lördag 26 mars 2016

Vocación España – del 22: Lördagsgodis

Annorlunda påskägg

Idag ska ni få lite lördagsgodis av mig. Å japp, jag vet att det är Påsk med allt vad det innebär – påskägg bland annat. Har faktiskt inte sett ett ”riktigt” påskägg à la Sverige ens i den lokala ICA – jag menar Carrefour. Har faktiskt inte letat heller om jag ska vara ärlig. Alltså får dom här äggen på marknaden i Villajoyosa duga. Å jag kan tala om för er att det inte finns en ”S”-variant ens att köpa på stormarknaden. Jämfört med svenska XS-ägg är den spanska varianten i storlek XXL. Å den smakar så otroligt gott.

Flamenco

Flamenco är inte min grej. Men ni som följt tv-serien Benidorm vet att det finns ett nöjesetablissemang här som heter Benidorm Palace, där det bland annat hålls Flamencoshower. Den här montern på marknaden visar att det är väldigt populärt med Flamenco här. Å kolla stråhattarna. De är faktiskt väldigt inne här både på kvinnliga och manliga huvuden.

Choklad

Nu vet jag ju att många av mina bloggkompisar älskar choklad . Den här bilden är till er. Valor är en väldigt exklusiv choklad som tillverkas i lilla Villajoyosa och säljs bara på få orter i Spanien. Valor har till och med ett eget museum här. Kan berätta att maken älskade chokladkakan på Valor caféet. Jag nöjde mig med en kaffe Cortado.

En liten öl

Ja, tänk som det kan bli. Har aldrig sett en så här liten öl förut. God var den, men skillnaden mellan 40 cl och 25 cl kan vara mycket stor om man säger så…

Takterass

Det är mycket man kan använda en takterass till på ett hus från 1600-talet. Ja, man kan till och med hänga upp tvätt där.

Elinstallationer

Svensk och spansk byggstandard har då inte mycket gemensamt. Men seriöst – visst är det snyggare med grönmålade kablar mot ett grönt hus än med svarta kablar mot en blå byggnad. Eller vad tycker ni!!?

24 kommentarer:

Comsi comsa sa...Ha ha ha, det var den mista ölen som jag sett, visste jag inte bättre så skulle jag tro den var för barn, ha ha ha....

Valor choklad mums, smaken går fram till alla sinnen.... :D))

Kram på dig ♥

Ama de casa sa...

Jag tror snarare att det är en bautastor vinranson :-)

Elinstallationerna är... intressanta. Att kludda ner kablarna med färg kan ju vara en lösning, om dom åtminstone kluddade lite snyggt. :-)

Chokladen... Skulle kunna ge mycket för en (eller MÅNGA!) av dom där bitarna just nu :-D

Emma, Sol som sol? sa...

Det där var ingen öl, det var en hutt! Fast jag hade alla gånger hellre tagit det andra glaset.

Jag AVSKYR sladdröror men ska man ha en så ska den inte synas så tummen upp för det!

Nä, de där polyeserklänningarna är inge för mig, jag riktar nog mer in mig på en alldeles egen. Så får vi se hur det blir! :)

Geddfish ♥ sa...

Ölen är väl i flygplansstorlek! Nä, jag toge hellre vinet. Rött vin för mig, tack. I alla lägen. Det är dörför jag är så frisk ;)
Å dessa kablar utomlands. Jag förundras varje gång. Avskyr sladdknyten här hemma också, saknar min pusselbit som alltid fixade sladdarna snyggt.
Ägg, ja de ska vara stora och goda. De bruna är en fröjd för ögat, men smakar samma. Min yngsta dotter får såna bruna av hönorna hon gullar med ;)

ChokladPåskKram ♥

Lissen sa...

Ja det var snyggt med gröna kablar på det gröna huset. Och stråhattar är fina.

Var det du som fick det stora vinglaset?

Glad påsk till er

Ditte sa...

Stråhattar gillar jag och helst med lite breda brätten, bra som solskydd för ansiktet. Men blåser det så blir detvtill att hålla i hatten så då åker kepsen på. (Men flamencon hoppar jag över.)
Valor chokladen är så god och nu lärde jag mig något nytt; att den tilllverkas i Villajoyosa.
Vad gäller ölen så kunde man ju tro att det var provsmakning...
Sladdeländet finns utbrett i stora dela av världen, men dessa gröna hade de i alla fall försökt få att smälta in med husets färg. DE svarta på det blå huset blev en skarp kontrast. Men snyggt tyckte jag inte direk någon av alternativen var. Kanske fungerar det dock med elen....Man kan hoppas.

