torsdag 17 mars 2016

Vocación España – del 14: Lite omväxling

Just ifall ni har tröttnat på alla bilder på skyskrapare som jag har visat er de senaste veckorna så tänkte jag att ni kanske skulle uppskatta lite annat idag. De finns faktiskt inte bara skrytbyggen här, utan Benidorm bjuder också på en otroligt charmig gamla stadsdel. Men det var ju omväxling jag ville bjuda på.

Alicante
Alltså får ni några bilder från Alicante, dit vi styrde kosan igår igen. Å det var en himla tur att vi åkte dit igår, då det var strålande solsken och drygt 20 grader. Idag har vi nämligen upplevt vår kallaste dag här hittills. Å det stämmer faktiskt att ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”. Japp, vi borde åtminstone ha packat ner våra höstjackor, inte bara hoods. Får väl skylla oss själva om man säger så;-)

Kuturcentrum Alicante

Vi är inte speciellt kulturella av oss, men det behöver man faktiskt inte vara för att njuta av Alicantes Kulturcentrum som är så himla läckert. De graå husen till höger är en renoverad gammal cigarrfabrik. Den snygga byggnaden i mina favo färger är ett växthus för bland annat palmer.


I januari 2015 invigdes centrets bar/restaurang. Kolla träbyggnaden. Häftigt är ju bara förnamnet tycker jag. Å äger man baren och jobbar på ett kulturcentrum pratar man till och med riktigt bra engelska, vilket överraskade oss, då det bara satt gamla stammisar i baren.

Alicantes Gamla Stan
Det gamla Alicante är ett labyrint som heter duga. Å uppåt går det som ni ser. Ja, ned också såklart, när man väl tittat på Santa Bárbara, vilket vi redan gjort ett antal gånger, så vi slapp svettas igår.Ganska så pittoreskt eller hur!? Ser man dessa vyer så vet man att man skulle kunna befinna sig i vilken stad vid Medelhavet som helst.

Å visst har jag skapat lite omväxling åt er idag. Man skulle kunna kalla det för kulturkrock faktiskt;-)

23 kommentarer:

Olga T sa...

Men hur kunde vi missa Kulturcenter??? Det blå huset missade vi dock inte!

Comsi comsa sa...


Men gud så fint där är. Där hade jag bara velat satt mig och målat, fast jag kan ju inte måla kom jag på.. :D))
Önskar dig all sol och värme. (Inte min sol då) :D))

Kram ❤

Emma, Sol som sol? sa...

Pilutta dig, vi hade varmt idag med! Gick i t-shirt och shorts, jag!

Den där träkonstruktionen var verkligen fascinerande. Gillade den. Och de trånga gatorna med alla dessa vöxter, dem älskar jag!

Geddfish ♥ sa...

Tack för bildvisning!
Gillade varenda omväxlingsbild! Alla talar sitt eget språk. Mycket färg på det första och det andra är maffigt med träkonstruktionen, mycket annorlunda.
De åtföljande från gamla stan är hur härliga som helst, såna där gator gillar jag att trava på och njuta av atmosfären med alla blommor och kulturens vingslag.

Unnar er varmare väder i morgon!

Ama de casa sa...

Alicante är sååå himla fint! Skulle gott kunna tänka mig att bo där :-) Men inte behöver man svettas för att ta sig upp till Santa Barbara. Där har dom ju haft den goda smaken att bygga en hiss upp. Finns betydligt svettigare borgar att besöka... Om man inte vågar vägra borgen, vill säga ;-)

Idag har vi haft en väldigt behaglig temperatur. Om man höll sig där det var läigt, vill säga :-)

Ulla Maria sa...

Så läckert du fotat centrets bar med träkonstruktionen. Ser fint ut med sol och alla blomkrukor i gamla Alicante.

Steve sa...

Det är en härlig mix du bjuder på idag. Modernt & fräckt vs gammalt & charmigt.
Jag konstaterar att det finns växthus och så finns det växthus.
Här hemma kommer kylan på återbesök så i natt är vi under nollan igen. Tänk på det så kanske ni inte har det så hurvigt i era hoods.

KajsaLisa sa...

Säljer dom pasta i den restaurangen :) Kul arkitektur, tyvärr fungerar den nog inte i vårt klimat. Men jag gillar dom gamla kvarteren bäst. Härliga färger i den sista men den första med trappan fick du till bäst.

