måndag 21 mars 2016

Vocación España – del 17: Helgbilden

Fallas i Valencia

Nu hade jag ju sagt att det inte skulle bli fler inlägg om Fallas-firandet här i Benidorm på grund av kyla. Å det blir det inte heller. MEN som tur var så visade spanskt tv i en flera timmars direktsändning hur de fina statyerna eldades upp i Valencia. Cremà heter det på spanska, vilket ju påminner om kremering på svenska, å det är precis vad det är. Barnens Fallas var först ut och den ceremonin tog en timme. Knäppte kort efter kort och fotona blev inget vidare om man säger så. Men här ser ni den bästa bilden jag tog – å ett fotbollsmotiv dessutom;-). Man kan väl säga att jag brinner för fotboll:-)

Dagen efter Cremá

Dagen efter. Det här var allt som var kvar efter kremeringen av vår favo staty här i Benidorm. Lite (= mycket) sorgligt kan jag tycka. Å Colaflaskan har då inget med Fallas att göra;-)

Kvistar

Dags för vila efter fyra dagars Fallasyra. Absolut inte. Förutom att det firades en Santa Anna (???) så gick alla (mest kvinnor och barn) omkring med kvistar överallt. Maken trodde att det hade nå’t med Palmsöndagen att göra… Ja, den här veckan kallas ju för den ”heliga veckan”, så många Santas lär det nog bli i olika former.

Berg

Som sagt Benidorm består inte bara av skyskrapare. Kolla bara bergsformationen och den ”utskurna” biten längst upp till vänster. Vi har faktiskt gjort delar av vandringsleden. Serra Gellada eller Hellada kallas den om ni är intresserade.

Sjukhus

Just det. Utsikten från ett av Benidorms två sjukhus är just bergformationen ovan. Inte illa om jag får säga så. Å sjukhuset är ju riktigt coolt… att titta på utifrån alltså. Undrar om de har enkelrum och rumsservice;-)

Tatuering

Jag ogillar tatueringar skarpt. Det har jag sagt många gånger, men den här saken som satt på satt på ett engelskt ben (såklart) tyckte jag var riktigt söt.

Fler helgbilder hittar ni hos Marit.

PS. Solen har försvunnit och det har regnat in sig här efter gårdagens finväder och en enda timme med klarblå himmel imorse… DS.

30 kommentarer:

Comsi comsa sa...


Så sorgligt att figurerna keemeras, har nog helt missat anledningen till detta. Hm...
Håller med om att tatueringen var söt... :D)

Kram ❤

Guldkryckan sa...

Många utflykter man kan göra när man semestrar...trodde inte man hade kameler i Spanien men det ska vi iallafall ut med när vi kommer ner.
Fina djur det där.

Palmsöndagen?

Frågar frugan här och det handlar tydligen om när folk hälsade med palmblad på Jesus som kom ridande på en åsna.

Veckan efter dog han...stackars sate ;)

Ha de gott därnere nu.

Marit Johansson sa...

Det såg ju minst sagt märkligt ut med en krukväxt i dockvagnen :) men vi svenskar har väl ett och annat konstigt för oss också...
Sjukhuset ser fint ut men hoppas att ni inte behövde se insidan av det!
Du hade helt rätt, jag var på Karolinska över dagen förra veckan, det tog knäcken på mig att åka fram och tillbaka samma dag, jag är en vekling bara att inse :) men såklart att man vill vara med och testa något nytt, hoppas bara det är bra grejer.. måste dock vänta ett par månader innan jag får själva medicinen.

Emma, Sol som sol? sa...

- Excuse me, may I take a photo?

Eller vill jag ens veta hur du lyckades få med engelsmannens ben på fotot. Hoppas vid minionerna att det är en man, i alla fall.

Meta sa...

Ja nog är det väl synd efter sånt arbete man lagt ner.allt går upp i rök. Håller med tatueringar är inget för mig heller inte ens den här.
Tur ni får lite regn och svalka er med så ni orkar med resten
Ha det gott och njut
Kram Meta

Per-Anders sa...

Härliga bilder. Verkar vara en allsidig och spännande vistelse ni är på.

Mias Mix sa...

Konstigt och knäppt att elda upp allting! Inget återbruk där inte...
Härliga berg och kan tänka mig att det var en skön vandring. Läcker bit som "saknas" i berget :)
Gillar inte heller tatueringar, men visst var den lite söt :)

Geddfish ♥ sa...

Igår Palmsöndagen, idag blåa måndagen, i morgon vita tisdagen osv. Det är stilla veckan.
Jo, jag läste mig ju till varför det kremerades.
Å det blev ju ett jippo.
Fantastiskt fin bild på bergen där och jag är avis, ville också gått där, har gjort sånt så mycket, underbart.
Ha det gott!

Susjos sa...

Men så synd att ni har så kallt, fast ni slipper snö i alla fall. Som tur var så har snön inte fastnat på marken här heller!
Och jo, det var en söt liten tatuering det där!

Steve sa...

Att du "brinner för fotboll" är väl känt.

KajsaLisa sa...

Underlig tradition, men vi släpar ju in träd på vintern så varför inte. Första och sista bilden blev roligast.

TantGlad sa...

Jag är som du.....ogillar tatueringer, och tycker det är skitfult. Men var å en gör ju som en vill. Smaken är som baken.

Sjukhuset, det var coolt det, och den översta bilden gjorde så jag hajade till.......figuren var lite lik mig faktiskt haha.....

Annorlunda och spännande bilder hos dig BP. Det gillar jag.

Ha en härlig dag nu. Själv längtar jag till klockan 16....då blir jag med.......?? Hehe.

Kram på dig.

Anki sa...

