måndag 28 mars 2016

Vocación España – del 24: Helgbilden - Fåglar och människor

Till och med igår har jag tagit 1 662 bilder här på Costa Blanca. Ja, jag vet ni ”riktiga” fotobloggare knäpper fler foton per dag än vad gör på fyra veckor. Men för mig är det ett rekord! Å ärligt talat vet jag inte riktigt hur jag ska hantera denna mängd. Jag menar, jag kan ju inte lägga upp hur många bilder som helst per inlägg. Då blir det ju bara tråkigt och oöverskådligt. Vad jag vill säga är att det är mig f*n inte lätt att välja ut bara ett fåtal bilder per inlägg. Ni fotobloggare måste ha ett dagligt helvete där;-) Här får ni i alla fall en (helg-)blandning – igen. Hoppas ni gillar den!


Tusentals fiskmåsar på Isla Benidorm som tillhör Nationalparken Sierra Gelada. Här har ni ett exempel.


H*n kom med på bild av en ren slump. Då får h*n också vara med på bloggen.


Klockan 19:00 (sommartid) kan det se ut så här på två balkonger på ett hotell i centrala Benidorm. Tycker bilden är en höjdare.


Några timmar tidigare hittar man den här vyn på strandpromenader i Levante. Han var då inte spanjor kan jag säga. Skulle gissa på engelsman här.


Här har ni en väldigt vanlig bild här på Costa Blanca. Människor i alla åldrar njuter av strandpromenaderna, men vilar upp sig med jämna mellanrum och slår sig ner på bänkarna. Äldre personer är nästan alltid finklädda på söndagar. Älskar den synen!


När jag smygfotade det här paret blev jag nästan tårögd. Kvinnan kunde knappt gå, men tog ändå några få steg med grejen som jag aldrig sett förut. Hon blev dock snabbt trött och började frysa. Hennes man klädde då på henne en kofta med mycket omsorg och kärklek och placerade henne i rullstol igen. "I nöd och lust"...


Inte kan man klaga på den solnedgången klockan 20:15 igår kväll. Det har sina fördelar med sommartid, även om jag känner mig aningen "jetlagged" idag;-)

Fler helgbilder hittar ni hos Marit.

34 kommentarer:

cissi sa...

Har läst ifatt lite hos dej! Lika trevligt som vanligt! Tänk att ni bara har en vecka kvar i Spanien....vad fort tiden går!

Emma, Sol som sol? sa...

Bilden med det äldre paret är underbar! Jag önskar deras barn kunde få det fotot, det visar sådan ömhet.

Bilden ovan, han såg rätt trött ut på tanternas prat! "Har hört det förut några gånger. Men jag är van ..."

Engelsmännen på de andra två bilderna ... Usch.

Geddfish ♥ sa...

Åh, iag älskade jag verkligen dina bilder! De vardagsnära, som man knappt vågar knäppa hemmavid för anonymiteten, och alla andra vardagsbilder, så eftertraktade i stället för turistbyråns charterfoton.

Ditt foto på det kärleksfulla paret, det kniper verkligen i hjärtat, den bilden kunde du tävla med och vinna! Jag vet, av erfarenhet, att det finns gåhjälpmedel man knappt vet om.
Bäst, utan protest!

God kvällskram en Annan Dag ♥

Olga T sa...

Bilden med det äldre paret är verkligen vacker! Önskar nästan att d kunde få bilden. Det här med finklädda på söndagar reagerade vi också på. Dessutom gick de äldre ofta han i hand och var ute och åt på restaurang på söndagen. Trevligt!

Mias Mix sa...

Tror du valde ut rätt bilder att visa oss för dessa är helt underbara! Ja det är ju toppen med dagens teknik att man bara kan trycka av mängder av bilder och sen radera de man inte vill ha kvar. Problemet för mig är att jag är dålig på att radera. Har nog snart 20 000 bilder i arkivet...
Äkta kärlek mellan mannen och kvinnan! Och så härligt med strandpromenader med bänkar för lite samvaro :)
Njut nu för fullt av era sista dagar där nere. Idag har vi haft riktigt härligt vårväder med sol, ingen blåst, så varmt så man kunde sitta ute och bara njuta.

FREEDOMtravel sa...

Vilka fantastiska bilder på människor! Idag har du verkligen lyckats med fotona måste jag säga!!!

