lördag 5 mars 2016

Vocación España – del 3

Några av er som följt min blogg ett tag undrar kanske varför vi ofta övervintrar i just Benidorm. Staden har ju ett rätt skamfilat rykte, inte minst tack vare eller ska jag säga på grund av tv-serien med samma namn. Själv har jag inte sett serien, men maken har sett några avsnitt och känner då inte igen ”vårt” Benidorm. Men visst finns det några skräckexempel på festande, ”adekvat” klädda engelsmän och holländare här. Fast de håller hus vid Levante. Å holländarna håller på att ta över den delen av stan. Vi bor vid Poniente, den spanska delen av Benidorm, där det knappt finns några utlänningar under lågsäsong. Här kommer några anledningar varför vi har åkt hit för sjätte året i rad.

Utsikt från balkongen

Jag menar att varje morgon mötas av den här glittrande vyn med skvalpande vågor från Medelhavet är inte fel kan jag säga. Frukost på balkongen med den här utsikten är värd mycket. Dessutom är grannens lägenhet som vi hyr helt suverän, speciellt då den nu även bjuder på wifi:-)

Utsikt från sovrummet

Inte är utsikten från sovrummet sämre. Okej, byggnaden Intempo som maken och jag har döpt om till ”glasstrut” är ett mycket sorgligt kapitel, men att titta på den 47 våningar höga fastigheten från sjätte våningen i vårt hus är faktiskt otroligt imponerande, om man gillar fräck arkitektur vill säga. Å det gör vi! Grannarna valde läget av sin lägenhet med omsorg som ni ser.

På tal om skyskrapare

Sedan kan man alltid åka upp till 43:e våningen på Hotell Bali och kolla omgivningen. Älskar även denna utsikt som måste vara ännu häftigare nattetid.

Ja, åsså kan man åka ned från våning 43 till bottenvåningen i en inglasad hiss på utsidan hotellet och häpna över vilka balla byggnader det finns. Många av dessa fastigheter är förresten bostadshus med bostadsrätter, inte hotell.

21 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Tack för alla utsikter och glittrande hav! Och balla skyskrapor. Jo, nog är det häftigt att kolla från högt upp i luften.
Härligt med en värmehälsning!

Det är värdefullt att sitta på en balkong och äta sin frukost - med havsutsikt.
Stjärna i kanten, där.

Ditte sa...

Havet, det glittrande havet och se detta till frukost är ju värt allt.
Jättefina och lockande bilder från benidorm, så en tur dit blir det under våren och med övernattning. För inte vill jag missa en skybar här uppe i skymningen och med den utsikten som kan erbjudas.
Jag förstår att ni trivs och det är stor skillnad på var i stan man bor. Minns även"gamla stan" i Benidorm som var väldigt trevlig. Och kanske stämmer det fortfarande.
Tack för din rapport! Mycket uppskattad!

Olga T sa...

Och vilka häftiga berg! Priserna på maten är inte fy skam heller.
Sv: Jag fattade det som att tjurfäktning är tillåten och att det hålls under sommaren. Killen här tränade för tjurfäktning,

Comsi comsa sa...


Jag är inte ett dugg
avundsjuk (ljuger) :) medan du njuter av ditt kaffe och blickar utöver det blåaste vattnet så stirrar jag in i de gråaste moln, dricker mitt kaffe med de bästa avgaserna. :D))

Må så gott säger jag mitt i natten.

Kram ❤

FREEDOMtravel sa...

Vi bodde i den engelska delen (campingarna ligger där) och kan hålla med om att det är trist med alla fulla engelsmän som åker runt på permobiler (utan att ha någon funktionsnedsättning) och alla engelska pubar som bara serverar steak and Fries. Men den spanska delen är faktiskt riktigt charmig med små mysiga ställen där man kan dricka cava och äta små goda tilltugg billigt. Stranden är fin och jag gillar på sätt och vid också höghusen. Ofta gillar jag inte höghus, men i Benidorm är de lite coola. Och så kommer vi ju alltid minnas Benidorm eftersom vi gjorde våra Freedom-tatueringar där :)

Anni sa...