Nästan lite sorgligt att allt det fina som skapats bara eldas upp. Jag gillar inte heller tatueringar, men var och en gör ju som de känner för :)
Ha det nu fortsatt bra ... hoppas på bättre väder!

Monica sa...

Läcker bild på bergen, mycket
finare än skyskrapor.
Har länge funderat på en liten
diskret tatuering men inte kommit
till skott.
Ha en bra dag

Marina sa...

Visst är det underbart med alla olika traditioner!

Eva Trillian sa...

Guldkryckans fru har kollen :)
... och Sankta Anna är (med tanke på att du befinner dig i ett, mestadels, katolskt land) med stor sannolikhet Jungfru Marias mor, Anna.
När jag ser tatueringar blir jag alltid nyfiken på vad som gjorde att de gjort just den de gjort ... man skulle kanske, helt enkelt, bli bättre på att fråga ;)

FREEDOMtravel sa...

Lite sorgligt att allt eldas upp, men mest fascinerad var jag över att man tände så stora eldar så nära alla bostadshus... SV: Vi har ingen ambition att leva på bloggen, men om en kan ge ett litet bidrag är det välkommet ;)

Ama de casa sa...

Legenden säger ju att det var en jätte som skrapade ut det där jacket ur berget med sitt finger, och kastade sen ut biten i havet. Den där ön utanför stan kommer alltså från det där berget :-)

Även idag regnar det här. Onödigt...

Men snart kommer solen tillbaka! :-)

cat sa...

En annorlunda samling helgbilder med det härliga solljuset gemensamt. Måste säga att jag tyckte den där tatueringen var rent förfärlig. Visst figuren är ju söt, men som tatuering, OMG!

Anni sa...

Tröstar dig med att det snöar i Stockholm. Du ska väl inte komma hem än?

Days by Johanna sa...

Härlig tatuering :)

Maten åt vi inte igår, det är från någon vecka sedan, men jag har inte haft tid och tipsa om det :) Igår åt vi potatis och purjolökssoppa :)

Anita Malta sa...

Tycker första bilden blev riktigt läcker och att du brinner för fotboll tror jag nog vi alla känner till ;-)
Men vad synd att elda upp statyerna men den är väl tradionen som gäller och samma sak med kvistarna.
Ser hellre berg än skyskrapor och de här är riktigt fina och läckert med biten till vänster som inte finns.
Tatueringen är faktiskt riktigt söt fast jag inte heller gillar tatueringar och skulle aldrig skaffa mig en men man kan ju tycka vad man vill om andras.
Ha en fin fortsatt semester !! Det sägs att det är snö "hemma" så vi har det bra vi som inte är där ;-)

Susanne sa...

Gillar tatueringen intensivt ;)

Shannara sa...

Ni verkar ha det bra trots att det kanske inte är så varmt som man kunde önska.

Att elda upp alla de alster som skapats känns slöseri, men traditioner är traditioner.

Här drabbades barnen av stor besvikelse i helgen, men nya skor fixade såren. 😉

Ditte sa...

Varierande och fina helgbilder och trevligt att ta del av Semana Santa. Den missar vi i år.
Jag har heller inte foörstått visten med att elsda upp alla figurer och sedan upprepar sig detta på många ställen i Spanien även den 24/6 Johannes Döparens dag. Då är det andra figurer och en massa annat som eldas upp.
Spännande med olika seder och kulturer är det.
Detta med vandringslederna är trevligt och just på våren när det ännu är grönt och fint är det extra trevligt att ge sig upp i bergen. Ska titta på de vandringsleder du föreslår. Verkar perfekt!

anemonen sa...

Tack för att du fortsätter skriva om din resa och Benidorm och hur det är där för nu har jag lärt mig en massa, och lära mig nytt gillar ju jag sen om jag glömmer en del är en annan sak för åldern tar ut sin rätt med minnet hehe. Märkligt att de bränner figurerna och den du fångade var hur fin som helst och det där med att få till foton det är inte lätt. Jag fotar hellre än bra och skall nu få låna en nyare kamera för min gamla är kass så det blir mobilen numera. Kvistar överallt ja det har ju vi också påskriset är kanske vår motsvarighet. De firar mer än vi svenskar gör. Jag firar påsk mer än julen. Faktiskt. Det gjorde vi i mitt föräldrahem med trots att far var ateist (hehe han lyckades inte för alla var vi troende utom far även om brorsan var den sista som kom till tro)Ja ja var och en blir salig på sin tro och jag gillar traditioner och är lite ledsen att vi inte är mer traditionsbundna i Sverige. Våra nya svenskar har med sig sina traditioner och håller på dem och vi bör nog också hålla på våra för då får vi ett större utbud alltså deras och våra. Då kan vi fira länge och mycket:-)

Ulla Maria sa...

Så trevligt att få följa med på tur i Spanien. Som vanligt har du blandat stort som smått i härlig mix. Är själv för tillfället inne i en rätt intensiv jobbperiod och ser inte mycket annat än fabriken och vägen till och från densamma. Så intryck utifrån mottages med tacksamhet.
Sjukhuset ser tjusigt ut och verkar ha balkonger, kanske har man här tagit till sig att man piggnar till snabbare en trivsam miljö.

Stare Ström sa...

Så trist att elda upp figurerna så snart.

Unknown sa...

Tack för lite brännande bilder och dagen efter retserna. Hur luktade det efter ett sådant brännande? Inga giftiga gaser hoppas jag?
Bergen ser väldigt vackra ut där de möter himlen, blir det någon vandring?
/Kiki

Maria sa...

Låtsades du knyta skorna för att fota hans tatuering eller frågade du?
Allt för bloggen ;-)