för min del)och även har en hel del att titta på.
Kul med bilderna på de två helt olika balkongerna. Otroligt att ha fått till djungelbalkongen.
Så roligt att innergården används så flitigt. Så är det hos oss också. Och än mer nu när man kanske inte bjuder in vänner till sin egen balkong.
Tack för tipset att göra porcherade ägg i ugn. Har inte gjort det men lyckats med dem i kastrull. Dock ett vågspel.
Väldigt trist med din rygg men en" bra" balkong hjälper i alla fall upp.

LillaSyster sa...

wow vilken grönska på den balkongen, de har lite att vattna på. Skönt med balkonghäng=)
Tack för omtanken och tipset om skroten, men troligen finns det inget där att hämta och jag vill inte ha något så gammalt igen. Nu är det nya grejer ditsatta, inväntar bara en slang. Räknar med att byta tillbaka bil på tisdag. Idag har det regnat så gott som hela dagen. Det behövde gräsmattan och dahliorna. Ha en fin helg!

Klimakteriehäxan sa...

Pochera ägg i mikron? Måste googla!!! Ja vi har samma syn, lite åt det defaitistiska hållet, när det gäller regn och sol ... Hoppas du får en fin helg med flaggan i topp! Dina grannar har säkert balkongflaggor, det har inte jag - har du?

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Ja nog är pollen igång nu, ser inte framemot att städa balkongen igen. Det är lite därför jag alltid drömmer om att en dag ha en inglasad balkong. Eller ja en pensionärskuvös som min granne sa ;D.

Susjos sa...

Så mysigt att er innergård används så flitigt! Å jösses vilken djungel en del har på balkongerna, ja där krävs vatten, nu regnar det massor, men kanske inte in på balkongerna?
Ryggeländet kan inte vara kul, jag blir knäckt av ett litet ryggskott jag! Använder du TENS-apparaten något, tyvärr hjälper den ju bara för stunden, men det är alltid något!
Vad gjorde man utan balkong? Den är ju guld värd!
Ha det gott!

Mrs Calloway sa...

en balkong som är solig hela dagen måste vara härligt att ha.ljust kök är fint att ha. även vardagsrum

Emma, Sol som sol? sa...

Balkongen är ju helt otrolig! Vilken liten djungel! En vän i min ungdom hade också en sådan balkong, hon uutbildade sig sedan till trädgårdsmästare. Inte bara gröna fingrar, utan hela armar!

Familjenoe sa...

Fin innergård :) och fint med samtal med nära och kära, både på en innergård och i en telefon :)

tanthuset.blogg.se sa...

Vilka härliga balkonger!!!
Sommar?? Tja det är väl när man tvättat termobyxorna och bambuunderstället och dom ligger redo inför nästa vinter ;)
Ha en toppenlördag nu BP!!

Eva sa...

Himla trevligt det alltid är på er innergård. Fin grönska på grannbalkongerna. Du den där gula geggan med frömjöl kan man vara utan. Det har regnat här i natt (säkert hos er också) men den har inte försvunnit. Måste gå ut med vattenslangen och försöka spola och sopa bort den. Impad av att du porcherat ägg i micron!!!

Guldkryckan sa...

Gott med balkong där man kan hitta lite att fotografera, undertecknad har inte så mycket av den sorten tyvärr, om man bortser från ett skumt parkeringsdäck där man kan dokumentera skumma typer ;)

17 grader kan man ju stå ut med tycker jag ju, fast uppåt åtminstone 20 är ju att föredra om det ska vara optimalt tycker jag.
Fläktarna går för högtryck här på femte våningen, aningen kvavt i skrivande stund även om det på utsidan är just 17 grader idag på lördag.

Ha en fin nationaldag Bp....och skål. ;)

Herr Nilssons Fru sa...

Oj vilken växtlighet på balkongen, ser helt underbart ut. Växer är speciella och vackra. Men de där får man nog hålla efter så inte balkongen växer igen helt o de görs nog 😊 Här är ingen sommar idag, vi har haft regn i två dagar nu, kallt…brrrr. I morgon ska solen komma åter, de ser jag fram mot.
Härligt de här med vänner och långa samtal med skratt och gosaker 😊
Kramiz o fortsatt go Nationaldag.

Karoleen sa...

Dina bilder är alltid tänkvärda och visa vackra ögonblick! Så fint de gjort med sin sammankomst! Ha en trevlig helg!

Carita Liljendahl sa...

En sådan härlig djungelbalkong!
Nästa gång måste jag vara med i Fem en fredag... glömmer det allt för ofta, ska skriva upp. Man kan ju kombinera Flowers on Friday med det.

Anni sa...

Åh! Tack för tipset om vildvin på balkongen, det ska jag genast skaffa till sonen! (Som svar på din undran så var det äldste sonens balkong vi fixade med, han som flyttat upp från Göteborg. Lillhunken bor hemma ett tag till)

Åsa sa...

Det där med pollen märks om inte annat verkligen väl efter ett regn (som igår). Alldeles gult på ytan i regntunnorna.