Det borde vara förbjudet att visa en sådan utsikt som den på första bilden, jag tror knappt att det är sant! Vilket läge! Fatta att det föll snö i nollåtta igår kväll och är aningens, aningens vitt på taken här hos mig.
Njut av sol och hav för mig också. Och tapas. Mums!

Olga T sa...

Sista bildens utsikt ser ut lite som ett leksaksland med alla färger och pooler!
SV: Det var inga tjurfäktningar när vi var där heller, men träning och museét var öppet. Det verkar som om de har tjurfäktningar sommartid och på något sätt känns det som om det kanske är en turistattraktion.??.. Läste också att i andra delar av Spanien (tror det var katalonien) så dödar man inte tjuren inne på arenan inför pubilk. Fast i mina ögon är det väl ändå lika illa för tjuren.

Anki sa...

Härligt läge med fantastisk utsikt! Vilka häftiga berg där i bakgrunden! Även om jag är en skogsmulle och lantis, så skulle jag inte ha något emot att åka den där hissen på utsidan av hotellet!
Ha det gott!

Carita Liljendahl sa...

En underbart läcker bild från balkongen! Som om det låg is där på vattnet...

KajsaLisa sa...

Den är jättehäftig, jag har sett den tidigare på bild men inte vetat var den låg. Sen utsikten med havet var ju fantastisk.

Steve sa...

Jag kan mycket väl förstå ert val av övervintringsplats.
Frukostutsikten är förstås obetalbar, men fräckast är utsikten från den inglasade hissen. Så läckert med de karga bergen i fonden.
Ny 1-0-seger för Sverige igår, men föga imponerande spel.
Ha de gott!

Days by Johanna sa...

Wow vilken utsikt!

haha ja vi hjälps åt med städningen, den ena dammsuger och den andra moppar golvet, så tänkte idga blir inget gjort så det görs ´som igår, smart val, för Hugo blev jätte förkyld och haft svårt och sova och därmed även jag då han varit mkt ledsen, så vi är trött familjen idag

llh sa...

Nej men jättekul att du bloggar från Benidorm. Vilken himla tur att jag tittade in! Nu först fattar jag nämligen, trodde du kollade runt lite l luren på någon bar ibland. Men här är du med hela ljuset och värmen som på beställning :-)
Inte konstigt alls att valet faller på Benidorm. Själv har jag aldrig varit där men bilderna talar sitt tydlig soliga språk ;-)

Per-Anders sa...

Inte dåligt! Jag gillar också utsikter och skulle älska utsikten över havet på första bilden.

Ama de casa sa...

Jag gillar Benidorm jättemycket! Och ni har verkligen ett perfekt läge på lägenheten :-)

Stare Ström sa...

Helt ok med den utsikten- åt alla håll!

Monica sa...

Underbar utsikt;-)
NÄNÄ glashiss på utsidan får man
inte in mej i i vaket tillstånd.
Ha det bra;-)

Anders W sa...

Vilka hus, men för höga för mig. Fast man kan ju titta nerifrån!

Annette sa...

vilka vyer! :o Den sista bilden var ju helt fantastisk, att du vågade åka på utsidan!! Men, vad gör man inte för att få ta bra foton, känner igen det där ;) Jag har faktiskt övervunnit min höjdrädsla ett par gånger och åkt på utsidan av byggnader jag också. En gång från min mans jobb i WTC (förra sommaren) och en gång för länge sedan i bygghiss... på mitt (näst) första jobb på ett byggföretag. Jag stod inte ut med att sitta stilla inomhus hela dagarna och erbjöd mig att lämna rikskuponger på företagets olika byggarbetsplatser till de anställda. Det innebar att åka bygghiss och klättra omkring på tak. Herregud, vad tänkte jag då?! ...på de snygga hantverkarna som jag fick möjlighet att träffa, tror jag... ;)

Unknown sa...

Grymt!
En nattbild önskas, tack.
Snyggt snyggt snyggt
/Kiki

anemonen sa...

Ja den serien var faktiskt kul om man har den sortens humor, men som serier så urartar det emellanåt. Nåväl jag ser nu att ditt Benidorm är mycket mycket bättre.