söndag 27 mars 2016

Vocación España – del 23: Skyltsöndag #46

Här kommer sista Skyltsöndagen från Spanien, då vi tyvärr åker hem till Sverige om en vecka. Men jag hoppas att jag har fått ihop en rolig samling åt er även idag.

Kissnödig

Här gillar det att tajma när man blir kissnödig. På de offentliga toaletterna i Alteas fiskehamn i Altea gäller det att hålla sig mån-fre mellan klockan 13:00 och 16:00 samt under helgerna. Åt andra sidan sammanfaller tiden med siestan å då kan man ju göra sina behov hemma…

Hundförbud

Förbudsskyltar mot hundar finns precis överallt här på Costa Blanca. Å skyltarna är väl anpassade till de olika raserna tycker jag.

Vespa

Det är inte många engelska skyltar man ser här, åtminstone inte i form av dekaler. Kunde inte låta bli att skratta åt denna skylt som satt i bakrutan på en Mercedes Suv…

Mångfald

Jo då, man är väldigt kreativ med skyltandet här i Benidorm. Men den översta och nedersta förstår jag inte riktigt.

Fiskmåsar

Under gårdagens båtutflykt till Isla Benidorm, som är en del av Nationalparken Serra Helada såg vi tusentals fiskmåsar. Nej, jag är inte ett dugg förtjust i varken fiskmåsar eller duvor, men att se så många måsar på en och samma gång pratandes på ”fiskmånska” med varandra på nära håll var ändå väldigt imponerande. (Fler bilder kommer.) Å visst lydde maken och satte på sig sin solhatt. Observera att skylten är handmålad.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.
Alla som skyltar hittar ni här.

21 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Massor med skyltar! Och den nedersta avde blå fattade jag inte heller. Paintball? Den övre ska väl visa var det finns ett skötrum, kanske?

Ja du, de där hundskyltarna. jag har dem fotade jag med...

Geddfish ♥ sa...

Tack för kul skyltning!

Och den där toa-skylten påminner mig om när maken letade toaletter lika ofta som jag letade fotomotiv (han var ju sjuk).
Och jag har med en förbudshundskylt idag också ;)

Oj, här går tiden fort, så er semester är på sluttampen nu då, en vecka kvar!
Och än hinner vi få fler bilder från dig i ditt perfekta wifi-nät ;)

SkyltSöndagsKram ♥

Comsi comsa sa...


Hundförbudskylten är min favorit... :D))

Kram ♥

Ulla Maria sa...

Tackar för kul skyltning. Inte heller jag förstod all innebörd av den blå.
Fiskmåsar är inte heller min favoritfågel. Ruskigt aggressiva kan de vara och inte alls räddhågsna. Förra sommaren kom en kollega in i kontrollrummet och konstaterade att han för första gången haft nytta av hjälmen (något vi alltid måste bära i anläggningen). Som vanligt hade ett gäng måsar lagt ägg inom området och när han kom i närheten av boet gick måsen till anfall och högg i hjälmen.

Ditte sa...

Tack för flera goa skratt! Härliga skyltar, men jag klurar fortfarande lite på den blå wc skylten. Wc för barn, handikappade och män med skärmmössa. Och varför är rullstolen vänd åt fel håll. Antar att svaren finns någonstans....
SEdan gäller planering vad gäller toabesöken, men kanske finnns en nyckel på en hängare så det kan bli "self service" under siestatiden.
Trevligt med en tur till Isla Benidorm men mindre trevligt med alla måsar, men jag kan förstå att det var intressant att se och höra dem. (Tycker det räcker med allla måsar som finns inne i Stockholm och på Fjäderholmarna. Och här skjuter man ändå av en hel del.)
Ser fram emot fler bilder från Isla Benidorm och Benidorm för det är ju en vecka tills ni åker hem. Om ni inte stannar kvar förstås...

Marit Johansson sa...

Mycket bra skyltning av dig :) kom just på att jag ju har ett perfekt bidrag, tar och lägger upp det!

KajsaLisa sa...

Tycker öppettiderna sammanfaller dåligt med när man dricker öl :) Sen var den undre och övre rätt obegripliga. Skötrum kanske på den översta, men vad folk i skärmmössa har för speciella behov begriper jag inte

Anki sa...

Helt fantastiska skyltar! Den sista handmålade och hundförbudsskylten blir mina favoriter :)

Ama de casa sa...

Gillar verkligen den handmålade! Fast dom verkar inte vilja ha fler måsar där... Ser ut som om det är förbjudet för måsarna att häcka? ;-)

I övrigt verkar dom ha fått en viss vurm för "prickade" skyltar i Benidorm :-)

Steve sa...

Ett himmelrike för en skyltentusiast. Se nu till att ta ut det gottaste av sista veckan.

Ni kommer i a f hem till ett vädermässigt bättre Svedala än det ni lämnade. En tröst, om än klen.

Eva Trillian sa...

Önskar er en riktigt skön sista vecka :)

cat sa...

Har sagt det förr och säger det igen, spanjorer är bättre på skyltar än svenskar. Synd att det blir sista spanska skyltsöndagen.

Anita Malta sa...

En härlig skyltblandning som alltid här hos dig.
Förbudsskylten med vovven är ju riktigt söt ;-) Vet inte om det är så mycket säkrare att sitta på en Vespa än i en Mercedes och något förvirrande är de blå skyltarna. Den översta ser ut som en bebis så det kanske finns skötrum dit pilen pekar men den sista är klurig. En väldigt fin skylt den sista som är handmålad.

Bara en vecka kvar i Benidorm !! Njut nu allt vad du kan och kanske är det ändå så att borta bra men hemma bäst för nu är det ju vår när ni kommmer hem till Stockholm :-)

Carita Liljendahl sa...

Riktigt roliga skyltar och då jag läst spanska i tre år förstår jag ju en hel del.
Ha ett trevligt slut på påskhelgen!

Monica sa...

HAHA stackars hund ingen munter
uppsyn direkt;-)
Älskar dessa skyltar som egentligen
inte behöver någon text.
Ha det bra

Olga T sa...

Oj vad tiden går fort! Nu är golfsäsongen igång här så bloggandet har redan gått på sparlåga. Ni kommer hem lagom till våren. Perfekt att förlänga vårsäsongen sådär!
Fåglar i stora mängder är speciellt. Nästan skräckinjagande.

Kolonilotta sa...

Jag får väl anta att dom inte alls tar hänsyn till icke siestande turister i Benidorm.
Inte ok! :/


Skylt nr 3 passar mig utmärkt som inte har nått körkort.
Och utomlands behövd ju inget för Vespa! :)
Eller...?

Hoppas ni båda är nöjda med semestern så här långt.
Ni kommer hem alldeles lagom.
För nu är våren här för att stanna! :)
Kram! :)

Susjos sa...

Haha, de har roliga skyltar för att plocka upp hundbajs i Spanien! Synd att det inte görs i större utsträckning? Härliga skyltar som vanligt, jag är lite sen med min skyltning, och var fräck och la in den idag,men på söndagens datum...hoppas det är okey?
Fortsätt njut av Benidorm!

biggeros sa...

Rolig skyltning=)))
Jag får inte ihop WC skylten. Som du säger det gäller inte ha bråttom till toan med dessa konstiga öppettider÷)Finns alla konstiga skyltar bara i Benidorm=))))

Husbilen-Ellen sa...

Många roliga skyltar finns det!

anemonen sa...

Wow rena rama julafton i skyltar var det här. Hos mig är det torka men lova komma igen i helgen. Hoppas man ser skogen för alla träd. Jag menar skyltarna:-)