fredag 20 juni 2014

Glad Midsommar!



Önskar er alla en Glad Midsommar! Hoppas ni har det varmare än 13,6 grader och att solen skiner på er, sillen, jordgubbarna och snapsen:-)

Pumas fotbollsblommor


I stället för att plocka blommor, ställa dem i en vas och fota av dem åt er har jag valt att plocka två färgglada Puma fotbollsblommor från nätet, låta dom ligga på gräs och tacka soccercleats101 för lånet av bilden;-)

”Könsneutrala blommor”
Nike och Adidas satsade ju på stickade fotbollsskor till fotbolls-VM i år. Puma valde gå en helt annan väg. Deras Puma Tricks evoSPEED 1.2 är av ”vanligt” material och presenterades endast fem veckor innan mästerskapen började. Högerdojjan är bebisrosa och vänsterskon är bebisblå – snacka om ”könsneutralt”. Dessutom bärs evoSPEEDEN endast under detta VM. Mario Balotelli (Italien), Cesc Fabregas (Spanien) och Yaya Touré (Elfenbenskusten) är några av spelarna som sparkar boll med Puma.

En midsommarhälsning
Denna Midsommarhälsning är såklart till er alla, men idag skickar jag en speciell tanke till Ruth i Virginia som verkligen gillar fotboll och färgerna detta fotbolls-VM bjuder på. Å du Ruth – fortsätt med att njuta med barnbarnen framför tvn. Du kan ju titta på vettiga tider också. Här går matcherna klockan 18:00, 21:00 och 00:00 respektive 03:00. Vem tror du kommer vinna hela turneringen?

14 kommentarer:

cat sa...

Glad midsommar och en fortsatt härlig sommar. Vi på västkusten kan njuta av en solig men något blåsig midsommarafton.
Mina semesterplaner tog en oväntad vändning till att bli helt planlösa, så jag får väl se vad jag hittar på.

Ama de casa sa...

Glad midsommar igen!

Och du - trots att Anders är ensam som håller på att Italien ska vinna i vårt tips, och att din make nog är lite ledsen nu i alla fall - vad KUL att Costa Rica vann!

Heja dom!
:-)

Freja sa...

Glad midsommar! Här är det +6, ingen sol, en inte heller någon sill, jordgubbe eller snaps... Sonen med kompisar LANar i källaren, dottern springer fram och tillbaka i huset med sina nya trådlösa lurar (fjortonårspresent) oh lyssnar på musik, jag bloggar och mannen fixar med sin dator.

Anonym sa...

Åh, tack ska du ha så mycket! Såg just Italien-Costa Rica, och det "rätta" laget vann. :) Om en kvart börjar nästa match. Det är som att vara i Paradiset. Barnbarnen gillar också; yngsta tjejen spelar fotboll i Saigon. Hon är en sån där liten, ettrig spelare som kan irritera och distrahera motståndarna totalt.

Det blir vietnamsksk gryta till midda i morgon!

Ruth i Virginia

Geddfish ♥ sa...

Glad Midsommarkväll! Här är vi inne på andra omgången jordgubbar och grädde. Sill och co är avverkade, mums mums, utan nubbe. Här blev det en belgisk Leffe blonde till kvällen. Hos väninnan i Uddevalla.

Rantamor sa...

GO å GLA midsommar till dig med.

Tjingelingen från Rantamor i Bobilen...

Eva Trillian sa...

Du är den enda som får mig att titta på fotboll ;) Nu har jag sett en här igen!
Glad midsommarhelg på dig!

Carita Liljendahl sa...

Ja, det har blivit mycket fotboll nu då jag varit ensam hemma om kvällarna. Tittade nog förr med maken också men nu har jag faktiskt tittat mer än han, för jag tror han har lite annat att göra om kvällarna... :-)

Midsommarvädret här var hyfsat med både sol och lite duggregn, inte speciellt varmt men det är sällan jag klagar över vädret.

Kram och ha en fortsatt fin helg!

Eva Trillian sa...

Sv: Nej ... jag tittade på fotbollen du har i bild i inlägget ;) det räcker - ju till att börja med i alla fall!

Ama de casa sa...

sv: Jo, jag tittade på matchen med dom sju målen. Med ett öga i alla fall, en av mina fyra lag som jag har bettat på är ju Frankrike :-)

Ville hellre att det där sista målet skulle blivit Frankrikes - så att förlusten för Schweiz skulle ha blivit större än Spaniens "skräll".
:-)

Life of Johanna sa...

Ja tänk om man kunde få se alla matcher på vettig tid... =)

Nej illamående är inget kul. Mådde ganska dåligt igår med, men vid 14 tidne släppte det igen och nu mår jag ganska så bra igen, skumt värre.

Hoppas du hade en bra midsommar kram

Guldkryckan sa...

Vet inte vad vettig tid innebär måste jag erkänna..minns nåt OS för många år sedan som gick nattetid...måste vara knepigt att få ihop det där för många länder...fast är man intresserad så kollar man ju oavsett tid på dygnet antar jag.

Tyckte lite synd om spanjorerna som åkte ut där av nån anledning..måste berott på den besvikna knodden som satt lutat mot sin mor som såg lika bedrövad ut hon på tv-nyheterna.

Men man kan ju inte alltid vinna..precis som livet i övrigt..bara att bita ihop och komma igen...ja..så får det nog bli.

Nu får du ha en fin Midsommardag BP.

:)

KajsaLisa sa...

Det blev en (färg) glad midsommarhälsning.

Kerstins foto sa...

Ni hade ju rena sommartemperaturen i jämförelse med oss. Jag började allvarligt fundera på om jag skulle få se snö när jag skjutsade hem svärmor. Tre grader plus....fy tusan.