onsdag 2 mars 2016

Vocación España – del 1 (Spain calling - del 1)


Denna ryggtavla var dagens bästa utsikt.


Eduardo och Edu samt havet i bakgrunden.


Fredrik Reinfeld kopian Eduardo.

Semestern är räddad
Några av er gissade att vi återigen har hamnat i Spanien och vårt älskade Benidorm. Å det har vi. Denna stad bjuder ju på allt och lite till inte minst med fräck och i mina ögon fascinerande arkitektur. Många enastående vackra vyer att titta på. Dagens bästa vy ser ni dock ovan! Semestern är räddad – eller ska jag säga min bloggabstinens botades redan efter tre dagar. Japp, jag svävar på "wifimoln" just nu.

Muchos gracias
Att jag blev av med abstinensen så fort kan jag tacka min fantastiska granne och hans väninna för. Grannen som vi hyr lägenheten av lyckades nämligen med konststycket att inom drygt en vecka få internet och ett otroligt snabbt wifi installerade i lägenheten. Vänninan som bor i Beniform och råkar vara ett tekniskt geni fungerade som kontaktperson och tolk med IT-företaget CloudWifi. Muchos gracias – 1 000 tack Manolo och Carmen.

Eduardo och Edu
Den otroligt trevliga killen Eduardo dök upp på utsatt tid – prick klockan 09:30 – jobbade hårt i en och en halv timme och allt fungerade direkt. Han fick inte bara rejält med dricks av mig utan fick även uppleva hur det känns när en medelålders tant slänger sig runt halsen på honom. Killen är förresten en kopia av Fredrik Reinfeld eller hur!!? Den runda söta parabolen är nu döpt efter ”bloggräddaren” Eduardo, men vi kallar honom kort för ”Edu”, parabolen alltså, inte teknikern.

Tack vare Manolo, Carmen och Edu kommer det nog upp ett och annat inlägg här de närmaste veckorna. Hoppas ni vill hänga med!

PS. Då datorn nu även fungerar som basstation för tv:n kan jag inte utsätta stackars maken för permanent tv-abstinens på kvällarna. Så hoppas ni har förståelse för färre kommentarer från min sida. DS.

29 kommentarer:

Rantamor sa...

Grattis grattis till "Edu", känns lika spännande som att dom precis på tv meddelade att prins Daniel ska hålla presskonferans och att vi säkert i Sverige har fått en ny prins/prinsessa.
Vi säger jag, menar ju att Viktoria, Daniel och Estelle har fått tillökning i familjen.

Hoppas att ni får trevliga dagar i Spanien.
Förstår att du kollat på fotboll ikväll når Sverige slog Norge med 1-0, heja heja.

Tjingelingen från Rantamor.

Kicki sa...

Va?! Jag som trodde du skulle vara utan i fem veckor!! Ser härligt ut! Ha det så underbart!

Husbilen-Ellen sa...

Så kul att det finns bra wifi. Det hade vi första dagen på den här ställplatsen, sen har det varit knackigt, men vi har det riktigt skönt!

Ditte sa...

Grattis! Tänkte nog att detta måste lösas! Internet finns ju att tillgå i Spanien. Och nu är det klart! Perfekt! Bra jobbat! Och de som gjort jobbet förstås. Bra att också ha tillgång nu till lite svensk tv om så skulle önskas.
Det finns manicker som man kan köpa här hemma på t.ex Kjell&Co som sätts i en kontakt i väggen och som förstärker wifisignalerna från närbelägna routrar.
Jag brukar medföra en vid resa till platser där internet kan vara klurigt eller signalen svag.Man vet aldrig så den ingår i bagaget...
Önskar er härliga dagar! Och njut!

Comsi comsa sa...


Grattis, förstår att du är glad och slängde dig runt halsen på honom. :D))

Ha det jättegott på alla sätt.

Kram ❤

Susanne sa...

Härligt att du är tbx igen.

Steve sa...

"Sväva på wifimoln". Det är till att ordna det bra för sig. Roligt även för alla dina bloggbesökare.

Sverige gjorde en bra insats mot Norge i 1:a halvlek. I 2:a blev det väl mycket "hönsgård". Men, ett steg närmare OS ändå.

Ni bor i a f inte på hotell Solana ser jag. TV-serien "Benidorm" är min enda erfarenhet av Benidorm.

Ha de gott och njut!

Susjos sa...

Nämen så kul!!! Krama Edu från mej med! Underbart att få lite liv från dej i Spanien...och vilken utsikt från balkongen, mamma mia!!!
Och ja, en prins är född på mitt jobb, och denna gång missade jag det helt..då jag är ledig i natt...men men ,man kan inte vara med överallt hela tiden, haha!!!
Fortsätt njut av värmen, det ser varmt ut !!!! Är väldigt avis!!!

KajsaLisa sa...