Jag är ingen fotobloggare men tycker ändå att det är hopplöst att hålla reda på alla foton... I Albanien träffade vi en kille som jobbade på en camping. Han berättade stolt att han var fotonörd och i snitt tog ett foto om dagen - hans kompisar tyckte att han var helt galen som tog så mycket foton! Peter och jag sa inte så mycket... ;)

Husbilen-Ellen sa...

Många fina ögonblick du fångat!

Marit Johansson sa...

Jag tycker också det är svårt att välja ut bilder när man har fotat en hel dag. Men du har gjort bra val. Gubbarna på balkongen gillar jag mycket och den med det äldre paret vid havet blev jag helt kär i. Åh sista bilden i motljus är fin som ett vykort.

Comsi comsa sa...


I nöd och lust, så fin iakttagelse av dig. ❤
Då har fått några riktigt fina foton, javisst känner jag igen detta med massa bilden, svårt att välja och ännu svårare att radera. :D)

Kram och godnatt ❤

Ditte sa...

Väldigt fina bilder fångade i ögonblicket, men paret vid havet blev en favorit.
Verkligen en skön helgblandning och solnedgångar är jag väldigt förtjust i...
Många bilder blir det och 1662 bilder låter mycket, kan tänka mig att det är rekord.
Sedan blir ju nästa steg att sovra vilka som ska sparas för framtida minnesbank.
Önskar er fortsatt fina dagar.


KajsaLisa sa...

Något för brun för att vara engelsman, dom bländas. Bilden på paret med rullatorn blev fantastiskt bra, varför bara skildra kärlek mellan yngre.

Steve sa...

Det var en kul mix av "Costa Blanca-vardag".

Eva Trillian sa...

Riktiga höjdar-bilder. Man måste inte ta m ånga bilder för att få bra bilder- bevisligen :)
Två favoriter! Den första - helt klart - och bilden av omsorg, paret i "nöd och lust"!
fortsätt knäppa bilder, BP. Du är bra på det här!

Ama de casa sa...

Visst är det svårt att välja bilder ibland, men du har lyckats suveränt bra! Både med att ta bilderna och att välja :-)

Det där fina ögonblicket som du har fångat... Underbart! (Och då menar jag inte gubbarna... ;-) )

Inte för att jag vill vara sån, men... Den där fiskmåsen? Det är en gråtrut. Ooops! Jag ville visst vara sån i alla fall ;-)

Ama de casa sa...

PS: Nästa gång vi åker till Benidorm bara MÅSTE jag ut på den där ön! Det har liksom aldrig blivit av... Ser fint ut - inte minst den fantastiska vyn över Benidorms skyline. :-)

Guldkryckan sa...

Jo, man kanske borde klä upp sig lite på söndagar egentligen....så kanske inte den beryktade måndagsångesten syns lika mycket. ;)

Fina bilder på måsen där....och att du fångade den, eller om det var en annan, i full action.
Det kan ju ofta vara slumpen som ger en bra bild, som så mpnga ggr för mig.

Jag vet...har inte bloggat på över en vecka men ikväll kanske jag får ihop något :)

Ha de bäst.

cat sa...

Wow vilka kanonbilder du har tagit på de skräniga havsfåglarna! Du är värsta naturfotografen.
Bleka och lite feta bringor tillhörandes medelålders män, gör sig inte riktigt lika bra på bild, men cudos till att du har fotat dem så ogenerat :-)
Jättefin bild på det äldre paret vid räcket!

Days by Johanna sa...

Jag? Jag var inte med på bilderna haha, bara hugo och förskolläraren :)

hugo är väldigt lätt och ha och göra med, snäll och sover bra om nätterna. Ja han älskar socialt umgänge, har vi gäster så är han vaken tills de åkt hem, sova, nä du :)

Det var liten lagom mängd bilder du fick till :) Sött på det äldre paret, det är kärlek det.

Kolonilotta sa...

Blir som du, tårögd av att se det äldre paret och hur han på ett så kärleksfullt sätt tar hand om sin käresta! Sååååå fint! ❤

Snyggt taget på måsarna.
Gillar inte alls den fågeln. Men du lyckas nästan få den att se riktigt fin ut! :)

Solnedgången...WOW vad vackert.

