fredag 2 maj 2014

Klämdag och på jakt


Verkligen synd att vår dammsugare "Sucky" bara är tre år gammal och "still going strong", annars hade den här söta orangea saken fått följa med hem.


Även vår Nespresso-maskin visar inte minsta tecken på att ge upp. Ganska synd egentligen, för den här lilla läckra roboten hade nog trivts hos oss.


Har visserligen aldrig bakat något i hela mitt liv och tänker inte börjar med det nu heller. Men om jag skulle bli det minsta sugen på att bli "huslig" så är den här coola matberedaren given.

Den här fredagen var en klämdag för mig, vilket betyder att jag har varit ledig sedan i tisdags klockan 13:00. En långhelg med andra ord och jag älskar sådana extra lyxiga ledigheter. Eftersom dagen var lite gråmulet och svinkallt bestämde jag mig för att inleda jakten på en ny dator. Sedan cirka fem veckor tillbaka bloggar jag ju med hjälp av min jobbdator, som jag måste kånka hem dagligen. Dessutom gillar jag inte att blanda arbete och privatliv… Alltså styrde jag kosan mot det stora blågula elektronikvaruhuset.

Gigantiskt
Varuhuset är gigantiskt. Här finns allt från kablar, tv:n, hårtork, tvättmaskiner till Dajm och tvättmedel. You name it, they’ve got it. Kan väl säga som så att ingen av datorerna föll mig det minsta i smaken, kablar behövde jag inte och vid åsynen av den ett kilo tunga påsen med Dajm invid utgången (såklart, var annars) använde jag min viljestyrka och avstod. Klapp på axeln;-) Det som jag gillade och fick mig att le stort ser ni ovan. Gillar man att spendera mycket tidd i köket så är det ju en ren fröjd nuförtiden:-)

Det här är mitt 63:e bidrag till Blogg 100. 63 down, 37 to go.

16 kommentarer:

Freja sa...

Det blågula elvaruhuset må ha mycket saker, men särskilt kunniga på det de säljer är de inte.... Min dataingenjör till man kan berätta för dem vad det är de säljer... Vi handlar hellre på nätet, från några som kan ge bättre besked! Färgglada hushållsprylar är ett måste, även om det fortfarande inte blir kul att använda dem...
Sv: Det är sadeln på cykeln som är på bilden, inget regnskydd, det är den färggladheten jag gillar med cykeln!

Eva Trillian sa...

Maskinen i sista bilden får gärna komma hem till mig - jag har funderat (länge) på att bjuda hem en ... men de är säkert svårflirtade ;)
Lycka till med dator-jakten. Det är lite läskigt när man kan mer än försäljarna, men det är säkerligen också bra; jag tror det kan bli billigare då ;)

Linnéa sa...

Men hallå! blev det någon dator eller en mixad, matberedare/dator. Jag blir helt vindögd på dessa enorma ställen. Köpte min laptop Acer, känner mig lurad, den är OK men taskig Power.
Lycka till med datorn eller skulle det vara baket.
Mollan tackar för grattishälsningen.

KajsaLisa sa...

Varför inte testa en stationär Mac, haft min i fem år och älskar den.

Unknown sa...

Maskiner i mängder. Bra jobbat med jobbdatorn dock.
Önskar dig lycka till i ditt maskinletande.
/Kiki

Freedomtravel sa...

Gillar Nespresso-maskinen. Den påminner lite om roboten i Starwars :)

Ama de casa sa...

Det fanns alltså inga orangea datorer. Synd... ;-)

Geddfish ♥ sa...

Jag älskar saker och ting med färg!
Gillar orange och grönt, tidigare bara rött. Och sen turkos.
Jag har faktiskt en grön ny dammsugare!
Färg piggar upp!!!

Kicki sa...

En liknande dammsugare har vi...men gråaktig bas och orange slinga som detalj plus en orange sladd! Suger sk*tbra!

Stare Ström sa...

Lycka till med dator köpet. Finns alldeles för mycket att välja på, men man klarar sig inte utan.

Svar: Jag har kommit in på massor av moskéer. De har fantastiska utsmyckningar. Gäller att vara rätt klädd, inkl sjalen och så får det inte vara bönestund.

Life of Johanna sa...

Vilken härlig lång helg du har. Fuskigt ;)

Så mkt fina orangea saker, de skulle gärna få flytta in här, ifk:Are som man är.... :P

Det är vår lägenhet, men tavlorna är eriks, de är jätte fina, men de kommer få bo i förrådet ett tag nu, de passar inte riktigt in med hur vi tänkt det, men de kommer förvaras tills vi köper hus :)

ansepanse sa...

vilka läckra färger :) vad skönt med långhelg
fick du alltså inte tag i någon ny dator? förstod jag dig rätt nu?
Sv: hahaha - okey, bättre väder med yr.no, men blir du inte besviken sedan när du ser att vädret är mycket sämre än vad du trodde att det skulle bli?
kramar

Guldkryckan sa...

Helt klart ett varuhus för mig, eller, ja, för frugan då så hon kan köpa hem massa nya prylar som kan samla damm i nåt undanskymt skåp.
Matberedaren där, ja du, har ju nån gammal grej med ett knivblad i botten som jag dammade av för att skära min välsignade tobak med, men det kanske inte är en matberedare förstås.
Behöver en ny maskin där, får kolla upp detta.


sv: Funderar på att låta en klass ur årskurs 4 på skolan räkna ut hur många glas det blir på en "bag in box"...herregud, det borde ju enligt min ringa mening ingå i de nationella proven som de slavar med ungarna. ;)

Guldkryckan sa...

Sv: Jo, var ju på Volvo en gång i tiden, var en bra arbetsplats en gång i tiden ;)

Olga T sa...

Ja de stora varuhusen är ju mycket speciella. Och om vi tänker på samma såg jag att de går med storförlust. Inte undra på med den lagerhållningen. Men kul att gå och titta är det!

Carita Liljendahl sa...

Tror att vi har en sådandär röd dammsugare som syns till vänster på din bild.