Tycker du är fantastisk ändå som kör på, visst förväntar man sig inte samma trafik som vanligt, passa på att njuta av mat sprit och sol nu :)

Marina sa...

Det blev alltså inga "fem veckor utan uppkoppling". Så skönt, både med tanke på bloggande och tv. Det låter för övrigt som en väldigt härlig tid att spendera i Spanien.

Anki sa...

Yes ... så himla bra ... och vi slipper att sakna dig alltför mycket :)
Ha det nu så bra ... njut av sol och värme!

Geddfish ♥ sa...

Grattis till snabb wifi - det underlättar ifall. Ifall man vill skicka iväg något intressant och sevärt! Och det vill man ju ibland!
Så skoj att se ett inlägg från er semester, upptäckte detta precis nu!
Gud, så härligt det ser ut, där ni är, njut nu ordentligt.
Här är ruggigt sketväder...
Må väl!

Maria sa...

Härligt att du är tillbaka redan!! Bra att det löste sig. Fem veckor utan BP hade varit jobbigt! Och jobbigt kommer du nog ha ändå!? Ska jag bada? Sola? Sova middag? Bada? Många jobbiga beslut framöver.....
Kram

Ama de casa sa...

Men vilka goda nyheter! Så himla bra för både dig och oss :-)

Fast lite underligt är det att du blir så glad över moln på semestern... Men det är klart, det är ju skillnad på moln och moln :-)

Denna dag ser inte ut att bli så dum den heller - här har vi sol och drygt 15 grader redan nu på morgonen.

Bienvenidos a España!

cat sa...

Nämen oj vilken räddare i nöden. Tycker nog att han ser trevligare ut än förre statsministern.
Grattis till snabbt wifi!

LissenTo sa...

Låter hur härligt som helst med semester till solen och snabbt wifi. Ha nu underbara dagar med utflykter, go mat och SOL

Tredje året i Hjo sa...

Han fick väl en puss på skulten också, Eduardo?

Stare Ström sa...

Tänkte väl att du skulle få wifi! Till och med i Uganda fanns det på de flesta lodgerna! Ser mysigt ut hos dig. Ta väl hand om teknikerna- du kan behöva dem igen! :-)

FREEDOMtravel sa...

Åh vad glad jag blir att det kommer ett blogginlägg härifrån! Jag som blev orolig att det skulle vara tyst i fem veckor!!! Och då fick jag svar på min fråga också, det blev Benidorm. Härligt!

cissi sa...

Vilken lycka...... Både för dej och för oss som kan fortsätta läsa din blogg även under din spanienvistelse-
Ha det fint där nere!

Marit Johansson sa...

Ja han var faktiskt lik fredrik reinfeld :) så lyxigt att ha wifi!

Marie i Skrifvarstugan sa...

Så härligt för dig att få njuta av sol och värme !

Ha det riktigt skönt !

Ulla Maria sa...

Mycket trevligt, inte minst för oss bloggbesökare som nu kan se fram emot Spanska inlägg.
Ser ut att kunna bli en förträfflig ledighet. Gott att det löste sig så smidigt med internet. Världen känns lite större då tycker jag.
Önskar er en fortsatt härlig vistelse.

Olga T sa...

Ha ha! Där ser man. Och jag unnar dig både sol o wifi! Så härligt! Kul att få lite uppdateringar från dig. Kram!

Miguel sa...

Muchas gracias desde el equipo de #Cloudwifi. ES agradable que los clientes nos hagan llegar sus opiniones sobre nuestro trabajo. Esperamos que su estancia en Benidorm sea muy placentera y que nuestro servicio de internet con cloudwifi sea estupendo.
visiten http://cloudwifibymiguel.blogspot.com.es o siganos en @cloudwifi_m gracias

Thank you very much from the team #Cloudwifi. It's nice that customers report us their views on our work. We hope your stay in Benidorm a pleasant one and that our internet service with cloudwifi is great.
visit http://cloudwifibymiguel.blogspot.com.es or follow us on @cloudwifi_m thanks

Thank you very much uit het team #Cloudwifi. Het is leuk dat klanten melden ons hun visie op ons werk. We hopen dat uw verblijf in Benidorm een aangenaam en dat onze internet service met cloudwifi is geweldig.
bezoek http://cloudwifibymiguel.blogspot.com.es of volg ons op @cloudwifi_m thanks

Helena sa...

Åh så härligt det ser ut! Jag tror inte jag behöver önska dig underbara dagar för jag inser att det har ni. Men jag önskar er det ändå. Kram

Mias Mix sa...

Nämen vad kul att du har internet :) Bra service, såklart han var värd både dricks och kram!!

Carita Liljendahl sa...

Visste väl att du umgicks i dom där kretsarna, med Fredrik ;-)

Eva Trillian sa...

Trevligt med en Edu i sitt liv :) Skönt att se att det mesta går att fixa, oavsett var man är ;)