lördag 12 mars 2016

Vocación España – del 10: Perfekt tajming för partaj


Soligt och mellan 14 och 18 grader idag. Perfekt tajming tyckte maken och jag för en trip till Alicante. Väl där möttes vi av en partajande stad. Utanför den centrala marknaden Mercado Central hade hundratals människor modell yngre samlats, och de festade som bara spanjorer kan göra. Helt underbart! De köpte tapas i olika former på marknaden, dukade upp på marken eller på en box och köpte öl på barerna på torget. Sedan blev det dans och sång. Inte en enda var full förresten. Vi satt på första parkett, njöt av en tapaslunch modell större och njöt för fullt klockan 14:00 mitt på dagen. Kan ni tänka er en sådan tillställning på det lokala torget i säg Enköping…
Gärdsmygen, känner du igen dig!? Hoppas jag lyckades fånga delar av hotellet du bodde på, men är inte säker.

Fler tillställningar
Stärkt av lunchen vandrade vi runt i Alicante och förstod snabbt att det var fler tillställningar på G. På en gata visades nya HD-motorcyklar, bilar och olika dansföreställningar ägde rum. Inte vårt stuk direkt, men en ett partajande Alicante är inte helt fel kan jag säga.

Fyrverkeri modell XXL
Väl hemma igen i Benidorm överraskades vi av ett fyrverkeri som hette duga. Återigen kunde vi njuta från första parkett tillika vår balkong. Benidorm Fallas veckan har börjat verkar det som:-) Perfekt tajming som sagt! Å om jag någonsin får till en bra bild på ett fyrverkeri så är ni de första som får se den;-)

23 kommentarer:

Meta sa...

Men så kul Där bodde mina föräldrar då de levde. Vilken lyckoträff.
Marknader och fester har jag varit på där också jätte kul. Man bör nog ha någon form av anknytning för att få ut så mycket som möjligt tror jag.
Ha det gott i solen
Kram Meta

Ama de casa sa...

Mycket bra tajming måste jag säga! Och man kan verkligen inte annat än att älska Alicante och spanjorernas sätt att festa :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Jag väntar fortfarande på att se en full spanjor som beter sig så som vi svenskar (eller engelsmän, finnar, danskar, tyskar...) gör.

De måste ha fler enzymer än vad vi norröver har, de där som många asiater har brist på, det som bryter ned alkoholen på ett trevligt sätt.

Per-Anders sa...

Härligt! Verkar ha varit en händelserik dag.

Shannara sa...

Ni verkar ha det alldeles underbart skönt där borta. Blir nästan lite avis när jag går här i snön... eller ja, inte nästan...

Praktiskt med alla små tips att spara på tills jag sparat pengar till en resa. ☺

KajsaLisa sa...

Spanjorerna verkar ha kul i alla fall :) Sköna mingelbiler.

Ditte sa...

Där prickade ni in helt rätt! Jättehärliga bilder och stämningen känns. Vi tar då och då en tur till Alicante och gillar extra både den läckra strandpromenaden med mosaikvågorna och gamla stan.
Visst är det festligt med allt firande och hag tycker det är så skönt att man i södra Europa festar och ändå minns vad man gjort.
Och nu blir det mer partajande med Benidorms Fallas vecka. Önskar en en härlig festvecka!

Anki sa...

Perfekt tid för ett besök alltså - och häftiga bilder!

FREEDOMtravel sa...

Härligt med värme och fest! Förresten... vart tig del 9 vägen??? ;)

Geddfish ♥ sa...

Härliga varma och festliga bilder, och du är en fena på att fånga människor från olika synvinklar, det blir liksom äkta!
Det är fint i utlandet, man ser inga störande element där, typ ragglande... bara äkta glädje.
Tack för fotorundan!

Olga T sa...

Ja jag känner igen mig! Dock inte det hotellet även om det var precis där fast mitt över stora gatan. Vad kul att ni fick se så mycket festligheter!
Vi hade precis pratat om att vi inte såg några fulla spanjorer utan bara glada, när vi samma kväll tyvärr fick uppleva det på en uteservering......där t.o.m. en av dem kastade upp sittande vid bordet. De personerna hade inte blivit serverade mer alkohol redan i ett tidigare skede om det varit i Sverige, men det blev de här. Men det är inte vanligt och jag har skrivit det förut tex. när jag var på Maderia vid karnevalen. Så många glada människor men inga som flippade ur.

Olga T sa...

PS: Tack för länken och nu har jag skyltat!

Steve sa...

Härligt välkomnande må jag säga. Men, hur kunde Alicante veta att ni skulle komma just den dagen?
Jag ujndrar oxå vart del 9 tog vägen.

Comsi comsa sa...Mycket folk, glädje och skratt visar dina dina bilder. :)

Kram ♥

Days by Johanna sa...

Låter som ni hade en trevlig dag och vilket avslut på kvällen :) Aldrig fel med första parkett :) Inga bilder på fyrverkeriet? :)

haha härligt vi har samma humor, misstänkte nästan det :)

Eva Trillian sa...

Ni verkar ha det fantastiskt bra på er semester :) Skönt!

Jacob sa...

Det verkar trevligt i Spanien. Jag har en fråga som inte hör hit men som förbryllar mej. Det finns en fotbollsspelare i Bayern som heter Philipp Lahm hur uttalar man hans efternamn? Är det som svenska lam eller lamm har för mej att det är samma uttal som sahne Ha en fortsatt trevlig söndag

Monica sa...

Härligt med fullt ös, här i Båtstorp
har det varit lugnt
Ingen fin helg som utlovades, dimma och
kyla men ganska mysigt att höra fartygens
mistlurar i skogen på morgonen.
Ha det bra

Tredje året i Hjo sa...

Tycker det ser ut som After Work i Hjo. Ungefär.

Anders W sa...

Vad skönt ni har det! Det blir en lång sommar i år!!!

anemonen sa...

Härligt härligt och så underbart att det var nyktert för det är inte så här när det är partaj. Är svensken månne rädd för att vara sig själv? såklart att jag fastnade för tjejen i jeans och svarta skor som var dösnygga.

Stare Ström sa...

Har just tittat på Marits bilder från marknaden i Arjeplog. Lite olika... :-)

Mias Mix sa...

Åh så roligt! De kan verkligen det där med att slappna av och släppa loss i utlandet :) Nej det skulle aldrig hända på torget i Enköping... inte i Gnesta heller... Men både i Bejing och olika ställen i Sydamerika upplevde vi samma sak.