Många kramar från en som har ont i både armar och rygg efter att ha bankat bort kakel ( och lite gips på köpet! ;) hela kvällen igår! :/


Days by Johanna sa...

Ja ibland säger bilder mer än ord, så det fick bli massa bilder istället för massa text :)

Tredje året i Hjo sa...

Har också vandrat Strandpromenaden idag. Vackert och inte alls så kyligt längre. Men Hjo-Hjo tyckte det vågade för mycket för ett bad i Vätternhavet.
Härliga gubbs på balkongen!

Marina sa...

En underbar blandning av bilder - tack!

Anki sa...

En helt fantastisk bildkavalkad! ja, inte är det lätt att välja, det förstår jag! "I nöd och lust" - vilken otroligt fin och känslosam bild!
Tack för att du delar med dig!

Biggeros sa...

Jag har oxå svårt för att välja ut vilka foton som ska vara med...
Jag tycker ändå att du har lyckats bra att välja fina bilder. Mina favoritbilder är Måsen och de Äldre paret. Jag blir så glad att man ser efter varandra. Det är äkta kärlek.
Godkväll, min vän:)

Susjos sa...

Fina foton! Påminner lite om Malta på vissa bilder ;-)
Gillar också den fina bilden på det äldre paret ♥

llh sa...

Jag tycker att du alltid har en bra, dvs intresseväckande, mix av bilder som berättar historier!! Men håller med; att välja är inte lätt. (Fast mitt problem är det motsatta, ofta inte en enda användbar bild vid dagens slut trots överflitigt knäppande).
Dagens mix är bara ett exempel på ett himla fint urval. Börjar känna mig som om jag varit där nu och är bekant med livet i Benidorm. Det är riktigt kul! Har så klart läst ikapp, så härliga skyltar ser man inte här hemmavid och sen är jag lite kär i de nyinköpta styltorna + strandlivet som jag aldrig upplevt irl.
Svar: Tack för superfina ord hos mig! Du är en alldeles alldeles underbar tillgång i Blogglandia både på egen och på andra bloggar - bara så att du vet :)

Helena sa...

Det var många foton du tagit. Roligt att ha kvar sedan och titta igenom allt man gjort och varit med om. Fortsatt bra resa. Kram

Unknown sa...

Riktiga höjdarbilder som du visar här! Kul med sådana.
Hälsningar /SA

Susanne sa...

Gillar bilden med det äldre kärleksfulla paret allra mest <3

Unknown sa...

Känner igen det spanska folket vid deras strandpromenader. Blir rörd av din bild av paret "i nöd och lust"
Svar: kurre ekorre lyckades jag fånga faktiskt
/kiki

anemonen sa...

Jag har legat på latsidan med foto och fick in helgbilden sent, men det beror på att jag inte bloggar varje dag. Jag har datorfria dagar, och det passar mig för jag har så mycket annat för mig:-)Jag hoppas dock kunna läsa alla dina inlägg framöver(läsa ifatt). Klä sig fin på söndagen gjorde vi i min familj när jag växte upp. Efter lunchen klädde vi upp oss och fingick de flesta söndagar när vädret tillät. Så gjorde många på 50 talet. Många är bilderna från söndagarna när hela familjen samlades. Saknar det nästan lite. Härliga bilder du valde för de var definitivt roliga och ger en god bild av ön. Tack för du delar och du det är svårt att välja då man varit på fotosafari.

Annette sa...

Vilket fint inlägg. Särskilt bilden på paret där mannen hjälper sin kvinna. I nöd och lust verkar gälla i det här fallet, så fint att se. Jättefint ljus i sista bilden och fotot med fågeln som kom med av en slump blev ju så bra och ännu mer intressant just på grund av fågeln! Och så gillar jag när människor klär upp sig på söndagar :) Inte för att jag gör det, men min farmor och farfar som var urstockholmare klädde alltid upp sig på söndagar och promenerade i stan på söndagar. Farmor i fint upplagt hår, finskor och kappa och farfar i rock och hatt.

Anni sa...

Det känns som om jag borde göra allvar av det där med att minska i vikt, dina gubbar får mig att rysa lite. Utom han som knäpper koftan på frun, där fångade du rullstolens handtag i rätt vinkel :-D :-D

Anders W sa...

Passar i din blivande resehandbok?! Vilke bilder!