Kolonilotta sa...

Gamla stan i Alicante Är ju jätte vacker!
Tack för att du delade med dig av eran rundvandring! :)
Här snöar det nu på morgonen så vinterjackan åkte på idag igen!
Men är jag förvånad?
Inte ett dugg! Besviken? Absolut!
Ha en riktigt fin Fredag! :)
Kram ❤

Llh sa...

Färg- och formvarition i den stan. Jag slickar i mig och gillar. Lite skillnad mot östgötaslätten kan man säga och sen säger jag inte mer utom att vi faktiskt har blå himmel nu ;-)

Stare Ström sa...

Kul att se lite mera från stan!

Låt bli att slå ihjäl kryp! Tänk på att du har en fin tusenfoting på din sida!!!

Susanne sa...

Tack för alla vackra bilder. Det behövs en dag som denna, det är skitkallt och det snöade lite imorse =(

FREEDOMtravel sa...

Alltså, nu känns det som att jag sett det där blå huset nånstans ;)

cat sa...

Tack så mycket för den fina promenaden genom Alicante. Jag har bara sett flygplatsen tyvärr. Då jag är svag för gamla hus, så blir ju favoriten helt klart det knallblåa townhuset. Baren och kulturcentrumet är dock väldigt coola.

Ditte sa...

Tack för turen till Alicante med fina bilder därtill.
Trevligt med omväxling. Och helt klart lite av en kulturkrock.
Vi är väldigt förtjusta i Alicante och särskilt i de gamla stdsdelarna och tar bussen hit då och då bara för att gå runt. Och en hel del finna att se.
Kulturcentrat har vi ännu inte besökt så det finns nu på "att se och göra listan". Verkligen en häftig byggnad! Tack för tipset!
Det blå huset har jag ockås en bild av. Visst är det häftigt? Piggar absolut upp.

Ama de casa sa...

sv: Vi har bara gått NED från Santa Barbara. Men vi har varit där uppe många gånger (via bil eller hiss), med olika besökare. Så nuförtiden när vi är i Alicante själva så får hon vara, Barbara. Trots att det finns enkla sätt att ta sig dit :-)

Susjos sa...

Åh, tack för den titten! Det ser så varmt och härligt ut med alla läckra byggnader, men inte så mycket värme i luften alltså? ..Hm! Tur ni har element i lägneheten! Drick varma drycker, såsom Irish Coffee t.ex?
Trevlig helg!!!

Anita Malta sa...

Men jisses vad jag missat mycket !!!!! Såg idag att det låg något i skräpposten och där låg du, ensam och alena ;-)

Så du har bloggat hela tiden medan jag inte vetat :-) Jamen du skrev ju faktiskt att du inte... strunt samma. Vad glad jag blir ! Så jätteroligt att se dina bilder igen och vad bra ni verkar ha det. Ett stort steg från Täby till Spanien :-)

Gillar Spanien, har visserligen bara varit där en gång när jag fyllde 40. Då hyrde vi bil och reste runt till olika sockerbitsbyar och Alhambra, Nerja.... Skulle gärna resa tillbaka men nu nöjer jag mig gott och väl med att kika på dina inlägg och fantastiska bilder.

Du är bara bäst ! Sköt om dig och njuuuut av din semester från vardagen. Kram // AnitaDays by Johanna sa...

haha ja fast det var inte hugos fel jag var trött han sov gott.. jag somna 23:30 (svårt och somna utan erik hemme) sen vakna jag 4 och kunde ikke somna om, var helt enkelt klarvaken... somna om 30min innan Hugo vakna....

Jo det finns preventlivmedel, men inget som är säkert till 100%, en kondom kan ju spricka och min kompis blev gravid trots sprial... män som inte vill barn skall ju inte behöva leva i avhållsamhet för den sakens skull :)

Tyvärr är det många tjejer som ha one night stans för bli gravida. DEt sa många till mig när jag ville ha barn, innan jag träffa erik, men jag sa när aldrig. finns inte på kartan...

Unknown sa...

Träbygget ger en lite Gaudi feeling.
/kiki

Anders W sa...

Vilke byggnader! Och färger skulle vi behöva mer av. Eller passar det inte hos oss?

Marit Johansson sa...

Väldigt pittoreskt, älskar det!

Anni sa...

I gamla delarna av staden skulle jag kunna tänka mig att bo - tror jag tar det blå huset!