tisdag 10 juni 2014

Spårvagnshallarna och en hundbuss

Ni slipper mig inte ikväll (heller) som ni ser. Några av er kommer säkert att vara besvikna över att jag inte gick till AW hos Intellecta för att fira Blogg 100, men jag prioriterade faktiskt att fira på annat håll med en Scampi Korai tillsammans med maken hos favo indiern samt del 2 av ”Bronshjälterna – sommaren vi aldrig glömmer” på tv. Japp, även jag har ett privatliv, även om man inte skulle kunna tro det ;-)

Spårvagnshallarna
Men självklart har jag rekognoscerat lite åt er som är intresserade av var Blogg 100 AW ägde rum idag. Japp, Intellectas kontor ligger på 4:e våningen i de gamla spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan. Av hallarna finns egentligen bara skalet kvar, men man har byggt ”modernt” på höjden. Ja ni ser ju själva. Coola lokaler och företagets grannar i samma byggnad är idel väl renommerade annonsbyråer.

Hundbussen


När jag tog bilderna ovan åt er så fick jag syn på den här bilen. Inte visste jag vad det var – för inte kunde väl deltagarna till eventen kommit i en – ja, piket. Nej då, det var en hundbuss med burar som innehöll jyckar, som förresten mådde jättebra i hettan. Japp, jag kollade trots hundskräck. Någon vet vad en hundbuss är till för – aldrig hört talas om?
19 kommentarer:

Olga T sa...

Ha ha, hundbuss!! Häftigt! Kan det vara skolskjuts för hundar. Jag menar ett dagis som hämtar upp vovvarna? Jag har ingen aning, aldrig sett, aldrig hört talas om. Spännande om någon annan vet.
SV: Jag behövde lite andrum. Tror inte det blir dagliga inlägg framöver.

KajsaLisa sa...

Var jag var idag får du se i morgon :)

Geddfish ♥ sa...

Undrar om det kom några alls till det här eventet?
Spårvagnshallarna verkade coolt och hundbussen, haha, har aldrig hört talas om, var hittar du allt?

Unknown sa...

Ähh, f-n att jag är dålig på dagliga inlägg. Annars hade jag absolut hängt med dig till 100-partyt.
Satt precis och kollade sista delen på bronshjältar på svt-play. Herre gud jag satt och log hela tiden, en helt underbar tid med spänning, glädje, nervositet och festande. Säger som brons-gubbarna, kan vi inte göra om det här.
/Kiki

Ama de casa sa...

GRATTIS på fyllårsdan! :-)

Att du delar den med min storebror och kusin... Härligt!
:-)

Marina sa...

Fyllårsdan? Är det läge att säga grattis? Även om det inte är det så gör jag det för säkerthets skull: Grattis!!
"Hundbuss" var för övrigt ett helt nytt ord i mitt liv, så nu lärde jag mig något nytt igen!

Herr Nilssons Fru sa...

Allt de där man aldrig gjorde, fast man gjorde något annat :) och du valde göra något annat o med mannen, de tycker jag lät trevligare :)
Hundbuss ja, en sån skulle jag kunna tänka mig och även en dagis för jyckar. För de e väl de bussen gör, hämtar upp hundar o kör till dagis. Bra service ju.
Kramiz

Eva Trillian sa...

Hundar behöver kanske också "go places" och tar, med bästa miljötänk, bussen? Men vad vet jag (inte mycket - bevisligen)? ;)

Rantamor sa...

Oj en bobil till jyckarna, det visste jag inte att det fanns, ni har då allt i den där stora huvudstaden, men har folk så många hundar att dom måste ha en hundhusbil ???

Vackra byggnader du visar, finns nog säkert hur mycket som helst i din stad att rikta kameran mot, här gör jag en foto runda varje år...det räcker för att kolla in allt i Nordmaling, tur jag får resa till fjällen och fota min trädgård.

Och du har alldeles rätt ang. att vi inte reser så mycket utomlands, så för oss blir denna resa något helt nytt och spännande. Ska vi hitta på fartyget, ska vi hinna med på alla utflykter, ska vi förstå allt som sägs...engelska är också lite utrikiska för oss, även om vi förstår liite.
Fick ju aldrig läsa just engelska i skolan i finland, därimot finska som ett främmande språk...och jag lärde mig inte mycket, men Rantafar pratade ju finska hemma och gick i svensk skola...smart där...jag pratade bara svenska hemma eftersom mina föräldrar bara kunde det språket, och gick naturligtvis i svensk skola.