Susjos sa...

Åh, det är så snyggt med stråhattar!!!
Chokladen får någon annan äta :-)
Ölen var i minsta laget, glömmer aldrig när vi var i NY och maken av någon anledning ville ha en liten öl..de i baren tittade lite konstigt på honom,sen fick han det minsta tandborstglaset jag sett med öl, gissa om hela sällskapet skrattade gott åt hans lilla öl!!!
Smart att måla sladdarna på huset i samma färg!
Glad Påsk!!!

Susanne sa...

En sådan där liten öl har jag bara sett en enda gång och det var i Bremen.

FREEDOMtravel sa...

Jag läste på bloggen Casa Annika (Annika bor i Sevilla) att det är chokladägg som gäller i Spanien och inte svenska ägg med smågodis. Och smågodis är väl ganska svenskt? Så kanske hade du inte hittat några om du letat noga heller...

Anki sa...

Jag föredrar vinet - det ser ju ut som det är rejäla vinglas i alla fall :)
Gröna kablar till grönt hus - jodå, det passar ju bra, men elinstallationerna i övrigt ser livsfarliga ut...
Ha det fortsatt bra!

Eva Trillian sa...

Men! Är det ens lagligt enligt alla öl-älskares standard att servera så små glas med öl?? Borde inte Beer-lovers associated göra något åt saken?
Eller ... vad är det för storlek på vinglaset? Egentligen? ;)
Glad Påsk!

KajsaLisa sa...

Tror till och med en elektriker skulle gilla färgkombinationen.

Anita Malta sa...

Vilken helt underbar blandning du bjuder på !! Har faktiskt inte ätit ett ena ägg under påsken. Kul att de finns i XXL men undrar hönan tycker likadant ;-)

Den där tv-serien känner jag inte till och Flamenco är väl inte något jag dansar varje dag precis men en stråhatt kan jag tänka mig att ha på huvudet.

Älskar choklad !!!!Vilket fantastiskt utbud den blir ju helt hopplösta att välja.

Haha.. den ölen var lite i minsta laget för den som gillar öl.
Ja, grönmålade kablar smälter in bättre mot en grön fasad men alltid samma trassel här som där :-)

Nu ska jag packa väskan för imorgon flyger vi till Malaysia/Borneo. Blir därmed en liten bloggpaus på ett par veckor eller kanske jag tar mig tid framför den bärbara en och annan stund under resans gång.
Tusen tack fina du för alla kommentarar. Har sagt det förrut och säger det igen. Du är en fantastisk och min allra bästa bloggvän ❤ Fast du muttrade lite när du trodde att jag börjat blogga på facebook ;-)

Marina sa...

Helt plötsligt vet jag vad en "miniöl" är ;)

Monica sa...

Kan tänka mej att det mesta smakar
bättre än här.
Tur att jag hade choklad hemma fast
inte i samma klass som den du visar.
HAHA elsäkerhetverket skulle få skrämselhicka.
Ha det bra

Unknown sa...

Är man sugen på något gulligt då ska man beställa in en liten öl. Det slår aldrig fel.
/kiki

Steve sa...

Födointag från XL till mini på min ära.

Jag hade föredragit gröna kablar mot det blå huset och vice versa.

Benidorm Palace, hemska tanke. Nej, jag har aldrig varit i Benidorm, men jag följer TV-serien.
.


Helena sa...

Spännande det där med takterrasser. Fick en minnesbild av takterrass i Paris med tvättlinor som hängde mellan husen. Fin fortsättning på påsken. Kram

Marit Johansson sa...

XL ägg? Strutsägg kanske :) eller bara dopade hönor haha

Stare Ström sa...

Det var en ynka liten öl! Då måste man ju köpa en hel back!

Per-Anders sa...

Absolut! Gröna kablar är hur snyggt som helst.

Anders W sa...

Det känns som den sista bilden var till för mig? Men mycket gott finns det visst också!

Carita Liljendahl sa...

Man hade ju kunnat tänka att ölstopet var av riktig storlek och vinglaset extra megastort :-)
Jepp! Snyggt med grönmålade kablar!

Husbilen-Ellen sa...

Håller med om att äggen är stora och goda här och gulan är verkligen gul! Gör en sockerkaka och du får den vackert gul här, inte den fadda färg, som man får hemma om man inte kan köpa ägg från frigående höns, som får äta lite grönt.
Jag gillar flamenco och choklad, så det var ett bra inlägg för mig!!