fredag 4 mars 2016

Vocación España – del 2


Mera om Intempo byggnaden kommer, jag lovar.

Då jag inte vill bombadera er så där direkt med bilder från olika coola arkitekturkonstverk här i Benidorm (undantag bilden ovan) tänker jag bjuda er på gårdagens iakttagelser i stället. Kalla det för mjukstart! Det är fortfarande lågsäsong på Costa Blanca och Benidorm och man träffar nästan bara på ”övervintrande” spanjorer från norra delen av landet eller lokalbefolkningen. Å eftersom vi bor i den spanska delen av staden så är inte engelska så gångbart kan jag säga. Men det finns ju teckenspråk att tillgå som tur är.

Torsdag är lika med tvättdag

Vi såg hur mycket tvätt som helst hängandes på linor utanför balkongerna på bostadshusen idag. Kul med en neapolitansk touch i Spanien. Ett bevis på att torsdagar uppenbarligen verkar vara tvättdagar och att det inte bara finns hotell och turister här.

Trevliga möten

De flesta (äldre) spanjorer, speciellt kvinnor är väldigt kortväxta – på sin höjd 1,50 meter. Männen är inte speciellt mycket längre dom heller, så jag känner mig ganska lång med mina 1,66 meter, även om troligen har krympt till 163,5 centimeter vid det här laget;-) Maken däremot känner sig som Hagrid i Harry Potter. Gamla hederliga WCT plagg är förresten fortfarande väldigt gångbara här som ni ser. Oavsett längd eller klädsel så får man alltid ett glatt "Hola" (Hej)som hälsning av spanjorerna.

Hundar

90 procent av kvinnorna här har hundar - ni vet sådana där små saker som maken kallar för ”football dogs”. Å de flesta skäller kan jag säga. Männen har mera ”handfasta” hundvarianter som alla bär munkorg. Bra där!

De får turister som finns…

… ligger lite antingen utspridda på den nästan folktomma stranden och är troligen engelsmän eller holländare. Topless från 1980-talet är uppenbarligen fortfarande inne här och jag är glad att jag är ingen strandliggare,

… eller så promenerar de på typiskt engelskt vis med ”rätt” klädsel och ”passande” skor inne i Benidorms Gamla Stan.

Allt för idag!

PS. Internet försvann igår kväll. Gulliga Eduardo från Cloudwifi kom klockan 18:30 (!!!) idag och bytte ut en felaktig grunka. Fantastisk service! DS.

22 kommentarer:

Susanne sa...

Ibland stöter man på äldre damer som fortfarande solar toppless, som tur är det inte så ofta ;)

Ama de casa sa...

Haha! Härliga reflektioner som jag kan instämma till fullo på! Till och med det där med "hundkorg". Även om dom flesta har MUNkorg, så är det inte alls ovanligt att dom bär och drar omkring sina hundar i korgar också. Åtminstone dom där "fotbollshundarna"... ;-)

Det är faktiskt lag på att vissa raser måste ha munkorg. Dom större, och särskilt dom åt kamphundshållet. Fast i Torrevieja följs den lagen inte så noga. Nästan lika dåligt som lagen "plocka upp bajset efter din hund" åtlyds... :-)

Skönt att det blev ordning på ditt internet igen! Ja, och makens. Han får väl titta liiiite på TV då... :-D

cat sa...

Yikes det var inga tjusiga turister direkt! Jag kände mig också lång med mina som dina 166 cm när jag var i Spanien i höstas :)
Heja Eduardo som kom och fixade wifi:et!

Geddfish ♥ sa...

Jo, en del krymper ju p.g.a. ryggar också (so ! am).
Riktigt härliga vardagsbilder. Och så är det ju.
Men topless i den åldern, eller va? Lite onödigt.
Kul med reflektioner och vad bra att ni har sådan internetservice, så kul höra från dig!

Comsi comsa sa...Hundarna är ju också små... :D))
Trodde inte man solade topless idag på 80-talet fick även mina tuttar vara ute i det fria. (på stranden alltså) ☺

Må så gott!

Kram ♥

Steve sa...

Ett glatt "Hola" är aldrig fel.
Stackars "football dogs".
Fel är däremot ”rätt” klädsel och ”passande” skor à la UK . Dom har nog "rymt" från Solana.
Vilken felaktig grunka ska Edu byta ut i morgon kväll tro.
Ha de gott!

Ditte sa...

