När jag såg den här skylten i delidisken på den lokala ICA affären fick jag bekräftat vad jag alltid anat. Sverige ligger i framkant på många områden (kommer inte på vilka just nu;-), men att vi har kommit så långt att utbilda våra grisar på
1. italienska
2. att hantera utrustningen för tillverkningen av Prosciutto
3. och att slakta sina egna på ett omsorgsfullt sätt
visste jag inte.
Imponerande, väldigt imponerande måste jag säga.
Detta grisiga och aningen ”syftningsrelaterade” inlägg valdes på ett väldigt omsorgsfullt sätt för publikation till Skyltsöndag.
Pumita är upphovskvinnan till temat.
Det här är mitt 72:e bidrag till Blogg 100. 72 down, 28 to go.
PS. Nej jag köpte inte den lufttorkade Prosciutton (här vill jag ha den ”äkta varan”, så är det bara), men väl Nibble Gårds kokta skinka. Kan intyga att grisarna måste ha somnat in med ett leende på trynet – skinkan var väldigt saftig. DS.
Sista inlägget
1 år sedan
27 kommentarer:
Jag har ju alltid påstått att grisar är intelligenta djur :-)
Man blir imponerad! :-D
Och nej, jag är vare sig botaniker eller ornitolog men allmänt naturintresserad!
Jo, man får vara noga med vad man inhandlar om man vill ha det riktigt gott.
Här blir det ju ICA och Lidl för det mesta, så värst illa smakar det ju inte, men RIKTIGT gott blir det ju oftast inte heller..om man inte grillar för då spelar det mindre roll smakmässigt på nåt vis. :)
Frugan har hittat en gård en bit bort här som tydligen säljer egenproducerat...vi får väl se.
Ha en skön avslutning på kvällen och beklagar dina kommande fem regndagar..blir säkert lika illa här ;)
Låter onekligen gott! :-)
Idag efter stora finalen vill man gärna äta italienskt, som typ pizza!!! Hehe...
Ja hjälp vilka skyltar det finns. Dessutom är den luftorkad..! Ja jag vet, en yrkesskada ;)
Älskar dina tolkningar. De är bara bäst :)
Hihi nej varken förlovning eller giftemål igår. Bara föräldrar som såg första gången, och det gick toppen! :)
Bilder kommer på sminket senare :)
Jag är helt förbluffad. Aldrig hade jag väl kunnat ana... :)
Ja ibland skall man ha tur med tajmingen :) Tack så mycket. Vi trivs utmärkt med varandra och lägenheten får vi se hur länge vi bli kvar i vi sikta mot hus :)
Det var duktiga grisar.
Så vill jag också ha det. Djur som mått gott och hanteras "mänskligt" eller "djuriskt"? Förstår att det var skillnad mot all importmat.
Vem vet, dom kanske ställer upp i Sveriges mästerkock också.
Tack för ett återigen härligt inlägg med den krassa glimten i ögat!
Dessa grisar, jaja.
De flesta syftningsfel brukar bli väldigt roliga :) Så även detta!
Skönt att de slaktas riktigt omsorgsfullt så du kan vara säker på att skinkan verkligen är död och inte plötsligt reser sig upp och springer iväg... Bra skyltat där!
Att grisar är renliga djur, det visste jag redan. Men att de även själva kan sköta om och göra Prosciutto!! Det hade jag ingen aaning om. Undrar också var i Italien som jag kan hitta Nibble gård? Någon som vet, som varit där?
Klart rolig skylt.
Tack för garvet Beate. :-)
Så gillar jag att du också fortsätter med Skyltsöndag. Ha en skön vecka.
"Luftorkade" italienska grisar...tja, varför inte liksom... Korrekturläsare för skyltar,kanske är ett framtidsyrke, vem vet?
Haha... så det kan bli :)
Kul skylt!
Människor är bra på att göra smått extremt bra ... men världsproblemen? De är så stora så de måste vara någon annans ;)
Jag kan inte låta bli att bli förtjust i din tolkning. Gillar din humor.
Fantastiskt välutbildat griskött ja ;-)
och dyr, jag är övertygad om att den var rätt dyr också, men bra kvalité kostar, så är det ju bara
kramar
Dålig på att kommentera denna vecka, min sambo har varit svårt sjuk, ligger på Mälarsjukhuset. Så har inte haft tid för blogg.
Varit så stressad, men det löser sig och känns ljusare nu. Härligt med schysst uppföding, här i E-tuna kan vi köpa fläsk från Hammarby gård och nötkött från Rekarne, som garat för bra varor.
Jo, WP börjar gå mig också på nerverna, men att börja om känns oöverstigligt. Det är för mycket datastrul med WP sånt som jag inte klarar.
Om man tänker ett steg längre, så som du gjorde, är skinka kanske inte alls rätt... hur den än tillverkats - men det finns ju alltid de som äter den ändå.
Haha! Jag såg också den där syftningstabben direkt - rysligt duktiga och mordiska grisar må jag säga :-)
Omsorgsfullt slaktad..! En fras som signalerar kvalitet.
Syftningar och syftningsfel kan vara källa till många skratt! Elisabeth
Håller med Beppan, eehh...
Skicka en kommentar