Men kryssningen ska bli spännande och jag ska försöka uppgradera mig på bloggen...lovar.
Trots pizzabagarens osnabba arbete med min dator.

Nu ska jag och Rantafar åka iväg till Umeå och vara med på Colins första skolavslutning, sen kidnappar vi nog hem honom ett par dagar.
Han var så stolt när vi var å kollade på hans fotbollsmatch i lördags och ville att mommo skulle fotografera.
Och trots många förluster redan så tycker han att fotboll är kul, förra matchen stod han i mål och" mommo jag släppte bara in ett mål..." sa han.

Tjingelingen från Rantamor.

Monica sa...

Det ser inte ut som när jag gick kurs där;-)
Hundbuss, undrar vad en sådan kostar.
Ha en bra dag;-)

Ama de casa sa...

Nu har jag grubblat hela natten och hela morgonen och en bit in på förmiddagen. Och jag antar att en hundbuss är... en buss för hundar?
;-)

cat sa...

Läcker fasad på den gamla vagnhallen. Hundbilar känner jag bara till från USA. Där hämtar de upp lösspringande hundar och tar dem till The Dog Pound, antingen hämtas de av sin ägare eller så adopteras de, men oftast möter de döden efter några dagar :-(
Hoppas verkligen inte att samma händer här i Sverige!!!

Kicki sa...

Ibland blir det mycket att välja på...och du vill nog vara lite anonym ändå!:)
Bra då fick vi se de här häftiga byggnadsbilderna! Hundbuss är bra att ha om man har ett hunddagis och man åker runt och hämtar upp...t ex!

PS Tack för ditt gillande av min tavla, glömde skriva hur stor den är...70x90!

Life of Johanna sa...

Läcker byggnad ute och inne :)

Jag hade nog med gjort det men lagt benen upp ryggen när jag upptäckt hundarna

Ja, 25 dagar är inte mycket. Får fler när jag blir hmm 40 eller nått... eller om det var 45.... :) men som ung behöver man lika mkt semester...

Ama de casa sa...

sv: Anders älskar att bada, men i två av tre boenden vi har haft så har badkaret åkt ut (på tredje stället fanns bara dusch från början, och nåt badkar fanns det inte plats för).

Här i Spanien var det ett badkar på ritningarna när vi köpte stället. Men vi bytte ut det mot dusch. Elakt, kan tyckas, men dels är badrummet väldigt litet här också, och dessutom vill man bara bada på vintern - och då räcker inte varmvattensberedaren till nåt annat än fesljummet bad :-)

Guldkryckan sa...

Jag var väl som "mest" arbetslös när det där AW tillkom..förstod inte ens förkortningen utan var tvungen att fråga vad det betydde...men jag jobbade ju inte så jag kunde inte hänga på.
Men jag gick ändå...fy va stygg jag var ;)

Prioriterar också andra grejer ofta än vad en del andra gör..ska tex inte med på jobbets avslutningsmiddag på ett ställe här i stan på Fredag..."Buffé"? Har du hört nåt så dumt, ett ganska fint ställe tydligen och så serverar de Buffé...nä..ska jag gå på ett fint ställe så ska det komma en servitris och förklara vad hon serverar mig så jag inte missförstår något.

Annars kan det kvitta ;)

Jag går på "Donken" istället

Ha de fint BP.

Rigmor sa...

Hundbuss?? Trodde väl att det bara fanns "over there", hundfångaren...eller jag kanske har sett för mycket film...
Och vår vackra huvudstad...ja, jag är glad om jag slipper sitta vid ratten då, och spårvagnshallarna, kan ha passerat, men vet inte så noga. Usch...nu känner jag mej som den lantis jag är...
Ha det så gott!!
Kram kram

Marit Johansson sa...

Har aldrig sett en hundtransport förutom på film :) Kanske är det kapplöpningshundar som reser runt mycket, eller som i USA att de far runt och plockar upp lösdrivande hundar, inte för att jag sett så många såna i Stockholm...

Marit Johansson sa...

Förresten ang. din kommentar, det är intressant att man ser saker så olika, dotterns klass har 25 elever vilket jag tycker är nog så mycket på en lärare, förstår dock på din kommentar att det kan se betydligt värre ut :) det är bra att man får höra sånt... man ska kanske inte klaga!