Att bo i den spanska delen av Benidorm är ju väldans trevligt och då är man ju med i livet i stan på ett helt annat sätt än i de mer turistiska områdena.
Jag var i Benidorm en hel del på 70-talet, men har sedan dess ännu inte varit tillbaka så ett besök där blir det senare i vår, absolut.
Dessa hundar som åker vagn? Puh, de har ju ben, dessutom oftast fyra stycken och är pigga. Illa! Likadant i Torrevieja. UNdrar vad det är för fel på ägarna. För hundarna verkar vara helt ok.
Skönt att internnet mannan kom och bra service är alltid trevligt.
Och att sola "topless" idag när man vet så mycket om hud och bröstcancer har jag inte förstått. Till volken nytta? DEt ifnns ju "brun utan sol".
Önskar dig en härlig helg.
Gråaste . grå hälsningar från Stockholm. Men de byts snart bort av sol och värme.

FREEDOMtravel sa...

Sååå cool bild den översta! Jag gillade att köra in i Benidorm med bil, det är speciellt med de stora husen som dyker upp mitt i ingenstans. Som nån ökenstad i USA eller så ;) När det gällde kläderna tänkte vi väldigt mycket på alla kvinnor som hade korta (både uppåt och neråt alltså) byxdressar, gärna blommiga. Det kan kanske fungera på unga smala tjejer, möjligen, men om man är äldre och mer fyrkantig än lång om man säger så, är det kanske inte det mest smickrande plagget... Men det var i alla fall populärt ;)

Olga T sa...

Hundar konstaterade vi också att det fanns väldigt gott om!
Läcker byggnad på första bilden. En hel del tvätt såg vi också och som svar på din fråga så gick vi upp och åkte hiss ner.

Marit Johansson sa...

Underbara semesterspaningar. Befinner mig i Arjeplog just nu och känner mig långt ifrån strandlivet.. har faktiskt åkt slalom för första gången på evigheter idag :) så himla kul, dock ingen topless i backen hahaha hoppas att ert wifi funkar nu!

Monica sa...

HAHA missade tuttarna och trodde det var två män :-)
After Ski hundar kallar Jacob dom:-)
Ha det bra i det fina vädret

Benita sa...

Längtar till sol och värme då jag ser dina fina bilder. Den första bilden är så fin. :)

Emma, Sol som sol? sa...

Det är alltid skönt att veta att man inte är ensam i ens tankar, funderingar och åsikter.

De där råttorna folk har satt snören på förstår jag mig inte riktigt på... Det är ju kattstorlek på dem och då är det ju bättre att faktiskt skaffa katt så slipper de sätta snöre på dem. Katter skätter dessutom väldigt sällan.

Jag var på banken igår. Det kom en dam och ställde sig bakom mig i kön och hon sa mycket artigt Buenos días! till mig och jag mumlande något Hola! tillbaka. Det faller sig liksom inte naturligt för oss. Men det är så jättetrevligt när de hälsar! Måste skärpa mig, tror jag.

KajsaLisa sa...

Intressant, trodde att det fortfarande var kallt där nere, men tittar man på dina bilder ser det ju riktigt behagligt ut.

Days by Johanna sa...

Låter som ni har det bra i alla fall! :)

Haha ja ibland tänker jag barnet borde gå i bara blöja så slapp jag tvätta, men känns lite kallt för det, till sommaren så :)

Guldkryckan sa...

Lite värme hade suttit fint här...njut av värmen.....det förtjänar du...ser fram mot massa bilder när du kommer hem :)

Ulla Maria sa...

Ser att det råder gott torkväder. Den översta bilden är helläcker och dina reflektioner som vanligt fyndiga och träffsäkra. Lite kul att ens nationalitetsgissningar ofta visar sig stämma. :-)

Helena sa...

Jag som älskar hundar tänker av ditt inlägg att där skulle jag trivas. Kram i det soliga vädret från en i norrland med frostig och vintervit utsikt. :-)

Mias Mix sa...

Du får väl nästan ta med den där gulliga internetkillen hem till Sverige :)
Vad roligt att få se hur ni har det. Njut av din semester och ha det toppen!! Kram

Carita Liljendahl sa...

Ja, om man inte längtat efter sommar och sol innan, så ... :-)
Du har väl visat den där byggnaden på första bilden förr, tycker mig minnas.
Ståtlig, fin!

Anki sa...

Den översta bilden med höghuset i solnedgången och den med tvätten på tork är underbara!
Gillar dina vardagsbetraktelser!
Bra service där från internetkillen!

Anders W sa...

Kanon! Dags att skriva en dagbok för turister! Du har hittat många godbitar!